Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez az operatőr se volt százas.. Nem tudja mire kell(ene) fókuszálni, ráadásul pont az ellenkezőjét csinálja
![]() ![]()
Kedves hozzáértők!
Asszonkámtól kaptam ezt a szép virágot. Kezdetben a termés egészen sötétlila, feketéslila volt, mostmár kezd pirosodni. Milyen fajta paprika lehet? Remélem, erős! :yes:
Színéből ítélve félve nyalnám meg a kés pengéjét,amivel vágtam belőle...
Nem olyan veszélyes a Naga... Én még szószt is főztem belőle. Fini lett!
Bővebben: Link Bővebben: Link
Jól néz ki az a szósz. Én a tányérban levő húslevesbe szoktam kis darab fogalmam sincs milyen fajta csípős paprikát dobni.
A hideg gyümölcslevesen és a grízes nudlin kívül mindenbe teszek. Ezekbe azért nem, mert nem vagyok hajlandó megenni/megfőzni.
![]()
Na ja, de Neked azbesztből van a nyelved!
![]() De ami kaptam, az micsoda? Egyáltalán ez már érett? Ismeri valaki? Nedudki, a késpengét akkor sem nyalogatnám, ha nem erős. Tudnak csudák történni....
Nem tudom milyen, de nálunk is hasonló van
![]()
Ez valamelyik bolíviai szivárvány paprika változat lesz. Ha beérik kiszárítod, már nem lesz túl csípős. Frissen, (lehetőleg főzés nélkül), nagyon jó. Igazándiból díszpaprika, de ehető.
Bővebben: Link
Köszi az infót, meg fogom kóstolni! Remélem, beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Egyébként csak kezdetben volt sötétlila, most már pirosodik befelé.
Bocs, elírtam, a késnyalogatástól BarnaPili-t szerettem volna óvni.
Igen, tettem belőle egy csipetet a húslevesbe, kanállal kicsit megnyomogattam, és jó csípős lett tőle a leves. :finom:
Ilyen Naga paprikamaghoz hol lehet hozzájutni?
Kipróbálnám. Én is szeretem az erőset, de nem nagyon találok olyan paprikát, amiből krémet tudnék csinálni. Amit boltban lehet kapni, az nulla. Egyszer próbáltam cseresznyepaprikát kicsumázni és ledarálni húsdarálón és sóval tartósítani, de gyenge lett, mint a harmat. Gondolom, a konyhasó vette el az erejét.
Privátban írj egy címet és küldök magot, mert néhányat kiszárítottam. Anno az anyatő magvait a teszveszen vettem.
Korábban hordtam kontaktlencsét is a szemüveg helyett.Egyszer a volt kedvesemtől kaptam egy pár paprikát,eszegettem belőle,mad este kivettem a lencséket....a szappanos többszöri kézmosás ellenére majd be.....rtam,mikor reggel be akartam tenni újra a két kukkert.Pár napig áztak a lencsék,mindennap friss ápolófolyadékban,és utána tudtam újra használni a két lencsét :eek2: (ilyen fejet vágtam akkor... )
Ez komoly?
![]()
Nem semmi, jó combos ára van! :eek2:
Privi ment. Ezeknek a paprikáknak van valami különösebb igényük, mint a nálunk honosaknak? Más törődést is igényelnek?
Régebben szinte hozzá tartozott a vasárnapi ebéd koreográfiájához, hogy kaja után jóízüen nyújtózkodva akaratlanul is megdörgöltem a szememet az erőspaprikás kezemmel.
Később erről valami miatt leszoktam... ![]()
Várj, az nem feltétlenül ríkat meg mégegyszer!
![]() Kapszaicines kezelést alkalmaznak bizonyos gyomorbántalmak esetében is. Állítólag, ha a kijárat is "kormos" lesz, akkor a gyomor valami miatt nem képes rendesen feldolgozni ezt az anyagot. "Üzemszerű" gyomorműködés esetén nem biztos, hogy újra könnybe lábad a szemed. ![]()
Mintha nem Te vittél volna oda
![]() Más: Szombaton tényleg lesz buli Mezőkövesden? 2012. szeptember 1. /szombat/ Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozó és Tour de Mezőkövesd (49/312-820)
Nálam a diófán szokott kopogtatni. Látom a kemence már dolgozott, hogy muzsikál?
Nálunk a telefonoszlopon szokott morzézni.
![]()
No de abból hol marad a házi érzés. Ha nagyobb lenne jobban muzsikálna. Náluk gyerekkoromban a szomszéd utca végén volt egy kétszer ekkora. Azt minden szombaton befűtötték és a környékből odajártak az asszonyok megsütni a heti kenyeret. Kiválóan működött amíg volt aki tudta használni és volt kemence. Egyszer csak lebontották a nyolcvanas évek végén. Egy családnak persze nagy és a boltba menni kényelmesebb, de azt gondolom ahogy a dolgok most állnak eljön rövidesen megint az ideje. A Dryviten persze hogy próbálkoznak elég üregesen szól.
![]()
Akkor már inkább egy kis Linkin Park
![]()
Muzsika szakértők! Valaki belinkelné azt a zenét, ami pl. akkor szólt az olimpián, mikor az érmek ceremóniája volt? Akárhogy keresem (kulcsszavakkal), nem találom.
![]() Üdv!
Szia, ebből is látszik, hogy szemtelenül fiatal vagy !
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |