Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1936 / 3649
(#) zoly15 válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Sajnos azóta nem voltam lenn, de nem is fogok lejutni a munkám miatt egy darabig...
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

A gyökerével együtt? Amit a földből ki kell szedni?
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Nincs meg a plexim, nem találtam, lehet ki lett dobva. Hát ezt sem fogom kipróbálni, bár gondolkozom még honnan is tudok ilyen plexit szerezni.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Arról nem volt szó. Az a másik nap, persze attól függ milyen mélyen.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Eléggé. Kapával körbe verem a földet, majd lapátolás. Ja csákányt is használok.
(#) SzervízMacska válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Írtam, hogy adok...
(#) gyerek67 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Ez az ecetfa jópofa téma.
Nekem is tetszett, különösen ősszel, amikor a levelei zöldtől sötétvörösig minden színben pompáznak.
Gondoltam, beszerzek egyet az anyósom kertjébe, lesz fototéma belőle.
Aztán valaki mondta, hogy ezt csak egyszer kell elültetni, aztán többet kiírtani sem lehet, mert a gyökerekből mindjárt kinő kétszáz másik....
Az ültetés projekt ezáltal elmaradt...
(#) zolika60 válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Azért ecetfa erdőt nem igen látni. Persze elég életre való fa. A belvárosban a régi bérházak udvarán szinte csak ez nő. De arról szó sincs, hogy kiirthatatlan lenne. Hiszen mikor kihajt még a fűnyíró is leviszi.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Nem árt meg a testmozgás. Mások súlyos pénzeket fizetnek a konditeremért és ez százszor egészségesebb torna.
(#) Stadi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Viszont törik, mint a ropi. Én még 10 centisnél vastagabbat sose láttam, bár nagyon gyorsan nő.
(#) gyerek67 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Így igaz, megint barokkos túlzásba estem.
Gondolom Jani, Te pedig biztosra akarsz menni. Majd később légyszíves számolj be róla, hogy sikerült a kivágás, nőnek-e próbálkozó új hajtások.
(#) Frankye válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Nekem volt egy a kert sarkában. Kivettem, ami gyökerét tudtam, azt is. Na, azóta a paradicsom és a paprika között nem győzöm kihúzgálni az újra és újra kinövő hajtásokat! :gun: Egészen egyszerűen kiirthatatlan!
(#) Frankye válasza lui144 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Huh, ez durva lehetett! Élőben ilyennel még nem találkoztam, csak hallottam e féléről. (Az megdöbbentő, hogy nem ismert, idegen nyelveken beszéltél... Csak nem valamiféle paranormális képesség, vagy lélekvándorlás?)
(#) gyerek67 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Akkor ez mégsem urbánus legenda?
Milyen mélyen szedted ki a gyökerét?
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Szerintem nem a gyökérről hajtanak, mert azt nem tudnád könnyen kihúzni, csak beszakítani. Inkább amíg volt elhintett egy csomó magot. Több tíz évig is csíraképes marad a földben. Aztán gondol egyet és kihajt. Nem viselkedik másképp mint a többi gyomnövény, gondolom van egyéb húzgálni való is. Még mindig könnyebb vele elbánni mint a tarackkal.

Nem volt mélyen, de szerteágazó volt. Úgy 40-50 cm mélyen lehettek, nem mértem, csak dühöngtem.
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Pontosan ez a baj: Nem tudom kihúzni, csak beleszakítani. Viszont a hajtások "elképesztő" mélyről jönnek, legalábbis a méretükhöz képest, ugyanis a föld fölött 1-2 cm-es hajtásoknak van úgy, hogy 10-15 cm hosszú "gyökerük" van, legalábbis ennyi hosszúsággal jönnek ki. Látszik és érződik, hogy elpattant a gyökérkezdeményük.
(#) lui144 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Hát durva is. Azt mondták, hogy szörnyű volt. Én csak egy nagy fehérségre emlékszem az egészből.
Német meg héber nyelveken beszéltem felváltva. Legalábbis ezt mondták nekem. Különösen a jól halló és a nyelveket értő barátom mondta. Ez nem tudom milyen képesség vagy hogy lélekvándorlás volt-e.
(#) gyerek67 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Tehát remekül lehet szaporítani.
(#) Frankye válasza lui144 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Nem teljesen ide tartozó dolog, de a lélekvándorlással/ezotériával kapcsolatos tanok szerint az ember előző életében lehetett más szerepben, így e tanok szerint Te vélhetően előző életedben héber és/vagy német ajkú lehettél. De ez tényleg nem jelen fórum témája...
Remélem, hogy a továbbiakban azért nem lesznek sem ilyen, sem másféle rohamaid!

Sajnos...
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

A te szempontodból. Az ecetfa erről szerintem mást gondol.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 16, 2012 /

Zsáka körzetében stíl fűrésszel nem tudna valaki besegíteni? A feltételeket (is) mondjátok.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Sajnos én nem vagyok közel. Szerszám kölcsönző nincs a környéken?
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 17, 2012 /

Tegnap készült képek:
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Szép virágok. Különösen a békás tetszik nagyon jól elkapta és te is.
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Mint tudjuk a nagy_hohó-hoz még a róka is önként odaáll pózolni
Mellesleg, állítólag ez a félénkebb
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ez sincs közel, de láncfűrész. Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

A békát nem a fióka fogta, az egyik szülő hozta neki csak az átadás-átvételről lemaradtam, mert egy másik fészekre voltam rákészülve. Sokszor nincs lelki erőm átnevezni a képeket, ezért virág a szerkő.
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ezek szerint Gáfly ott járt a rókáknál.
Következő: »»   1936 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem