Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csatorna létrehozása koax kábelbe
Lapozás: OK   5 / 5
(#) h15K4lgh6 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Tegyük fel, hogy ez a koaxkábel, nem saját, hanem a TV hálózat része, akkor meg lehetne-e úgy oldani a dolgot, hogy nála van egy kábelmodem, és nálam is egy kábelmodem, és nem egymásra csatlakoznak, hanem mindkettő a szolgáltatóhoz, és hogy a szolgáltatón keresztül lehetne-e hálózatot csinálni? Mivel szokták azonosítani a modemeket? MAC címük alapján? És hogyha mindkét modemnek a MAC címe ugyanaz lenne, akkor nem venné egynek a szerver, és nem lehetne egyik modemről elérni a másikat?

És létezik gigabites modem is. (Nekünk az van)
(#) abcdabcd válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Persze, hogy lehet olyat, hogy mindekettő a szolgáltatóhoz csatlakozik és egymáshoz is csatlakoztok, ezt hívják internetnek és a szolgáltatót pedig internetszolgáltatónak...

Az erre alkalmas program pedig pl a freeftpd...

Azonosítás ipcím alapján történik, ha nem tudod az ip-det, pl: Bővebben: Link ez a weboldal kiírja...
(#) abcdabcd válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Valahogy én is így gondolom...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Vagy ha egészen hagyományos két gép közötti hálózatnak látszó dolgot akarsz, akkor valamelyik VPN megoldás a te megoldásod, OpenSSH, OpenVPN, vagy valami más egyéb szoftver, amit ha megfelelően beállítassz, és ehez a neten van sokféle útmutatás, akkor létre is hoztál egy saját "csatornát" a neten, ha úgy tetszik a koax kábelben, amin keresztül a két gép úgy van összekötve, mintha közvetlen kábellel lenne...
(#) h15K4lgh6 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Nem arra gondoltam, hanem hogy a modemek nem-e tudnak átvitelt produkálni szerveren keresztül. Egy internet-előfizetéssel.
(#) Inhouse válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Már megint olyan vizeken evezel, ahol már teljesen felesleges...

Üdv
Inhouse
(#) fejesl hozzászólása Nov 30, 2011 /

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy beruház a család egy új LED-es tv-re. Jó lenne a királyi tv-ket digitálisan nézni rajta, ha már adott a lehetőség. Tokaj itt van egy köpésre, már antenna is van a padláson. Teszteltem, működik rendesen.
Mivel nem egészséges az antenna kábeleket ki-be húzogatni állandóan (antenna - kábeltv), közösíteni szeretném a két forrást egy szűrővel, ami 850Mhz alatt vágja a kábeltv-st, fölötte pedig a tetőantenna jelét (Tokaj ezen a frekvencián sugároz).
Tudnátok erre egy áramkört mutatni, hogy hogyan kellene ezt megcsinálni?
Létezik bolti megoldás is erre, de túl alacsonyan vágja a kábeltv jelét.
Köszönöm!
(#) abcdabcd válasza fejesl hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Esetle nem ez a problémád? "Létezett olyan közösítő ami a két jelet a padláson is össze lehetett közösíteni,de amióta a ANTENNA HUNGÁRIA az UHF 39 sávban is ad adást ezért már nem müködik a gyártó most fejleszti ki az új közösítött ha elkészül fogom árulni."

Innen van az idézett szöveg, szóval lehet nemsokára kapható lesz megfelelő közösítő a számodra, addig kézi átkapcsolót(akár távirányíthatót) lehet használni elvileg: Bővebben: Link
(#) fejesl válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Köszi!
Közben gondolkodtam a problémán és arra jutottam, hogy nem biztos, hogy használható megoldás születik erre a problémára, ugyanis a a földi digitális és a kábeles digitális adás eltérő szabványt használ. DVB-T és DVB-C.
Valószínűleg ha kábeltv forrást választ az ember a tv-ben, akkor DVB-C adásokat fog csak keresni.
Ki fogom hétvégén próbálni, hogy megtalálja-e.
(#) abcdabcd válasza fejesl hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Eddig én azt gondoltam, hogy analóg kábeltv-t szeretnél digitális földfelszínivel kombinálni... de nyilván itt is más "értelmezési mód" kell a tv részéről, szóval a tv-nek persze, hogy tudnia kell róla, hogy most éppen milyen adást kéne keresnie... de mivel gondolom azért merült fel a probléma, mert csak 1 antennacsatlakozó van a tv-n az összes fajta kábeles forráshoz, így a tv-ben a menüben vagy akárhol nyilván a dvb-t csatornák között kell böngészned, ha azokat akarod nézni, és a dvb-c vagy analóg kábel csatornák között ha meg azt... de szerintem ebben semmi bonyolult nincs így működik csak mert így találták ki, de ezt te is leírtad!
(#) fejesl válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Jól értetted, a kábeltv-t szeretném kombinálni a földi digitálissal.
Az alapprobléma az, hogy a kábeltv is használja azokat a frekvenciákat, amiket a földi digitális használ, ezért sima alul-felül vágó szűrőkkel nem lehet közösíteni őket.
Gondoltam egy átkapcsolós megoldásra is, de itt meg az a gond, hogy a TV tunerje vagy antenna vagy kábel forrást ismer, 1 csatornalistával. Tehát ha behangolom kábellel (analóg+digitális), akkor nem tudom kézzel sem beállítani az antennán érkező digitális adásokat, mivel azok DVB-T szabványúak, míg a kábeles DVB-C.
Ha átváltok antenna forrásra, elveszítem az összes beállított kábeles csatornámat
A fiam Samsung tv-je át tud váltani kábel és antenna között, teljesen külön kezeli a 2 csatornalistát. Sajnos az LG nem...
(#) abcdabcd válasza fejesl hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Jól gondoltam akkor ezek szerint. Egy dolog zavart meg a hozzászólásodban, hogy kábeltv-t emlegetsz, (én analógra asszociálok ebből), aztán meg következetesen DVB-C-t is... ami a digitális kábel szabvány... a kettő nem ugyanaz... de végülis a lényegen nem változtat, ha a tv-d csak egyféle forrásból enged csatornákat, mondjuk nem nagyon értem, mert ha van egy listád oda bedugsz neki valamilyen jelet, behangolod, amit talál berakja, aztán átváltassz valami magasabb számú csatornára, átdugod az antennát, aztán pedig oda behangolod a másikakat... aztán fogod az átkapcsolót, amit veszel, és azzal ezek után már a fotelben ülve távirányítóval váltassz... és nyilván az 50-es csatornán ahova a digitális csatornákat raktad, csak akkor lesz kép, amikor az az antennaforrás van rákapcsolva... szerintem ennek így van realitása... nem kell feltétlenül két csatornalista... az lehet inkább csak a kényelem miatt van, hogy az 1. csatorna az egyiken is az 1-es legyen meg a másikon is... és ne az 50-es legyen pl a digitális első csatornája...
Ha meg van átfedés a frekvenciasávok között, akkor vagy azt lehet, hogy azt a csatornát nem nézed és veszel olyan eszközt ami azt nem teszi rá a közös "sávra", vagy esetleg beszerzel valami főleg drágább kategóriákban kapható "set-top boxot", ami kezel több tunert is, típust nem tudok mondani de nézegettem már korábban, hogy létezik ilyen, talán megfelelő fóruma is van ezeknek, vagy neten úgyis lehet találni típusokat, és azzal be tudod akkor állítani az összeset sorba mindet, közösítés nélkül...
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem