Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pendrive csak olvasásra
Lapozás: OK   3 / 3
(#) menyus válasza didyman hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Pont így van! :yes: Ez volt az eredeti kérdés is...csak lehet kissé bonyolultan vagy "sokértelműen" fogalmaztam meg az elején a téma indítóban. Tehát NEM jók a password - ös programok, particionálók amikkel pl. ez egyik felét lehet jelszó védetté tenni a pendriv-nek a másik fele szabadon olvasható írható...stb. Ilyen programokkal "teli a padlás". CSAK OLVASNI AKAROM AZ ÍRÁS UTÁN, VISSZAVONHATATLANUL. Pont úgy ahogy egy CD esetében működik a dolog. Mivel szoftveres megoldást nem találtam, ezért indultam el a hardveres megoldás felé de a pendrive ben lévő flash ról nem találok semmi infót (opl. egy datasheet, amiből kiderülne van e egyáltalán WP lába és melyik lehet a 48 pin közül..?)
(#) menyus válasza lac08 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Nem lenne rossz ez a kis program (persze nem arra amire eredetileg szükségem volna...) de nálam nem működik. Nem lehet hogy ez csak a maxell pendriv-ekhez jó? Mert bármit művelek vele akkor is :

"Please insert the device or run this utility as privileged user. "

A jogosultságot már átállítottam ahogy kérte a datasheet ben (GPEDIT.MSC...stb) , de nem megy sehogyan sem. Próbálta ezt a programot már valaki rajtam kívül..? Nálatok megy?
(#) basaci hozzászólása Feb 29, 2012 / 1
 
Szia!
Szerintem ez jó lenne....:http://www.ebay.de/itm/IMATION-Swivel-4GB-4G-USB-Flash-Pen-Drive-Write-Protect-/250987615314?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item3a70071452
(#) menyus válasza basaci hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Köszi, Isten vagy..!
(#) Szikra91 hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Lehetséges az h a kingsotne 32 gb-os pendrivejának a felépítése a memórián kívül megegyezik egy kingstone 4 gb oséval?
(#) GeryMix válasza Szikra91 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
igen.
(#) slave557 hozzászólása Okt 18, 2018 /
 
Sziasztok,

kicsit feleleveníteném a témát, olyan eszközt szeretnék csinálni, ami egyben host és device is. A lényege az lenne, hogy ezt az eszközt usb-n csatlakoztatnám a géphez, és az eszközön is lenne egy usb, amire, ha egy pendrive-ot csatlakoztatok, akkor a számítógépnek csak olvasási joga lenne. Csinált esetleg már valaki ilyet? Mindenképpen így hardveresen csinálnám meg, hogy bármelyik pendrive-al működjön ( gondolom a legegyszerűbb 4Gb-nál kisebb, FAT32-essel), ha ilyennel már működne, az is jó lenne. Alapnak akár Arduino-t vagy ST32F4xx-et gondoltam, de persze, ha más lenne, az sem baj. A szoftveres megoldások (regisztriben átírni az usb portot, illetve a különböző programok sajnos nem jöhetnek szóba). Keresgéltem Google-ön, de nem sok sikerrel.
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) szsrobert válasza slave557 hozzászólására (») Okt 18, 2018 /
 
Udv!
En kartyaolvasoval egybeepitett MicroSd t hasznalnek lockolt allapotban.
(#) slave557 válasza szsrobert hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Több fajta pendrive van, az a része adott. Ilyesmi eszközt kellene építeni, amit írtam. Köszi az ötletet azért
(#) niedziela válasza slave557 hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Nem mondott ám butaságot szsrobert .
Legegyszerűbb,ha fogsz egy ilyen átalakítót, és a MicroSd helyére usb-t teszel.
(#) Bakman válasza slave557 hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Idézet:
„egyben host és device is”
Szép feladat...
(#) slave557 hozzászólása Nov 7, 2018 /
 
Az a baj, hogy a probléma adott, nem tudok memóriakártyát használni pendrive helyett. Ha jól értem, akkor azt mondjátok, hogy fogjak egy usb-s memóriakártya-olvasót, és a kártyát lockoljam, de sajnos erre nincs lehetőség, sajnos a bonyolultabb hardveres megoldást kell összeépíteni.
(#) Bakman válasza slave557 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Bármilyen pendrive-ot dugnak a gépbe, az csak olvasni tudjon róla, írni rá nem? Gondolom azért nem találtal sok megoldási javaslatot mert eléggé egyedi az igényed.

Éppen meg lehet csinálni, pl. egy Raspberry-vel. A pendive-ot a Raspberry-be dugod, az pedig csak olvasási jogokkal osztja meg a tartalmát pl. FTP protokollon keresztül. De hogy egy Arduino-t ilyenre felkészíteni, szerintem esélytelen. Az pedig, hogy a számítógép számára úgy tűnjön, mintha egy írásvádett pendrive-ot dugtál volna a gépbe és semmi más változás ne legyen kimutatható, szerintem végképp reménytelen házi körülmények között.
(#) Bakman válasza slave557 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Most ugrott be egy lehetséges megoldás. Mac OS X-re létezik egy program, Hands Off!. Ebben meg lehet adni programokhoz tartozó írási jogosultságokat. Ha az a tartományok kívülre esik, nem tud a program oda menteni. A szabály ráhúzható minden alkalmazásra egy-két kattintással. Ha a felhasználónak nincsenek admin jogosultságai, nem tudjamegváltoztatni a szabályokat.

Azt nem tudom, hogy Windows és/vagy Linux rendszerre van-e hasonló, én errefelé nézelődnék.

000449.jpg
    
(#) slave557 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Külső eszközre én is gondoltam, akár Raspberryn is meg lehet oldani vagy windows-on is registryben egy-egy portra dugva ne lehessen írni csak olvasni, csak gondoltam, ha a mikrovezérlő tudja kezelni az usb-es eszközt, és usb-n rádugva a gépre meg lehetne oldani, hogy lásson egy usb meghajtót, akkor a kettőt már csak össze kellene kötni és letiltani az írás kommunikációt
(#) Bakman válasza slave557 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Az USB nem az a kategória, amit pár perc alatt meg lehet lovagolni kontrollerekkel.
(#) slave557 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Tudom sajnos
(#) Inhouse válasza slave557 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Ezek konkrét USB pendrive-ok és csak ezeket lehet használni? Mert van akkora SD kártya olvasó, ami kb akkora, mint egy átlagos pendrive.
(#) slave557 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Itt nem a mérettel van a gond, ez meg van adva, hogy pendriveokhoz kell, ez adott, ezen nem lehet sajnos változtatni, pedig én örülnék neki a legjobban
(#) Inhouse válasza slave557 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Akkor ahogy írták mások, nagy fába vágtad a fejszéd...mégis mire kell ez?
(#) dc001 válasza slave557 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
"Külső eszközre én is gondoltam, akár Raspberryn is meg lehet oldani ..."

BeagleBoard-ot nézd meg. Van rajta host és client USB port. Emlékeim szerint alapból hálózati interface mellett USB tárolót is szolgáltat. Ahonnan kiszolgája az USB-s tárolót oda kell mount-olni ro flag-el (csak olvasható) a másik USB-re dugott pendrive-ot.

https://beagleboard.org/
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem