Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Jamma (Arcade) - Monitor átalakító
Helló mindenkinek!
Van itthon egy 86-os kiadású Jamma arcade játék kabinetem, de a monitor gyengélkedik jelen pillanatban folyamatban van a javítása. Arra gondoltam h. rá tudnám e kötni valamilyen kapcsolás segítségével a jamma panelt a monitorra, hogy ne csak hangot halljak, hanem képet is lássak. Addig eljutottam h. valamiféle CGA-VGA, vagy RGB-VGA átalakító kellene, de mivel van S-Video bemenet is a számítógépemen, így az is szóba jöhetne, Tehát CGA-S-video, vagy RGB-S-video átalakító, vagy konverter kellene nekem. Remélem tud valaki segíteni, és előre is köszönöm a hozzászólásokat! Üdv.: Gábor
Valami ilyen "egyszeru" aramkor? RGB to S-Video.
Hello..
Én ilyet találtam (v3.1) de nem írják le h. milyen alkatrészek kellenek hozzá, illetve se kapcsolási, se beültetési, se fóliarajz.. De megnézem h. mennyibe kerülne amit linkeltél, és köszi!
szal ez az amihez nincs semmi leírás, napersze ez sem smd-ben kellene.. http://www.jrok.com/hardware/RGB.html
Elvileg SCART-hoz siman hozza lehet kotni. Most hirtelen nem emlekszem, talan a szincronnal kell varialni. Itt egy leiras.
Igen az RGB és sziknronjelek kellenek.Én egy régi videonton infracolor-t alakítottam át.
Sikerült már megoldani? Az AD725-ös IC a te barátod, olcsón beszerezhető, kevés külső alkatrésszel megoldható amit akarsz.
Hello. még nem sikerült megoldani. És ahhoz ic-hez milyen alkatrészek kellenek még, illetve kapcsolási, esetleg fóliarajz is van? nem ismerem azt az ic-t..
Köszi h. írtál! Üdv.: Gábor
Itt az adatlapja, van benne kapcsolási rajz is. Egyedül az oszcillátor megoldása lehet érdekes, illetve a hozzá való kvarc (17.734475MHz) beszerzése. De ahogy nézem hqvideo-nál van. Vagy lehet, hogy valami régi tévéből lehet bontani is. Most dobtam ki 3 doboznyi panelt. :/
Amúgy ad725-öm van is talán. Nyákrajzot eagle-ben fél óra alatt össze lehet dobni hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |