Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam egy ilyet a vaterán.
Lehet ezt frekiváltóval hajtani? Az encoder részét nem használnám. Bővebben: Link
Én már hajtottam ilyen motort (ac servo) frekiváltóval, valóban működik, de: a motor áramfelvétele bizonyos fordulatokon nagyon magas, itt nem tudod használni. Az alapvető különbség az ac servo és az aszinkron motor között hogy az előbbinek állandó mágneses forgórésze van. A hozzáértők felvilágosítottak hogy így tönkre is lehet tenni egy frekiváltót, így nem forszíroztam a dolgot.
Kéne valami áramkorlátos lekapcsoló ami egyben húzná az emergency stoppot is, mert egy aszinkron kis súlyú motor megfizethetetlen. Szánnék én egy ilyen kefe nélkülire akár 40.000-et is de annyiért sincs.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeknek a nema 23 -as léptető motoroknak mekkora a maximális léptetési frekvenciája ahol még nincs lépés vesztés? Vagy ha van valakinek hozzá egy bővebb adatlapja azt is szívesen venném. Amik a neten vannak abba csak pár paraméter van. Üdv Petjaa
Teljesen mindegy, mert ahogy terheled úgy változik.
Hello
Szeretnék Sprint Layout programmal fúrófile-t készíteni cnc-hez. Először is szeretném tudni lehet-e egyáltalán? A célom az lenne, ha a lukakat ne kézzel, hanem géppel tudjam kifúrni. Másik célom, hogy nyákot is tudjak majd marni. Ehhez láttam szükség van gerber file-ra. Ezt meg tudom oldani a SprintLayouttal CNC-m még nincs, de amint sikerül a sok felhőt szétkergetni a téma felhője körül, neki is állok csinálni egyet.
Alkotó mindíg azzal adja le az állományokat, ha jól emlékszem valami exelon-t keress.
helló (duciel) a kérdésedre csak anyi hogy xyz csak akkor jöhet létre ha 3D cnc épitel. DE EGYENLÖRE SZERINTEM LEGYEN ELÉG A 2d AZ ABBOL ÁL HOGYz-a hosszirányu mozgás-golyos orson, a z-pedig az oldalirányu. és ezek pedig LINEÁRIS MOZGÁST VÉGEZNEK EGY UTMÉRÖ SEGITSÉGÉVEL, S ennek segitségével utmérést végez azaz tizedek s századokat,.! remélem segitett egy kicsit,
Érdekel, bi vagy unipoláris? 1/2 lépés a maximum? Azért jó dolog a lépések közötti járássimításra használt mikrolépés.
Beszéljünk róla. Mennyi a maximális megcélzott feszültség? Áram az gondolom nem 30 A állandó, hanem csúcsáram mint a kínai vezérlő 3.5 A ja.
Ha már 30 A akkor valószínű valami fet es vége lesz mert cél ic - H híd- nagyon drága lenne ide.
Legyen 100V minimum! Nem okoz több költséget, és meg fogja hálálni a motor a gazdájának.
100V esetleg 17 V os motorral 5.9x es tuningfeszültség, extrém eset de van ilyen. 5 V os motorral már egészséges 20x os tuning!
Normál, új 1.2V-os motor!
![]() Minél nagyobb, annál jobb! A lényeg, hogy ne üssön át.
Értem én,
de gondolj a bontott motorokkal építkezőkre is és esetleg arra hogy valaki pörgetni akarja a nagyobb alapfeszültségű motorját . Nekem ilyen nincs de jól nézne ki a 3 A tudó piciny zsír új Vexta szettemmel, az 2.29 V os. Igaz 0.48 Nm a nyomatéka...
Nem írtam elő, hogy ennyivel kell hajtani.
Használhatsz 24V-os tápot is. Én nem állnék meg 70V alatt, ha bírja a motor és van lehetőség rá. ui: nagyobb alapfeszültség-> nagyobb tápfeszültséget igényel...
Jó lenne az egy biztos. Maradna bőven tartalék.
Próbáltam egyszer egy 80V-os ipari vezérlőt. 3-szoros sebesség jellemezte a motort a 32V-hoz képest!
Miért nem a léptetőmotor vezérlés topikban irogatunk?
Ahogy Sir-Nyeteg is javasolta, ez a téma folytatódjék a Léptetőmotor vezérlés topicban. Oda való, és én is bele akarok köhögni
Hát van benne áláejnium rendesen. Az enyém most készül, de az nem gravírozó lesz. 700-as sínek vannak sínenként 2 kocsival. Csináltam egy áll z tartót amire felraktam a kocsikat, így be tudom lőni a sínt teljesen párhuzamosra. Most már csak fúrni meg csavarozni kell.
Érdemes menetet vágni az agyagba, vagy az is elég ha 6-os csavarokkal 5db 6-os lukkal összefogom? (A menetvágás macerásabb, de talán megbízhatóbb, és nem kell a túloldalra anya.
Nekem jó itt is, csak könnyen elképzelhető, hogy "átmoderálják" oda. Az igaz, hogy szerves része a CNC-nek a vezérlő, de van konkrét Léptetőmotor vezérlés topic, és ennek okán a léptetőmotoros CNC vezérlés "oda tartozik".
Egyébként beleköhögtem meg itt is ![]() Nem válaszoltál a levelemre, így nincs meg a címed. Majd jól rádírok a guglitalkon
No ha ilyenek valók ide, akkor én is megtoldom. Írtam levelet Jézuskának, és a mellékletben látható dolgokat sikerült egy akció keretén belül (képletesen) a fa alá tenni
![]() A motor nem külön van, csak ilyen ~0,6Nm Vexta hajtja. Az elektronika pedig egy szép nagy nyák részlete, 7 ilyen (komplett) vezérlés menthető le róla, meg még 2 másik, de annak a vége L298 (bár ez már megint a léptetőmotor vezérléshez tartozik )Gondolom a fényképek ismerősek lehetnek (bár otthon vannak a cuccok, ezeket nem én fotóztam, ollóztam innen-onnan őket)
Tud valaki nekem ehhez patronbefogót csinálni, vagy lehet venni hozzá készen?
Vagy mit szóltok ehhez? Ez elméletileg egy aszinkron motor amihez már csak egy frekiváltó kell nem?
Jó 60.000 forint, de itthon ugyan ilyen a klaviónál 68+áfa, és ez azért ilyen drága mert eun belül van, biztos lehet találni olcsóbban is. Bővebben: Link
Ez szállítással együtt "csak" 50.000 kérdés mi kell a vízhűtéshez.Bővebben: Link
Ez speciel léghűtéses és nem kell hozzá semmi csak egy frekiváltó.
Van vízhűtéses is de az nem ez. Nem szóltam!
De a wízhűtéses az olcsóbb csak nem tudom míért a második link egy ilyenre mutat:
WATER-COOL SPINDLE MOTOR FOR ENGRAVING MILL&GRIND k9
Mi kell a vízhjűtéshez vizen kívül? Valami radiátor, meg keringető is kell?
A léghűtéses 1,5kW a másik meg csak 0,8kW.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)