Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Egy kis műhely részlet és antenna szerelés+adó szerelés.
Egy néhány kép.Az FM-DX antenna szerelése.
És egy másik kép a másik műhelyről és a cuccokról.
A TURMIXFM a kezdetben és a barátom és én.
Sziasztok!
Meguntam a sorozatos kiforrasztásnál az ónszippantó "felhúzását", ezért készítek (még nincs teljesen kész) egy kompresszoros ónszippantót. Várhatóan a hétvégére el is készül. Egy kis ízelítő Bővebben: Link
Az SWR mérő és az adó.stb.Bocs,ha unalmas lettem volna de most találtam meg a képeket.
Köszönöm szépen!
Az első teszteken átment, nagyon jól vizsgázott, igaz még szippantófej nélkül próbáltam egy darab csővel. Ahogy látom, te is nagyon jól el vagy látva!
Őrült vagyok,öreg koromra. - Igen ez csak egy kis része a cuccoknak ,mert hol itt vagyok ,hol ott.HU & AU.
Most készülök új műhelyt csinálni stúdióval . - 7.5 méter x 2.8 méteresre terveztem,pontosabban ekkora alap területű lesz a kettő helyiség.Ötleteket várok ha van.
Elismerésre és irigylésre méltó, szép és jól felszerelt műhely! Gratulálok hozzá!
Jó lesz! A mágnesszelep miből származik? (Gondolom, nem új, hanem bontott.)
Klassz lesz, de a graetz-et meg a kondit nem tenném a motorra. Persze ez csak kötözködés, nem kell zokon venni.
Köszönöm, a mágnesszelep guberált Méh telepes cucc
Köszönöm! A graetzen gondolkodtam én is, lehet hogy felcsavarozom a hátfalra.
Az egész szerkezet költsége kb 1500Ft, hála a guberálásnak
Igen, főleg hogy az itteni MÉH telepen szinte minden megtalálható
Hoztam már onnan zsír új 5KW-os szilárdtest relét is...
I. az antenna rendszer még a földön for FM-DX re. II. az első 20 w VERONIKA.
A kezdetben.Az SWR és a -J- pól antenna.Egyszer adtam erről a toronyról kb 3-4 percig ,mig a fiuk befogtak kb 21 km ről ,pedig csak 2 w körül adtam!!!
Idézet: „Őrült vagyok,öreg koromra” A képek alapján nem tudom eldönteni, hogy most neked ki az öreg. Van ott 1-2 középkorú és jópár tini. Amúgy ez az antenna dolog nem idejét múlt a műholdak világában? Persze szép dolog szó se róla...
Én a 40 JPG n vagyok a kettős létra alatt.A fiatalaok -a fiam kékben BME s felső és a két turmixfm es tag. Ja és még egy képen a szakállassal vagyok a háttérben a város. - Egyébként az antenna a tetőn van ,fölött 6 méterrel.Az a gond,hogy a szomszéd hozott galambokat és oda szoktak,most kezdhetek kitalálni valamit,vagy lelövm őket.Nincs más meg oldás .Kb 100.ezres beruházás volt legalább!!!
[off]
Így már minden világos. Sajon amíg az embernek 200-300 méteren belül szomszédja van addig gondja is van. Igaz én az automatizálás és vezérlés szerelmese vagyok, de nemrég építettem egy erősítőt és hangládát hozzá. Na a szomszédok nem örültek míg folytak a próbák és tesztek. Jó hangosan Én utáltam őket mert beszóltak pedig 5 évig én csendben voltam ők meg engem mert 1 hónapig néha-héha kicsit hangos voltam. De most eszembe jutott... Szóljon a rock... :yes:
Ott érdemes dolgozni ahol ilyen aranybánya van!
Itt nagyon jókat lehetne kaszálni, csak van amit nem lehet kihozni. Mert havonta 1X egy összeszerelő üzemből 1-2 konténernyi hulladékot szállítanak, + amit bevisznek az emberek.. Volt hogy 20 asával találtuk a kupacba a dekopír fűrészlapot (Skil) és az acél fűrésztárcsát (Skil) Csavarbehajtó áttételek, motorok tokmányok (Bosch) Autó önindító alkatrészek, bronzkefék. Pneumatikus eszközök (Festo), volt hogy egy szánszerkezet is ott volt (hosszszán, keresztszán) amiből nagyon kis pöpec esztergát lehetett volna csinálni. Vannak még trafók, kicsitől a nagyon nagyig, hűtőbordák mázsaszámra, csak jól kell kifogni. Egyszer egy 5Kg-os hűtőbordát vettem potom 1500Ft- ért hogy legyen mit rátenni az éppen épülő Quad 405-re, ez a kép már a megmunkálás után készült, de nem megy szobai üvölttetés közben 35-40 foknál feljebb a hőfoka a bordának.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |