Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Szerintem a poka-yoke (magyarul: hülyebiztos) módszer gyakorlati megvalósítására gondoltál. A mai napig használják.
Ezzel tudják elérni, hogy pl egy polaritás függő elektrolit kondít ne tudjon az operátor ellentétes polaritással behelyezni a forrasztási helyre.
Már amennyiben ezt a lábprofilt szeretnéd létrehozni.
Én ebből (eddig) 2db-ot szereztem be. Profi kivitelezés, nagyon jól használható. És valóban gyöngyszem, a kapható alkatrész tárolókhoz viszonyítva .
Sok sikert hozzá,de kellene rá valamilyen esztétikus felírat is szerintem.
Azt megoldja mindenki magának. Honnan tudhatná Alkotó, hogy mit szeretnél tartani benne?
Köszi , nagyon spéci kis tároló mindenki figyelmébe ajánlom !
A felirat nem gond megoldom de szerintem a mester is megoldaná ha ez irányban kérdés merülne föl , apropó nekem volt szerencsém az Alkotó műhelyét is és azt a speci gépeket is megtekintenem amin készült ez a kis gyöngyszem .
Én nem Alkotó mestere gondoltam,hogy készítse el.
Sziasztok!
Csináltam egy kis élhajlítót, gondoltam felteszem ide ötletadónak Tök jól működik. 1,5-ös és 0,5-ös lágyacél lemezeken próbáltam, szépen viszi mindkettőt de a hajlítólap hézagot a lemezvastagságnak megfelelően (jól) be kell állítani.
Jól néz ki!Gratula!
Na, ezért vettem egy gagyi digit sublert, mert már alig látom a nóniuszt... Mennyi ez? 1,85? És mennyi a gép munkaszélessége?
Na basszus... tényleg 1,85 olvasható a képen, de egyébként 1,5-ös a lemez. Szerintem rosszul raktam rá a sublert
Kereken 60cm széles lemezt lehet vele hajlítani (elvileg), de a 24cm széles másfelesnél már elég nagy erővel kellett tolni neki. A 0,5-ös bádogot teljes szélességben is könnyedén viszi.
Az már jó, gratula!
Kösz Macs! Ez az a fogó, amit keresek. Mi a neve?
(Nem a tied, hanem a fogóé!) Gondoltam, hogy nálad felejtettem...
Szia!
Ügyes munka! Pár éve én is csináltam egyet. Két dolgot hibáztam el benne: - a mukaszélességet. 90 cm-es lemezt akartam hajlítani, ezért ekkorára csináltam. Későn jutott el az agyamig, hogy az összes lemez 1 méter széles... ![]() - A tiédnél kicsivel vaskosabb, és minthogy (az is) "mobil", betojok, mire kiviszem a terszra, ahol normálisan tudok vele dolgozni.
Szia Lacikám! Ez sajnos nem a keresett fogó, csak a meghajtott láb profilja miatt tettem fel a képet. Ez csak annyit "tud", hogy a nyákba bedugott alkatrész lábát egy munkamenetben félrehajtja és a felesleget le is vágja. ( Azért, hogy a forrasztás megtörténtéig ki ne potyogjanak az alkatrészek, s egységes legyen a lábhossz a forrasztási oldalon. ) De amit Te keresel, az a fogó az alkatrész oldali íveket hajlítja, ha jól gondolom. Amúgy mindkét fogót beültető fogónak hívják, azt tudom. Talán Knipex, Nws, esetleg Garant (Hoffmann) katalógusokat érdemes áttúrni utána
[off]Elnézést, a pont meg a mosoly lemaradt a mondat végéről, de nem lehet tovább folytatni, nincs görgetősáv a válaszablakban. Ezért is utálok telefonról írni, bár ez már inkább fejlesztési ötlet volna... :hide:
Én semmiképpen nem akartam nagyobbat, ez is kb 25kg-ot nyom.
Csak itthon a műhelyben fogom használni méretre szabott lapokhoz, rack dobozt hajtogatni, meg hasonló kisebb dolgokat. 100×60×5mm-es zártszelvényből, 60×60×6-os szögvasból, 5-ös laposból, M16-os menetes szálból készült...ennél vaskosabbra szerintem felesleges lett volna csinálni. Elég merev, hajlításkor csak az asztal recseg amire rá van fogatva ![]() Köszönöm a gratulációkat Nem vagyok egy nagy vasas szaki, hegeszteni is csak nemrég kezdem el ami látszik is...
Való igaz, felületesen néztem a képet.
Van egy krimpelőfogóm miniatűr kábelsarukhoz, azt tudom ilyenre használni, de elég nagy bumszlit nyom. (cca. 4 mm lesz a dudor.)
Jó ötlet, talán érvéghüvely nyomók közt is lehetne hasonló profilt találni.
Bingó!
Ügyes!
Nem látszik jól, de a billenőrész csapja viszonylag vékony. Erre elég nagy erő hat. Elsődlegesen nem a csap elhajlása fenyeget, hanem hogy kikopik a furat, amiben elfordul, mert nekem úgy tűnik csak a zártszelvény falvastagsága vezeti meg. Ha ez esetleg megtörténik, akkor esetleg egy felfúrt hüvelyt javaslok majd behegeszteni a zártszelvénybe, ami már jól kenhető, kellően nagy felületű megvezetést fog eredményezni.
Köszi!
Igen, az nem valami vastag, 12mm-es köracélból csináltam és valóban jól látod, csak a zártszelvénybe fúrt lyukakban forog. Köszi az ötletet, ha probléma lesz vele akkor majd konzultálunk... végül is szétszedhető az a része ( fexszel ) , direkt ezért nem hegesztettem körbe a zártszelvényt.
Jó ötlet volt fel tenni az élhajlítódat! Évek óta tervezem, hogy csinálok egyet,de sosem jut rá idő. A szögvas két éle középen nincs összekötve, vagy szükségtelen?
Nem kötöttem össze sem a szorító, sem a hajlító szögvas éleit. Szerintem elég merev így is, de ha mégsem akkor a későbbiekben még hegeszthetek bele néhány merevítő bordát. Nekem is hat napomba tellett megcsinálni, persze munka mellett és vasas gyakorlat nélkül.
Ez egy jó nagy zsanér
... nagyon ötletes.Az enyémhez majd csinálok még néhány szegmens betétet, hogy egy darabból hajlított kis dobozokat is tudjak csinálni vele. Ezért csináltam olyan magasra a szorítóját.
Ötletes igen.
A zsanér 100mm-s.
Megigértem szebencének, hogy elkészítem a laser dióda foglalatát, és röpke egy hónap után így is lett...
Sajnos a menetvágáshoz szükséges cserekerekek nincsenek meg hiánytalanul, így végül is 0.5mm menetemelkedés helyett 0,507mm emelkedést sikerült a meglévőkből összeraknom Mint a képek bizonyítják, nem okoz gondot ennél a pár menetnél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |