Fórum témák
» Több friss téma |
1000 ft körül lehet venni annyit ami egy gépre elég.
Jó a géped. Olyan mint az enyém, az sem tökéletes de működik, és jól működik. A marómotor sokkal többet bírna, én gépem sebességbe ugyan ki tudná használni a Kresst de előtoló erőben nem. 1.5-2 mm mélyen szántom 130 W os géppel a keményfát 6 os egyélűvel, vagy 5 ös kétélűvel vagy 6 os 4 élűvel. 800-2000 mm perces előtolással, persze a fordulat rendesen visszaesik. Ennél sokkal mélyebben nem tudnék menni a hajtásaim miatt. Druszám! Sanyessz: 0.1 mm pontosság? Biztos az? 0.2 mm pontos a gépem (furat marás, ovalitás hiba). Ismétlési pontossága ennél sokkal jobb, 0.05 mm. Amire képes, ragasztásmentes illesztés. 200 Euró környékén kijött. Részletesen nem is tudom felsorolni az árakat de sok mindent kaptam "két jó szóért". Amit vegyél mindenképp az egy kínai 3 vagy 4 tengelyes vezérlő. Pici occó de megy, vannak hibái de működik. Ám előtte azért tanulmányozd a tb6560 adatlapját. A kékbe ott vannak a diódák amik például az én extrém alacsony sebességnél járatott motorjaimnál, plusz egy gyors motornál több szabadságot ad, van amin diódák nincsenek de jobb a leválasztás, gyorsabbak az optók, jobb a segédtáp megoldás. Szóval ezek ilyenek, első gépnél nem érdemes építeni, érdemes építeni de csak bizonyos korlátok között.
Ezért mondtam neki, hogy csináljon danamid anyát, az az 1000Ft nem vágja földhöz.
A nagytengelyről nem tudok most képet mutatni, ezt kellet rendberakni, és még van vele meló, megy 60-ba cnc találkozóra, és ha találok vevőt rá el is adom, és úgy akarom eladni, hogy nekem is nyugodt álmom legyen, és a vevőnek is boldogság legyen. (meg 2cnc nem kell) Az újra kerül a kínai marómotor a frekiváltóval, az tényleg komoly gépnek épül.
Most nem tudok képet rakni róla, el van csomagolva, de képzelj el egy 700*250-es alu lapot, aminek a két szélén fel van szerelve a két alátámasztott sin, és rajtuk egy másik lap ami 4 kocsin csúszik, a tengelyek végén meg a két véglezáró lap, amiben még ki kell alakítani a golyósorsó felfogásait (erre már megvan az orsó is)
CNC találkozón én is ott leszek, akkor majd valószínű láthatok élőben is tőled néhány dolgot.
google a barátunk ott megtalálod a forint dinár váltást.
Hát ez a danamid ahogy látom plasztika, felénk ez esztergálható plasztika, teflon néven fut. Nem kopik ez nagyon? Jo valaminek kopni kell... Van itthon nem gond a beszerzése, meg fater hoz a munkahelyéről ilyen kisebb darabokat simán.
Előbb kopik el a menetesszárad. Igen kasán esztergálható és tök könnyen lehet menetet vágni bele, lásd a képet amit felraktam.
Eladod a videon látott gépedet? Mennyiért? Lehet érdekel. (Ha az asszonyt meg tudom pumpolni.)
Eladom. Alku képes. Te mondasz egy árat Én nevetek rajta, Én is mondok egy árat Te nevetsz rajta, és így tovább amíg már csak mosolygás lesz. Persze attól is függ mit vinnél belőle, csak mechanikát, elektronikát is, motorokat is, marómotort is, laptopot is. De ezt privátban beszéljük meg.
Kicsit kellene csak jobban összeraknod, ténylegesen már minden megvan, innentől már komolyabb gépnek számítana. Most ültem le tervezni a lézer feltét felületkövetőjét. Legyek anyagias, és bemutatom mennyi volt a project:
Áramgenerátor (min. max áram, 5 V moduláció) 1980 ft Ház/optika 1800 ft TO5 ös 1 W os 805 nm lézer 2800 ft plusz posta. Felületkövető: jött egy 27 mm mozogni képes kettős pneumatika munkahenger, lesz valami állítási lehetőség, Nagy Hoho adott műanyagot abból lesz felfogatás, ventilátor mindent magára adó elektronika műhelyben van, rugó a felületkövetőhöz akad. Maximum 10 mm tud korrigálni majd, ennyi épp elég. Ami a legfontosabb: Após megtámogatta a tervet egy csomó "hulladék" 10 mm vastag 500x700 mm es faforgácslappal. Miért nem védőszemüveg? Bár lehet ezt is venni egy kamera és a burkolat a géphez valószínűleg elég lesz, tovább gondoltam és mi van ha leszalad valaki valamiért? Van hogy óráig fog menni, akkor inkább burkolat.
Ezaz. És most jöhetnek a képek...
Kíváncsi vagyok milyen egy lézeres cucc.
Egyszerű mint a faék. Ez nem egy 80-100 W os CO lézer, az azért már nem annyira játék (1 W se az) . Most a felfogatás/felületkövető második része van tervezés alatt. Lényegében a Z tengely irányjelével lesz vezérelve, mivel egy feltét ezért kap egy Lézer nevű módot a gép, így kicsit át tudom konfigurálni a dolgokat, de lehet akár post proceszort is átírni. Ennyi kell hozzá meg még amiket tervezek. Érdekes lesz a kamera lerögzítése, de majd megoldom.
Amit tudni fog, nagyon lassan égetni fába. Ami miatt kell a felületkövetés a minél jobb fókuszba tartás. Már csak felületkövető végét kell kitalálnom.
helo
megtudhatnám ennek az olcsó (2800ft) 1w-os lézernek a forrását, honnan lehet beszerezni?
Ebay ről lehet ennyiért venni, persze mivel többen vettük egyszerre így jobban jött ki. Volt 2800-2900 forintos darabárú védel is. Ehhez még kell optika/ház, némi tuning ha méreteltérések vannak a dióda és a ház között, kell egy áramgenerátor ami nem baj ha kapcsolható két állapot között. Felületkövető mindenképp kell, a miért az az anyagok síkeltérése, 0.8 mm van egy 300x300 as 6 mm es rétegelt lemezben, el van hajolva, ennyit észrevétel nélkül nem fogna át. De a legfontosabb! Minimum védőszemüveg , ez nem játék, ettől kevesebbtől is megvakulsz.
Biztos hülye kérdés, de miért kell a lézert fókuszálni? A nagyítót azt kell fókuszálni ha hangyát akarsz égetni, de egy lézernek nem az a lényege, hogy nagyon sokára szórodik szét a fénye, magyarán kis távolságon tljesen párhuzamos a fény nyaláb?
Ebben igazad van, de a nyaláb átmérője miatt kell fókuszálni, meg az energia sűrűség miatt.
De épp erre próbáltam célozni, hogy a nyaláb átmérője állandó nem? Vagy olyan széles a nyaláb, hogy már nem vág? Akkor meg minek védőszemüveg, ha fókuszálásnál pár mm számít akkor a fókusz után már úgy kell szóródnia mint a fene. Nem jön össze a fejemben a kép.
Van itthon 200mW-os lézer, elég gyengének számit, de ebbe se egészséges belenézni.
Keresgélek az eBay-on de sehogy se találom az általad emlitett lézer diódát. Esetleg vmi link, vagy keresési kulcsszó?
http://www.ebay.com/itm/Lot-2-X-808nm-1000-mw-high-power-1-watt-BUR...wt_952
És ház is van hozzá. gulasoft: Itt épp fókuszban dolgozik, mert ha nem így lenne akkor kevés lenne az energia és a felbontás se lenne jó. Ez nem vág csak éget, azt is lassan. De még a szórt fénytől is óvni kell a szemet. Okosan csinálva még tükröt is lehet gravírozni vele, persze trükkösen de lehet. 3 W már biztos eredményt hoz. De ehhez inkább külön gépet érdemes építeni nem csak egy feltétet.
Azt szeretném kérdezni, hogy mik a gép igényei egy MACH3-nak?
A leírásában annyit találtam, hogy XP kell hozzá, és 1GB ram. Na ez komolytalan. Tudtok mondani nekem egy alsó határt, ami biztonságosan, adatfogyás, és kifagyás nélkül vinné a programot? Tudom nyilván egy gilkológép vinné a dolgot, de itt az a lényeg, hogy olcsón vegyek egy gépet. Tehát mik a gép igényei. Kössz
Szia, Nekem 1000Mhz-es cerka dübörög alatta, majd leírom pontosabban később. A Mach3 mellet nálam semmi más nem futhat, mert nem lesz realtime a munkamenet. Pl winamp.
800MHz, 192Mb RAM, 4Gb winyó, integrált videokártya, XP. Évekig ment vele.
2400 amd 512mb memoria alaplapi 64mb video szüz telepités és semmi más kissebb gépen nem is probáltam ez egy hp laptop.1 éve használom.
Ne már.
Ez hihetetlen.Ilyen gépet tudok lőni szinte ingyen. Van egy 17"-os CRT monitorom. Az jó lesz hozzá. Ha gyorsabb lenne a mechanika, akkor megnövekszik az információ áramlás? Tehát arra gondolok, hogy több infót kell a gépnek továbbítania. Ha meg akad a vinyó, vagy elfogy egy pillanatra az adatmennyiség. Akkor mi lesz? lépésvesztés lesz a motorokon, vagy össze akad valami? Vagy egyszerűen csak leáll. Most fogok csak valamikor elkezdeni CNC-zéssel foglalkozni. Bocs a lámaságokért.
Lenne még egy kérdésem.
Lehet-e valahogy párhuzamot vonni a stepper motor árama és az ereje között. Láttam olyan motort, amire azt írták, hogy 24V 0.8A. Aztán láttam ugyanolyan méretű motort, ami 2.87A ".1V-os volt. Melyik lehet az erősebb? Adatlap nincsen, ez most csak elméleti kérdés. Teljesítmény számítás alapján a 24V-os erősebb, de akkor miért egyforma a két motor mérete? A vezérlés úgy is korlátozza az áramot, akkor érdemes olyan motorokat választani, amik nagyobb feszültségűek? Más. Az egyik ismerősöm mondta, hogy van neki egy pár Step-Syn motorja elfekvőben. 1.3A-esek Azok szerintetek meg érnek 2000Ft-ot?
Itt is éppenugy érvényesek a fizika törvényei mint máshol.
Ha egy motor 2,87A-t igényel lépésenként az erösebb lesz mint az, amelyik csak 0,8 A-t. A tekercsek VA szorzata a mérvadó. A meghajtoban ezt az áramot lehet korlátozni (mert melegszik a motor), illetve ha nem lép, akkor kisebb áram folyik a tekercsbe.
Ököl szabály: a tekercsáramból lehet következtetni az erejére, azaz nyomatékára. Minél nagyobb, annál erősebb a motor.
A feszültségből meg a sebességre, azaz a fürgeségére. Minél kisebb, annál nagyobb sebességet tudsz elérni a motortuning által.
Sziasztok! Nos térek a lényegre szükségem lenne egy ilyen fajta gépre amit én arra szeretnék használni hogy mondjuk nemesacélba gravírozzak monológot meg szimbólumot de minden elég kicsi méretű de nem ártana a pontosság sem ! Hogy kezdjek neki miket szerezzek be hozza?
Tanácsokat kérek ! Informálódni és olvasni már éppen eleget olvastam ideje tovább lépni Köszönöm a megértéstÜdv:Levente
Monológot?
Hello, hát ha eleget olvastál, (!) akkor rajzold le a megálmodott gépedet, és mutasd meg nekünk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |