Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő
 
Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   153 / 153
(#) FerencziJ válasza FerencziJ hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Tisztára, mint egy rossz bakelit lemez.
(#) reloop válasza FerencziJ hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Valami extrém dolog lesz, magadnak kell rájönnöd. Például vidd át egy másik helységbe.
(#) FerencziJ válasza reloop hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Másik helyiségben is ezt műveli. Ha sikerült kiderítenem mi ez, megosztom okulásként.

fj
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Próbáld ki a Zobel tagot a kimenetre, 10 ohm - 100 nF értékkel.
(#) Karesz 50 válasza FerencziJ hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Idézet:
„mint írtam, csak a hűtőborda azonos, most még külön, független tápról is üzemel az új végfok (asztalon) és a tünetek ugyanazok. Ebből gondoltam, hogy villamos hálózati emi lehe”


Azt írod az asztalon üzemel. De a dobozban üzemel, vagy minden ki van szedve a dobozból a végfok panel, puffer, trafó?

Mert én most mérgemben mindent kiszednék a dobozból és hátulról előre haladva elkezdeném próbálni. Előbb a csupasz végfokot, aztán kötözgetném elé sorban a többit amíg meg nem jelenik a sercegés. Ha nem jelenik meg, akkor ugyanígy sorjában pakolnám vissza a dobozba.
(#) FerencziJ válasza Karesz 50 hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Tehát volt egy kész végfokom, aminek az egyik olda megadta magát, elkezdett sercegni mint egy rossz bakelit lemez, testre kötött bemenettel is. Minden aktív, passzív elem az ellenőrző mérések folyanán jó értéket produkált. Miután felrobbantam mérgemben készítettem egy új panelt, de arra a hibás erősítő végtranzisztorait kötöttem (gyakorlatilag ráhúztam az új panelt a hűtőbordás fetekre) (szerelőasztalon, műhelyben). Igaz nem volt minden alkatrészem ideza, így bontottam a hibás nyákból egy 12V-os zenert. Az új panel beüzemelve ugyan azokat a tüneteket mutatta. Kapott új végeket csak úgy nyákba forrasztva hűtés nélkül, egy másik tápegységről üzemeltetve, hiba továbbra is fennáll. Mivel nem volt több ötletem visszaszereltem az alap konfigurációt, előtte kicseréltem a tranzisztorok alatt a szigeteléseket, és a hiányzó z helyére bontottam egyet. Beüzemeltem asztalon, beállítotam a nyugalmi átamot, járattam 2 órát hiba nem jelentkezett, visszaszereltem a kaszniba és legalább itt is ment tünetmentesen ugyanennyit. Ha a konzekvenciákat levonjuk, megállapítható, hogy mindkét erősítőben a közös a pozitív tápágban elhelyezett 12V-os zener volt.
(#) FerencziJ válasza reloop hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Van, csak 33nF - 10R
(#) FerencziJ válasza FerencziJ hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Időközben megnéztem, 100nF - 10R
Következő: »»   153 / 153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu