Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Protel99SE
Hello!
Abban kérem sagítségeteket, hogy mikor betöltöm a netlistet a PCB-be akkor az alkatrészeket egykupacra egymás fölé teszi le ez addig nem is volt zavaró mikor csak pár alkatrész volt de mot egy nagyobb rajzot csinálokés ez így méáár szinte használhatatlan. Tehát azt szeretném megtudni, hogy hol tudom átállítani úgy hogy ne egymásra hanem egymás mellé tegye le az alkatrészeket. Segítséget előre is köszi
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy áramkör, ami protel-ben készült (én eagle-t használok), és kéne a program, de nem tudom honnan tudnám letölteni. Csak ehhez az egy panelhez kellene. De nekem az is jó, ha valakinek megvan eagle project-ben a következő kapcsolás pcb rajzal együtt: Firmware HUB/LPC adapter a willem programozóhoz. Ezt kéne megépítenem, mivel a willemem alap felállásban nem támogatja a low voltage FWHUB-okat. Köszi a segítséget.
Hello!
Ha privátban megkeresel, tudok segíteni Protel ügyben.
Hey!
Akadt egy kis problémám, a programmal. Kaptam egy nyáktervet kompletten (pcb,kapcsrajz) protel "projekt"ként. A nyomtatásnál akadt gondom, mert kiválasztom a PCB filet a protel ablakában, rányomok a Print/preview menüre, ott pedig a create final-ra. Ekkor a kapcsolás összes vezetösáva eltünik kivéve a kettö áthidalást, amit összeköt a program. Mit kellene beállítanom, hogy normálisan ki tudjam nyomtatni?
bár protelben még nem nyomtattam, keresd meg a beállítást, ahol kiválaszthatod, hogy melyik réteget nyomtatod, ki kell választanod az alsó vezetőréteget és akkor rendben lesz.
Igen igen, kerestem de nem találtam. Ezért jöttem ide, hátha valaki tud segíteni. Ma kaptam meg a programot, úgyhogy még csak haverkodunk.
Üdv!
Volna egy kérdésem. Megoldható a Protel 99SE programban az, hogy pixelgrafikus képet importáljak a programba, amit aztán rá lehet helyezni a nyáktervre? Eagle-vel próbálkoztam, sajnos nem sok eredménnyel. És eléggé Protel-ra vagyok szocializálódva. (tanultam, és a Pattantyús NYÁK-tervező versenyen is őt használtam)Válaszotokat előre is köszönöm! 002
Megpróbálom, köszönöm. Az a vicc, hogy az Altium se tud ilyet... Mostanában elég sok nyáktervezőt leszedtem ennek a problémának az orvosolásáért, meglátom a proteus mit tud.
![]() Kössz a tippet. Üdv.: 002
Hali, az Altium (legalábbis a summer 08) vágólapról tud importálni bitképet, de csak fekete-fehéret. Másnak nem is lenne sok értelme.
Nekem a DXP2004 van meg... Próbálkoztam kontrolc-kontrolvé-vel is...
Szia
Én már csináltam ilyet. BMP-s képet lehet "áttenni" Protelbe. Remélem tudtam segiteni
Na megpróbálom ezt is. Közben sikerült a Proteusban is.
![]() Köszönöm mindenkinek a segítségét. Üdv.: 002
Sziasztok!
Protel 99-ben hogy kell beállítani az egeret, hogy ha benyomom a görgő mikrokapcsolóját, és húzogatom az egeret, akkor nagyítson, vagy kicsinyítsen? Nem tudom beállítani az egeret a progihoz.
Akkor nem lehet?
Sziasztok.Lenne egy egyszerű kérdésem.A suliban még csak most kezdtük el tanulni a protelt és itthon gyakorlok de megakadtam.
Próbaképp egy egyszerű pár ellenállásból álló kapcsolást készítettem SCH módban.De amikor megpróbáltam a PCB-s rajzát elkészíteni a Libraries-->SCH mappa egyik tartalmát se engedte megnyitni, csak egy figyelmeztető üzenetet kaptam: "No PCB libraries were found in this design file",viszont a PCB mappában nem volt meg ez az alkatrész katalógus az ellenállással. Mit lehetne tenni? Előre is köszönök minden segítséget.
Szia
Nem nagyon világos mit is szeretnél, de szívesen segítek neked, keress meg MSN-en.
Sajnos nincs msn-em.
Na egyszerűbben.A PCB módban nem engedi megnyitni ugyanazt a katalógust amit az SCH módban.
Kipróbáltam amit szeretnél megvalósítani, nekem sem működik, miért is működne. Gondolkozz egy picit. Szerintem ezt nem is fogod tudni megnyitni, mivel az SCH könyvtárban csak sematikus alkatrész rajzok vannak. A PCB könyvtárban pedig a panel tervezéshez használt tokozások vannak, a kettő az nem ugyanaz. Csatolok egy kis olvasgatni valót, remélem tudtam segíteni.
Ezer köszönet a leírásért.Nagyon hasznosnak bizonyult.
Hello Mindenkinek!
Azt szeretném megoldani Protel99-ben, hogy a pcb-n futó vezetékek végei a smd ic-nél és a csatlakozóknál legyenek elég vékonyak a bekötéshez, de ahol van több hely ott legyen vastagabb ,biztos ami biztos, mert házilag készítek nyákot. Kézi routerrel meg tudom ezt oldani, de jó lenne az autorutert rávenni, hogy egy vezetéken is több szélességet használjon.
Hello!
Valaki tudna abban segíteni nekem , hogy hogyan tudom átimportálni vagy esetleg szerkezteni a protelel elkészített nyák rajzot wordbe vagy esetleg pdf be? Végül is az a lényeg hogy nincs meg a program ahol nyomtatni szeretném ez hogy oldható meg?? A válaszokat elöre is köszönöm!
Szia. Válaszd a nyomtatási képet, (File menü print/preview) majd file menü, majd export. A megnyíló ablakban az export copy to melletti lenyíló ablakban tallózd be hogy hová szeretnél menteni. A mentést pedig egy képnézegető progi megnyitja. VIGYÁZZ nem lesz pontos, csak bemutató jellegű a kép. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Péter
Szia.
Köszönöm a választ! De én is megoszatnék egy megoldást amit ki is probáltam és müködik. Fel kell telepíteni egy image printer nevű programot, azt beállítani a nyomtató helyett ugyan úgy cselekedni mint ha a programbol nyomtatnánk és ez létrehoz egy .jpg fájlt. És az a .jpg fájl már bárhol kinyomtatható és ugyan úgy méret arányos lesz! Remélem tudtam segíteni másoknak evvel.
Üdv Mindenkinek !
Régebben használtam a Protel 99 Se-t, még talánWin 98 alatt. Most a Win 7 alá sehogy nem tudom feltenni. Tud valaki segíteni hogy miért nem megy? Köszönettel: kishajos
Szia Sikerült a protel 99SE-t win7 re rátelepíteni? Csak azért kérdezem mert én is csak pont a protel miatt nem merem feltenni a win7-et.
SZia ! Még nem, de lehet hogy nem is ragaszkodom a win 7-hez
Az Xp-s moddolással fut win7 én is. Tesztelve.
Hogyan tudok Gerber fájlokat exportálni?
Üdv! Gondoltam itt is megosztom az észrevételemet. A protel99 ugyan telepíthető windows 7-re de ezt senki se tegye meg. A program azonnal megomlasztja az egész rendszert véglegesen. Kétszer is megjártam egymás után úgy, hogy ha nem akartok windows-t programostól újratelepíteni akkor valóban csak XP vagy XP szimulátorban futtassátok a protel-t.
Szia. Sajnos én is belefutottam ebbe a problémába. Neked 32 bites, vagy 64 bites a Win7-ed amire próbáltad telepíteni? Cseffo társunknak látod sikerült (3 hozzászólással feljebb). A protel99-et nagyon ismerem, nem nagyon szeretnék áttérni másik NYÁK tervezőre. Ha valami "okosságot" tudsz, azt ne tartsd magadba. Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

(tanultam, és a Pattantyús NYÁK-tervező versenyen is őt használtam)