Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elzajosodott digitális effekt
Lapozás: OK   1 / 1
(#) effect hozzászólása Máj 3, 2012 /

Sziasztok,

Problémám adódott egy Lexicon Alex digitális effektprocesszorral. A gond az, hogy hiába működik, rendkívül zajos lett egyszer csak. A zaj akkor jelenik meg, ha a már digitálisan feldolgozott jelet ráengedem a kimenetre. A tiszta, nem feldolgozott jel tisztán megy át rajta. Az analóg szekcióban az összes IC ki lett cserélve (OPA-k, komparátor, analóg kapcsolók) plusz a digitális rész stabkockája és egy mellette levő tantálelkó. A dgitális rész alapvetően egy PCM54HP D/A konverterre, egy Lexichip 2A-ra, és egy Z80-as procira épül-meg persze egy rakás logikai és memória IC-re.
Rajzot nem találtam hozzá. Szerintetek mi lehet a baj? Nagyon jó lenne, ha meg tudnám csinálni, mert ez egy elég jó effektproci...

Előre is köszönöm,effect
(#) oxygen válasza effect hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Szia

Abból kellene kiindulnod, hogy milyen jellegű a zaj:

- ha periodikusan ismétlődik, akkor valamelyik memória adta meg magát, esetleg megcserélhetnéd őket, hogy a zaj vátozik-e, bár nem emlékszem pontosan, hogy foglalatban vannak-e.
- ha folyamatos a zaj, akkor lehet, hogy a kimeneti szűrők mentek tönkre, esetleg a d/a konverter offszetbeállítása mászott el.

Holnap megkeresem a rajzát és feltöltöm, úgy könnyebb hibát keresni. Egyébként az összes elkót cserélheted nyugodtan, ne csak egyet, az sosem árt.
(#) mutyur válasza effect hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Szia! Sajnos én elképzelhetőnek tartom ,hogy a DA konverter zajol be. Feltehetőleg a tokban található szintemelő műveleti erősítő okozza...szerintem
(#) oxygen válasza effect hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia

Mellékeltem a rajzot és a service manualt, a manualban le van írva, hogy tudod letesztelni a gépet. Ha tudsz, tegyél fel egy rövid mintát a zajról, úgy esetleg könnyebben tudunk segíteni.

Üdv:oxygen
(#) effect válasza oxygen hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Sziasztok,

oxygen, nagyon köszönöm a mellékletet!!!!!!! A zaj sima fehérzaj, nem periodikus, és szerintem nem a DA okozza. Ebben a típusban (PCM54) külön ki van vezetve a beintegrált OPA, és ott nem találtam zajt, ellenben nagyon torz ott a hang. A kimeneti szűrők sem tűnnek problémásnak, mert a nem effektezett hang zaj nélkül jön ki. Zajmintát teszek majd fel, csak érjek haza...

Köszi a gyors segítséget, effect
(#) effect válasza effect hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Sziasztok,

Ugyan a zaj folyamatos volt, a DRAM csere mégis megoldotta a problémát!!! (A ramok helyére foglalatot tettem, így ha újra baj lesz, könnyebb lesz megcsinálni.) Köszönöm a segítséget!

Üdv, effect
(#) szalkagyuri hozzászólása Júl 24, 2012 /

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy,vettem egy Canon powershot s1 is fényképezőgépet vettem bele ujj akkumulátort melyet előírásnak megfelelően 12 órát töltöttem teljes töltöttségel kb 10 percig tudtam használni
kb 20 képet készítettem és a gép "cange the batteries"
felirattal kikapcsol!
aki tud segíteni vagy ötlete van segítsen!
(#) zolika60 válasza szalkagyuri hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Itt kérdezd meg, hátha tud valaki segíteni. Bővebben: Link Nem lehet, hogy öreg akkut vettél?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem