Fórum témák
» Több friss téma |
Megint az a dióda (D1)! Tegnap volt róla szó, hogy nem kell. Olvass egy kicsit vissza!
Biztosan ezt csinaltad meg? Ugye egy tranzisztor B-E feszultsege altalaban 0,6 V. Te erre rakotod a 12 voltot. Az elso bekapcsolaskor elszall a tranyo. Kellene a bazisba egy 4k7 ellenallas sorosan es egy 2k2 a GND fele. Ez nem PIC kerdes, hanem alap elektro.
Azért illene a szerencsétlen tranyó bázis áramát korlátozni egy ellenállással. Pl. 10KOhm sorba.
Habár, már előttem leírták a lényeget.......
Kicsit sánta ez a mikrovezérlő a 38 lábával! Lehagytál két tápellátással kapcsolatos lábat - gondolom be sincsenek kötve. Ez így hiba. Nem látom a tápfesz és a föld közé kötött kondenzátorokat sem.
Kérlek, vess egy pillantást a topik fejlécére!
Valaki meg tudja nekem mondani hogy ez miért érvényzelen kifejezés?
data = I2C1_Rd(0); Egyébként a data így van deklarálva unsigned short data;
Nem sok esélyt adtál a válaszra...
Nézz utána a leírásban, hogy a jobboldalon álló függvén visszatérési értékének mi a típusa!
Szeretnék egy digitális órát barkácsolni egy 18f4550 el és egy ds1307-el. A kódot bevágtam mert sajna a tömbjeim amibe kiolvasom a ds1307 adatait ÜRESEK így az lcd is az.
A ds1307 Vb lábát nem kötöttem be sehova gondolom ha tápról megy és mindig újra beállítom az időt akkor most nem kell illetve az SQW lábát sem kötöttem be sehova így megfelelő vagy sem?
Az SCL és SDA lábakat pedig 4,7 k ellenállással +5v-ra tettem.
A Vb lábra azt írja ha nem használod akkor GND-re kösd.
Sajna ettől még nem oldódott meg de rákötöttem köszönöm.
A time tömbömben egy ilyen került a kiolvasás folyamán: =1:=1:=1. Érdekes.
Idézet: Az elso bekapcsolaskor az oszcillator tiltva vagyon, tehat be kell rugni. A Vb labra kell egy kulso elem, es utana mar nincs gond ezzel. „Please note that the initial power-on state of all registers is not defined. Therefore, it is important to enable the oscillator (CH bit = 0) during initial configuration.”
Raktam rá de akkor is ezt a badarságot kapom.
A 32 khz kvarchoz viszont nem raktam kondenzátort. Kell?
Illetve a 18f4550 adatlaőján úgy láttam hogy a RB0 illetve RB1 re kell kötni.
Nem erted Nem az elem a problema, hanem az elso bekapcsolas. Le van tiltva az oszcillator, tehat nem is indul el (adatlap 4. oldal). Be kell inditani az oszcit a 0. byte 7. bit nullazasaval. maskent nem fog elindulni.
Hali!
Én tennék a tranyó bázisával sorosan egy 4,7-10K ellenállást, nem igazán viseli el direktben a +12V-t. Üdv.
Ugyebar ott a programod ahol is inicializalod a DS-t. Te ugye elkezdted a
Két darab 12 pF-os kondenzátort még el kell helyezni a kvarc mellé. Egyébként az adatlapja is leírja.
Rendben kipróbálom de nézegettem nagyon sok ilyen jellegű bekötést szinte sehol nem láttam.
Egyébként ezt a topikot sikerült megtalálnod és elolvasnod?
Igen, a kvarchoz nem kell kondenzátor! Kicsit nézd tovább azt az adatlapot...(Figure 3.)
Probalj mar meg olyat, hogy a Control regoszterben beallitod a SQWE bitet "1" szintre, majd a SQW/OUT labon megnezed van-e kimenet. Az RS0,RS1 "00" erteknel 1 Hz kimenetnek kellene lenni ha megy az oszci. Persze kell felhuzo ellenallas. Sot meg bonuszban lehet IT-re hasznalni ezt a kimenetet, es csak akkor fog a PIC a RTC-vel foglalkozni, ha letelt 1 sec.
Való igaz, ezt kielemezve már látom, hogy beépítetten tartalmazza a kondenzátorokat. Elnézést a figyelmetlenségért!
Látom, csak a keretet hagyták le, amiből egyből látszana, hogy mi van belül
![]()
Igen, de a szövegben egyértelműen le van írva, hogy beépítetten tartalmazza. Ez zavart meg a termék adatlapjában, hogy nem volt egyértelműen leírva. A rajzokon én is láttam, hogy nem szerepel, elég furcsának is tűnt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |