Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
"csatolókondiszámítás nincs benne sajna"
Azt munkapontszámításnál nem szoktuk figyelembevenni... az inkább az automatika c. tárgy. Jegyzeted van? Ha nincs szólj és küldök azt is...
Hali
Lenne 1 kérdésem hozzátok... szóval tegnap monta osztálytársam (volt osztálytársam..) , hogy sűrgősen nézzem meg a Neptun hálózaton a kapott leveleimet...hát volt egy pár... Van egy olyan értesítés is hogy, e hónap 22-éig fel kell venni a tárgyakat..én megnéztem a tárgyfelvétel menüpontot de nem listázza ki...ez azért lehet mert az elsőéveseknek automatikusan adnak tárgyakat.??..akor meg mért kaptam ilyen levelet?..eddig két passzív féléven voltam mert technikusiztam... ![]() köszönöm
Hali
nincs 1 Kandós sem.????...honnan tudnám h kell ilyenkor eljárni ha senki sem mondja el.... segítség!!!!
Szia!
Akkor, ha most kezded a tanulmányaidat, a TO veszi fel az óráidat. A kérdés csak az, hogy ez a menetrend vonatkozik-e a most kezdő, de már a passzív félévesekre is. Amúgy meg jó nagy "baromságot" csináltál, ha szabad ilyet mondanom. Nem kellett volna a passzív félévet igényelned, mivel a tanulmányid során öszesen két ilyen féléved lehet (szóval több már nem lehet). Ebben az esetben évhalasztást szoktak kérni, ami maximum két év. Visszatérve a kérdéshez: általában nem szokták kirakni az első féléves tárgyakat, mint felvehető tárgyak. A TO majd felveszi. Gondolom iratkozni már voltál, hiszen van neptun kódod, ez az ami megkavarja a dolgokat. Keresd fel az illetékes tanulmányi osztályt, és kérdezd meg őket. Pontos felvilágosítást csak ők tudnak adni, mivel állandóan változik minden. A www.kando.hu címen megtalálod a telefonszámukat, talán úgy gyorsabban kapsz választ. Üdv!
hali
kösz...amugy már mi beszélgettünk a multkor is erről a passzív féléves dolgokról ha jolemlékszem...nekünk akkor ezt monták amikor beiratkoztunk, hogy csak így oldható meg.....ez van. ja amúgy haver felhívta őket és aztmonták nemkell vele foglalkoznunk...szal nem nekünk kell felvenni a tárgyakat...érdekes..akor mé kaptunk levelet...
Azért kaptátok meg, mert az egy szórt üzenet. Minden hallgató megkapja.
ilyenkor mi még a BME-n be sem léphetünk a neptunba, nemhogy tárgyfelvétel....
gondolkozz úgy, mintha most vennének fel... tudnál arról, hogy mit hogy kell csinálni? NEM azt majd elmondják szépen sorjában
jo
Tényleg Slope és dpeti köszi a segítséget sikerült ez is (3-as), ez a félév is meglett teljesen. üdv
Igazán nincs mit! Gratula! Csak így tovább!
![]() ![]()
Hello. Én Óbudán kezdek szeptemberben. Nekem is küldtek tárgyfelvétes levelet a neptunban, de nem vettem figyelembe, tegnapelőtt kaptam is egy mailt, hogy elsősökre nem vonatkozik. Kár h bezárják a Kandó kolit, oda szerettem volna menni. Valaki, aki kolis akar lenni??? Írjon már! thx!
Helló!
Hogy érted, hogy aki kolis akar lenni? Egyébként télleg elég nagy szívás, egyetlen egy évet kellett volna még kibírniuk, hogy nem húzzák ki a lábunk alól a talajt, még megcsinálom a koopert, és akkor nem kell elmenni jó drágáért albérletbe... Egyébként nvetséges, hogy nyárra sem engedik már bentmaradni az embereket, ugyanis most derült ki, hogy jönnek a nyáron valamiarabok, akik meg simán bent lakhattak... Meg azt sem igazán értem, hogy mi a ráknak kellett felújítani, pont olyan, mint amilyennek egy kolesznak lennie kell. A lényeg, hogy együtt legyen a nép,olcsó legyen, és legyen internet, a többit meg lehet oldani, mi pl nagyon jól éreztük ott magunkat...
Hello. Úgy értem, hogy aki most lesz elsős Óbudán, és szeretne kolis lenni. Tehát szeretné, ha felvennék valamelyik koliba.
![]()
Az arab biztos többet fizet. Am meg ha bezárják, ott a @Diákotthon. De hát nem mindenki tud 2x annyit fizetni ugye, hiába a színvonal...
Na ezaz mondom az lenne a lényeg, hogy olcsón, akit zavar a közös zuhanyzó, meg wc az ne menjen emberek közé...
Ezentúl télleg az lesz, hogy csak annak lesz lehetősége a felsőoktatásban résztvenni akinek van elég pénzek, pláne, ha még nem is lakik az iskola közelében... A diákotthon mire elkészül, addigra én már végzek, de ha most meggondolnák magukat, má akkor sem tudnék menni, mert aláírtunk egy albérleti szerződést...
Emberek!
Arról mit tudtok, hogy mikortól és kiknek kell fizetni majd a tandíjat??? Csak mert ugye ez is meg lett szavazva...ez is elég kemény pénz...csak a kérdés, hogy kinek kell fizetnie, hogyan számolják ezt, stb? Mindenki, aki tud valami infot erről, annak a válaszait szívesen látjuk itt!
Ha minden igaz, akkor végzek: június 27-28. záróvizsga energetikán.
2008-tól lesz tandíj, ha jól emlékszem 105E Ft/félév (alapképzésben-BsC) és 150E Ft (mesterképzésen-MsC). Épp ebből volt mostanában egy kis vita, mert az ELTE már most többet akar kérni, pedig még be sem vezették.
Álítólag... aki a közepesnél okosabb, bizonyos kedvezményeket kap. Illetve tandíjmentességet kapnak a szociálisan rászorulók. Kár, hogy azok akik a kormány szerint rászorulnak, már a gimnáziumig nem jutnak el, az anyagi körülményeik miatt. Az első évért ezután sem kell majd fizetni, ebben az évben történik a tanulmányi átlag mérése, és a fizetendő összeg meghatározása. A második évtől viszont csengetni kell. Kár aggódni, emelik a felvehető diákhitel jelenleg igényelhető összegét ![]()
És 2008-ban vajon már félévenként számolják már a gázsit?
Azaz 2008. február elején kezdődő félévre már vajon beszedik ezt a tandíjat, vagy az egész rendszer vajon csak 2008. szeptemberében indulna?
2008 szeptemberében indul, de azt hogy félévente, vagy évente szedik-e a tandíjjat még senki sem tudja.
Viszont tervben van itt más finomság is... tandíj visszamenőleg! ![]() Azok a hallgatók, akiknek a fizetésük eléri a havi bruttó 208 ezer forintot, keresettől függően havi 6-20E Ft-ot kell fizetniük. Azt hogy mennyit kell visszafizetni, az egyéni képzési számlán tartják nyilván. Vicc! ![]() Idézet: „hogy félévente, vagy évente szedik-e a tandíjjat” Erről azt hallottam, hogy lehet majd akár részletekben is fizetni, azaz ahogy a hallgató épp fizetni tudja. Viszont ez a visszamenőleges fizetés elég gusztustalan megoldásnak hangzik ![]()
"Fontos feltétel, hogy a diákoknak egy évben legalább 30 tanulmányi kreditet kell majd teljesíteniük. Az állami képzésen legrosszabbul teljesítő 15 százalékát a diákoknak átirányítják a költségtérítéses képzésre, míg a jól teljesítő költségtérítéses hallgatók bekerülhetnek az államilag támogatott körbe."
A felvi.hu-n A mentesítést, részletfizetést, halasztást, illetve támogatást kérelmezni kell. Teljes szöveg: http://www.felvi.hu/ft7/alt_tud.ofi?mfa_id=393&fej=5&a=30
hy skacok
lenne egy kérdeésem a mostani rendszerrel kapcsolatban . szóval osztályból felvételiztünk .. fel is vettek KVK ra.. megkérdeztük, halasztás az nincs, csak passzív félév.. namost azt nem mondták, hogy ezért fizetni kell-e vagy sem? tehát ezügyben szeretnék valmai felvilágosítást kérni tőletek.. előreis kössz hy
Hello! Szerintem nem kell fizetni, én is passziv féléven vagyok most, szeptembertöl kezdek! Halasztás 1-1 1/2-2 éve szünt meg, tavaly en sem tudtam már halasztani! De vigyázzatok, a passziv felev beleszamit a kepzes idötartamába! (miért nem kezdtek most??)
THX
azért halasztanánk, mert mennénk 5ödévre.... (1éves) én meg közben angolt (mert egy kukkot nem tok..) meg matek emeltszintet tanulnék.. meg ugye versenyeket sem hagynám ki ![]() (+ a szakmai rész..) röviden ennyi
Üdv. mindenkinek!
Most vagyok 1 féléven józsefvárosban, és lenne néhány kérdésem: -C programozáshoz az oktató egy gcc nevű fordítót mondott, hogy laboron majd ezt használjuk. Az a gond, hogy nem találtam ezt meg sehol a neten, csak valami linuxos dolgot dobott ki a kereső (amint a régebi hozzászólások kiderült, nem csak én jártam így). Valaki tudja, merre található ez a fordító? -Tényleg igaz az a hír, hogy villanytan gyakorlatból minden óra elején kis zh-kat írunk az előző óra anyagából? A beiratkozás óta a fenyítések, ijesztgetések mennek: elrendelték az előadásokon a katalógusvezetést és ha hiányzok az órák 30%-ról akkor kiszórnak. Ha meg laborról hiányzol, akkor pótolnod kell azokat és 1000 tallér/óra a gázsi. Nameg elárulták a statisztikákat: a felvettek 20%-ának sikerül lediplomázni, és az első vizsgákon a felvettek fele megbukik. És valahol fent azt olvastam, hogy a szakközepeseket szórják ki legnagyobb arányban. Még szerencse, hogy én is onnan jöttem :rinya: A segítségeket előre is megköszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |