Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magas nyomású tisztító működése, javítása
Lapozás: OK   2 / 8
(#) bankimajki hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Én egy egész nyarat dolgoztam egy 300 bár nyomású fűthető sterimóval. (500bar volt a max.) (Nos az még 1m-ről is leszedett mindent. 20cm-en belül a festéket is.) De az nem ilyen pici kézzel hurcolható játék volt. (A csöve is eszméletlen nehéz volt.) Rendesen lefárasztott mindig nap végére. (2 kézzel izommal kellett tartani, mert ha nem tartottad, arra ment amerre neki jólesett.) Nem volt jó meló.
(#) kissfecor válasza jnosk0802 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Szia!
Sajnos rossz hírem van...
Neked javítást igényel a géped, mert az, hogy víz van az olajba, az azt jelenti, hogy a karmantúk elkoptak, nem tömítenek, így a víz a hajtómű részbe kerül. Ez indokolja sajnos azt is, hogy nincs megfelelő nyomás.
(#) kissfecor hozzászólása Dec 2, 2011 /
 
Sziasztok!
Új vagyok itt! Pár hónapja maszek magasnyomású mosókat javítok egy barátom mellett. Kezdem pedzegetni ezeket a gépállatokat. Ha tudok segítek.
Kérdezzetek nyugodtan.
(#) jnosk0802 válasza kissfecor hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Szia!
Azóta nekem meg jó hírem van, jó lett a mosó, elképesztően magasnyomáson működik, ennek oka pedig a három szelepet a szivattyúrészben kiszedtem, átfulytam magasnyomású levegővel, visszaraktam és meglepően elindult . Örülök neki, mert a szervíz biztos elkért volna egy halom pénzt.
(#) kissfecor válasza jnosk0802 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Az király, hogy jó lett, de a víz nem normális, hogy az olajba van....
(#) jnosk0802 válasza kissfecor hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Szia!
Utólag már azon is gondolkodtam, h csak az olajnak lehetett olyan szine, mint ha víz lenne benne, határozottan nem állítom, h tényleg víz volt benne. Viszont annyi apróság hiba még mindég van h amikor a pisztolyt meghúzom a nyomás nagyon prímán meg van lehet mosni, de ha elengedem leállítja a motort ahogy kell és ha újra megnyomom nem indul el. Rájöttem h ha a pisztoly elején lévő szárat kiveszem és úgy indítom akkor szuper, majd visszateszem szintén szuper. Érdekes egy jelenségek de lehet legalább használni.
Szia
(#) jnosk0802 válasza kozso31 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Én 10W 40 et öntöttem bele és szuper.
(#) jnosk0802 válasza forma1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 / 1
 
Szerintem a szelepekkel van gond, magasnyomású levegővel ki kell nyomatni a szelepfészket, a szelepek rugóit meg kontakt spray vel fulytam be.
(#) b-max válasza jnosk0802 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Szerintem el van vizkövesedve a pisztoly elején lévő szár.
(#) jnosk0802 válasza b-max hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
De utána meg jól működik, de kipróbáltam három pisztolyt is, nem tudom ezt mi csinálhatja.
(#) kissfecor válasza jnosk0802 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Érdekes egy jelenség. Ilyent még nem láttam. Az biztos, hogy van egy mikrokapcsoló a magasnyomású résznél, aminél a nyomásra kiugró nyelvecske bontja az áramkört -> a motor leáll. Amikor újra meghúzod a ravaszt, akkor a nyomás leesik, nyelvecske visszaugrik, és újra elindul a motor. Ott lehet a bibi valami. A vízkövesedést azért nem tartom valószínűnek, mert akkor nem is mosna, illetve mosás közben ki-be kapcsolgatna, mert elérné a kikapcsolási nyomást.
(#) jnosk0802 válasza kissfecor hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Szia, valószínű a nyomáskapcsoló nyelvecskéje, azaz az a pálcika, ami bontja az áramkört a mikrokapcsolón keresztül szorulhat, vagy beragadhat? Nem tudom.
(#) kissfecor válasza jnosk0802 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Igen! Valami ilyesmire gondolok, de egyértelműen csak szétszedés után lehet megállapítani. (Le kell venni a burkolatot.)
(#) jnosk0802 válasza kissfecor hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Szia!
Karcher K450-nél ha bekapcsolom, feszültség alá helyezem, szakadozva megy a motor, vizet rácsatlakoztatok és megnyomom a pisztolyt van nyomás folyamatosan, de szerintem csak olyan 70 %-ban, mi lehet a kehéje?
(#) jura73 hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Vettem 1 king kraft magasnyomású tisztítót, de csak úgy csordogál belőle a víz, hajiba van nyomás alatt és közben megy a motor, alitolag a hengerfej rósz ( műanyag ) de sem marka kepiseletett sem szervizt nem találtam, tudna valaki segíteni, köszönöm.
(#) jnosk0802 hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Aki tud segítsen, keresek egy KING-CRAFT 2.2 KW-os mosó műanyag pumpafejet.
Előre is köszönöm!
(#) spiderman21 hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot,de választ végül nem találtam a hibára.
Nekem is az a helyzet,hogy mikor nem nyomom a pisztolyt,akkor a motor 3 másodpercenként elindul,leáll....és ezt csinálja folyamatosan.
Ráadásul,a kerti slagból magasabb nyomáson jön a víz.Pedig ennek a fajtának legalább 90-100 bar-ral kéne küldenie.
Karcher 3.91 fajtájú gépem van,szétkaptam,egyedül a kapcsoló melletti részt,amiben az elektronika van,nem néztem meg.Dugattyúk,tömítések rendben vannak,motorral sem lehet komolyabb probléma.
Nyomáskapcsoló hibát olvastam több helyen is....lehetséges,hogy az lenne a gond?
Az pedig pont ott van amit nem néztem meg .
Ötleteket várom,remélem tudtok segíteni)
(#) Samy111 hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
Sziasztok!

Karácsonyra kapott apám egy bosch mosót. Tegnap próbáltuk ki először. Szerintem jó összeszerelés, csatlakoztatás, bekapcsolás után rövid idő múlva a gépből, a burkolat alól ömlik a víz. Mi a hiba oka szerintetek? Persze, a gar. jegyét sehol sem találom.
(#) Luyoka hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Szivattyú ügyben találtam egy olasz gyártót. Olyan berendezéseket készít amivel akár főtt tojásról le lehet mosni a festéket, de ha kell harckocsit is kettévág. Én voltam a gyárába, elsődlegesen a NATO-nak készít berendezéseket. És ami a lényeg nem használja a vizet nyakra-főre. A gőz erejét hasznosítja. Hoztunk tőle 2 gépet, (egy takarítót és egy forróvizes mosót) Sok gépet használtam, de ezeknek a teljesítményét nem nagyon lehet felülmúlni.
(#) jani79 hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy magasnyomású mosóm. Utólag, hogy lehet beleépíteni a nyomáskapcsolót? Akkor induljon be a motor ha nyomom a pisztolyt és ha elengedem kikapcsol?
Köszi!
(#) laci10 hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok! Olvasgattam a problémákat de sztem egyikőtök sem találkozott olyannal mint én. Nektek általában pisztoly elengedése után kapcsolt be a gép....nah nekem a pisztoly megnyomása után csak szakaszosan működik már darabokra szedtem és mindet rendben találtam az egésszel kapcsolatban. Egy Karcher magasnyomásúról van szó amit 1-2 éve vásároltam 30 ezer ért de már garancia nincs.
(#) elektrorudi válasza laci10 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szia!
Normális esetben úgy kell működnie, hogy amikor megnyomod a pisztolyt, akkor kapcsol be a szivattyú, mert a nyomás leesik. Ha elengeded a pisztolyt, akkor a nyomás megnő (és állandóan úgy is marad a csőben) ezért a szivattyú lekapcsol. De gondolom, ezt te is így értetted...
A két leggyakoribb hiba:
- valahol leereszti a nyomást. Például rosszul zár a szelep, vagy egy csőcsatlakozó ereszt. Itt arról van szó, hogy a cső szinte nem tágul semmit (ilyen fajta), tehát, ha csak pár csepp vizet is elereszt (észre sem veszed) máris leesik a nyomás 10-15 bar-t. Erre a szivattyú bekapcsol. A szivárgástól függően akár pár másodpercenként vagy pár percenként 1-2 másodpercre, amíg fel nem tornázza a nyomást megint 100bar-ra.
- a nyomáskapcsolója meghibásodik. Ilyenkor a kikapcsolás és a bekapcsolás is bizonytalan, illetve nem kapcsol ki vagy be. Csak gyári alkatrésszel lehet javítani, ami nem kis pénz. Aztán jön az összes többi hiba: tömítések, rugótörés, anyagfáradás (törés), meg mit tudom én...
A régi munkahelyemen a HD1025 típusokat használtuk. Olyan gyakran kellett szervízbe vinnem, hogy kellett egy tartalékot is venni, hogy amíg az egyiket javítják addig legyen valami helyette. Aztán szereztünk egy burkolat nélküli darabot, és utána már mi cserélgettük a belét... Megjavítanunk egyiket sem sikerült, mindíg szervíz lett a dolog vége. (Persze erre mondhatja valaki, hogy bénák voltunk... OK.)
Enyhén szólva, nem vagyok nagy véleménnyel a Karcher-ről.
Szerintem csak az időben felismert lehetőség juttatta őket piacvezető pozícióba, nem a minőség.
(#) jnosk0802 válasza jnosk0802 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szia!
Nézd meg a szivattyú ház fedelét nincs e hajszálrepedés, ahol a víz csatlakozik.
10W40 olajat tölthetsz bele kb 0.5 kiter.
A szivattyú fedélben van három szelep, ami el van tömődve valami piszok, vagy megszorult, vedd ki őket tisztítsd meg és rakjad vissza jónak kell lenni.
(#) iferenc hozzászólása Jún 20, 2012 / 1
 
Sziasztok!
A hibajelenség: 2-3 másodpercenként a mosó állandóan ki-bekapcsol a pisztoly zárt állásakor.
A hiba a következő volt:
A víz tekintetében bemenő részen van egy rugós szelep ami a be és kimenő vizet elválasztja. A kis szelepet fogóval finoman ki lehet húzni a helyéről.

http://www.espares.co.uk/part/pressure-washers/karcher/p/1315/877/0...b.html

A linkben szereplő kis (részben piros) szelepen belül egy acélgolyó, dugattyú és rugó van. A kis dugattyú valami pici piszoktól megszorult és állandóan visszaengedte a nagynyomású részből a kisnyomású részbe a vizet. A kis szelepet finoman szét lehet pattintani, tisztítás után nekem tökéletesen működött.
(#) szabobakter hozzászólása Júl 17, 2012 /
 
Hi!
az lenne a kérdésem hogy lehet szétszerelni a karcher magasnyomásu pisztolyt. K.2.08 sima alap hobbi gép.
(#) sandokan5050 hozzászólása Szept 19, 2012 / 1
 
Szia.Vettem egy használt Einhall NRH-130-as magasnyomásu mosót.de mikor bekapcsolom akkor kb,4-másodpercig jól nyomja avizet utána meg áll.ha ujra meghuzom a kapcsolot akkor megint megy ugy 4-másodpercig.ezt csinálja állandóan nem tudom mi lehet az oka.aki tud segitsen már,nagyon szivesen venném a segitséget. Talán a nyomáskapcsoló lehet a hibás.
(#) david555 hozzászólása Júl 21, 2013 / 1
 
Sziasztok.
Karcher HDS 80s meleg vizes mosó szivattyújával vannak problémáim.
Folyik belőle víz és nem építi fel a nyomást. Ilyen textiles karmantyúk valók bele, amit egyszerüen nem kapni bele.
Összeraktam sima gumi karmantyúval, 2 hónapot bírt és megint folyik.
Esetleg valakinek ötlete, tapasztalata hogy hol lehet venni belevaló tömítéseket, vagy mire lehetne kiváltani?
Köszönöm!
(#) Sanya55 hozzászólása Aug 26, 2013 /
 
Sziasztok!! ma ki szettem a sterimóból 1 ilyet csak nem tudom mire való vagy minek van ez benne egyáltalán kell e ez bele?

CIMG2679.JPG
    
(#) zolika60 válasza Sanya55 hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Ez egy kondenzátor. Ha megy nélküle nem kell bele, legfeljebb közben zavarja a TV és rádió vételt a környéken.
(#) Pubszon válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 5, 2015 /
 
Rendes motorolaj, 15w40
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem