Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Két egymástól szinte tejesen független eszközre lesz szükséged. Az egyik maga az erősítő, melyre itt találsz példákat. A másik pedig az egyenfeszültség átalakító ebben a topicban. A terv elkészítéséhez ismerni kell azt a hangsugárzó impedanciát amelyen a 350W-ot ki szeretnéd nyerni. Kéne tudni a hangminőséggel szemben támasztott követelményeidet. Javaslom nézd át néhány gyári készülék kapcsolási rajzát, az Elektrotanyán van jópár.
Sziasztok!
Lehet nem pont ide tartozik de hátha jó ittis.Szóval megépítettem a kapcsolások között található aluláteresztőt minden jó de mégse... a hídon 2200uf puffer a két stab ic után 2x470µF és 100nf.A hangerő potit szinte hiába állítom mintha össze vissza szabályozna,hiába adok neki nagyobb bemenő jelet mindig egy hangerő szinten marad így ha a házimozin adok rá hangerőt a mély ugyanolyan hangosan szól.A poti jó és minden más is valami ötlet esetleg? Kétlem hogy így kéne működnie...
Végülis igaz!Én úgy képzeletem ell hogy Mp3 és Mobiltelefonról lehessen halhatni zenét
![]() ![]()
Áramátalakítót készíteni kell. Biztosan van fülhallgató kimenet a lejátszóidon, azt kell az erősítőre kötni és nem USB-t.
Szia! Ide tartozik. A kapcsolás sokszorosan kipróbált. Helyes megépítés esetén arra tippelek, nagyon mély frekvencián vág a szűrő, és abban a tartományban csak esetlegesen fordulnak elő hangok, innen a bizonytalannak látszó működés. A hangerő szabályzónak - helyes bekötés esetén - teljes némításig kell működnie.
Köszi.Hát most kb olyan hogy ha a stereo potit csavarom hallani hogy változik a freki de hangerőt is dob rá bőven.... a másik poti meg szinte semmit nemcsinál,és ami furcsa még hiába állítom a bemeneti hangerőt a gépen ugyan annyit erősít ha 3%ra állítom ha 100ra...
A "gép" nem változtatja a hangerőt a vonalkimenetein, csak a saját végerősítője számára szabályoz. Ezt vedd figyelembe.
tudom de eddigis ígyvolt minden bekötve csak a gép és az erősítők között van egy dobozka egy 100K-s potival amivel állítom egyben az egész minden hangerejét,nah most ennél a szűrőnél nemlehet ahogy kap egy kicsi kis jelet egyből fullon szól mind1 hogy adok e még rá.
Vedd ki a szűrőt úgy, hogy csak a 100 kohm-os potis dobot maradjon bent. Úgy szabályoz?
A hangerő poti körül valami gond lesz, ha nem tudod vele nullára halkítani. A szoftveres állítás hatástalansága inkább abból ered, hogy az általad használt szabályzó nincs összekötettetésben a szub-kimenettel. A szűrő áramkörről nehéz feltételezni, hogy dinamika-kompreszzorként működne. Ha egy PC hangszórót kötsz a szub-kimenetre ellenőrizheted a fenti állítás helyességét.
Köszönöm szépen a választ Kadarist!!! 350W erősítőhöz pls 150-200-250-300watt-os hangszórót lehet rá kapcsolni meg hány ohm legyen? és fülhallgató kimenet és erősítő között kell áramátalakító? meg 12v motor akkumulátor ahhoz hogy szóljon elég meg lehessen pl:iskola táskába hordani?
Bocsánat ellőre hogy így leterheltelek ennyi kérdéssel!!! Ui.:jó délutánt!
350W-os erősítőhöz 350W-nál nagyobb teljesítményű hangszóró kell. Oda nem kell áramátalakító és motorakku elég szerény áramforrás egy 350W-os erősítőhöz.
3.7 V-os telom akúja,mp3 1.5V gondolom gyors le meritje?
akkor elég egy 350w hangszóró,és egy 350w erősítő meg egy lejátszó készülék!
Igen akkor szabályozza a házimozi és a másik erősítő ami a mélyet hajtja hangerejét.Olyan mintha a szűrő limiter lenne..fix kimenete lenne....a frekvenciát állító poti dob a hangerőn is bár elvielg ez normális de a másik semmit nemállít szinte pedig mérve jónak tünik....Úgyvan most kötve hogy a gépből rögtön a szűrőbe onnan az erősítőbe,a házimozi is közvetlen a gépről megy elosztóval és így csak a házimozi hangereje változik a szőré állandó hiába állítok hangerőt a gépen.A házimozin nincs sub kimenet bár akkorse szabadna fixnek lennie elvégre kis hangerőn nemakarom hogy ordítson.
Ez nagyon érdekes jelenség. A csatolókondik jól vannak bekötve?
Elviekben minden jó
Hordozható erősítőt szeretnél? Bővebben: Link
Ha igen, akkor a 350W-ot felejtsd el, mert a hangszóró nem fog beférni a táskába ![]()
Annyit elértem hogy úgynézki jó de mostmeg nagyon kicsi a kimenő jel... és az a furcsa ha lekapcsolom akkor is szól csak nem szűr semmit és nagyon torz...
A szűrőn jó helyre megy a bemenet?
Szerk.: pontosabban olyan, mintha az IC1 kimenete le lenne szakadva.
Igen mert kettő be és egy ki nemlehet összetéveszteni,tápfesz is oké 6tized volt eltérés van csak a kettő között,be és kimenetek vastag árnyékolt kábellal bekötve.Szétszedtem a sima 47kilós potit most úgy néz ki mintha minden jó lenne csak halk....
Amíg nem sikerül elérni, hogy a 47k potit 0 ohm -ra csavarva elhalkul a szűrő,addig biztos nem működik az erősítő fokozat.
Jó napot! Műhelyben pakolászva találtam elfekvőben sok alkatrészt ezeket, felszertném használni hogy hasznosak is legyenek. 1. Project: 4db 2SC5000, és 4DB 2SA1943
2.Project: 19db BD250C, És 11db BD 249C. Egyenlőre csak ennyi elég lesz. Erősítőt szeretnék építeni. Olyan kapcsolásra és nyáktervre lenne szükségem amit már teszteltetek, építettetek vagy tudjátok hogy jók. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok!
Lenn egy erositos kerdesem.Van egy 5.1 erosito aminek nincs meg a taviranyotolya es potenciometert tettem a bemenetekre. S aza a gondom hogy nem oroke huz be a relle.Az mitol lehet hogy van amikor behuz es sokszor nem huz be? Ha kiveszem milesz?
Köszönöm a rajzot meg kaptam, csak rossz helyen kerestem.
Ez a mailcím volt megadva.A nyáktervvel nem sokra mész, se pozíció se érték nincs megadva.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Nagyon tetszik a kapcsolás! Ezt meg is építem!
Nah mostmár szabályoz és úgy tűnik hogy jó egyetlen hiba hogy kevésnek találom a kimeneti jelet....lehet a poti hibája?
Valaki segitene nekem?
Ahogy csökkented a bemeneten a 39k értékét úgy fog nőni a hangerő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |