Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   10 / 51
(#) Slope válasza source2 hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

"csatolókondiszámítás nincs benne sajna"

Azt munkapontszámításnál nem szoktuk figyelembevenni... az inkább az automatika c. tárgy.

Jegyzeted van? Ha nincs szólj és küldök azt is...
(#) Sanyi87 hozzászólása Jún 21, 2007 /

Hali
Lenne 1 kérdésem hozzátok...
szóval tegnap monta osztálytársam (volt osztálytársam..) , hogy sűrgősen nézzem meg a Neptun hálózaton a kapott leveleimet...hát volt egy pár... Van egy olyan értesítés is hogy, e hónap 22-éig fel kell venni a tárgyakat..én megnéztem a tárgyfelvétel menüpontot de nem listázza ki...ez azért lehet mert az elsőéveseknek automatikusan adnak tárgyakat.??..akor meg mért kaptam ilyen levelet?..eddig két passzív féléven voltam mert technikusiztam... ...szal mit kell tennem a tantárgyfelvétellel..semit?
köszönöm
(#) Sanyi87 hozzászólása Jún 21, 2007 /

Hali
nincs 1 Kandós sem.????...honnan tudnám h kell ilyenkor eljárni ha senki sem mondja el....
segítség!!!!
(#) Slope válasza Sanyi87 hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Szia!

Akkor, ha most kezded a tanulmányaidat, a TO veszi fel az óráidat. A kérdés csak az, hogy ez a menetrend vonatkozik-e a most kezdő, de már a passzív félévesekre is.
Amúgy meg jó nagy "baromságot" csináltál, ha szabad ilyet mondanom. Nem kellett volna a passzív félévet igényelned, mivel a tanulmányid során öszesen két ilyen féléved lehet (szóval több már nem lehet). Ebben az esetben évhalasztást szoktak kérni, ami maximum két év.
Visszatérve a kérdéshez: általában nem szokták kirakni az első féléves tárgyakat, mint felvehető tárgyak. A TO majd felveszi. Gondolom iratkozni már voltál, hiszen van neptun kódod, ez az ami megkavarja a dolgokat.
Keresd fel az illetékes tanulmányi osztályt, és kérdezd meg őket. Pontos felvilágosítást csak ők tudnak adni, mivel állandóan változik minden.
A www.kando.hu címen megtalálod a telefonszámukat, talán úgy gyorsabban kapsz választ.

Üdv!
(#) Sanyi87 válasza Slope hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

hali
kösz...amugy már mi beszélgettünk a multkor is erről a passzív féléves dolgokról ha jolemlékszem...nekünk akkor ezt monták amikor beiratkoztunk, hogy csak így oldható meg.....ez van. ja amúgy haver felhívta őket és aztmonták nemkell vele foglalkoznunk...szal nem nekünk kell felvenni a tárgyakat...érdekes..akor mé kaptunk levelet...
(#) Slope válasza Sanyi87 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Azért kaptátok meg, mert az egy szórt üzenet. Minden hallgató megkapja.
(#) dpeti válasza Slope hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

ilyenkor mi még a BME-n be sem léphetünk a neptunba, nemhogy tárgyfelvétel....
gondolkozz úgy, mintha most vennének fel...
tudnál arról, hogy mit hogy kell csinálni? NEM
azt majd elmondják szépen sorjában
(#) dpeti válasza dpeti hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

(ezt nem neked Slope, hanem Sanyinak)
(#) source2 válasza Slope hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

jo

Tényleg Slope és dpeti köszi a segítséget sikerült ez is (3-as), ez a félév is meglett teljesen.

üdv
(#) dpeti válasza source2 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

nincs mit
Gratulálok!
(#) Slope válasza source2 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Igazán nincs mit! Gratula! Csak így tovább!
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 23, 2007 /

Hello. Én Óbudán kezdek szeptemberben. Nekem is küldtek tárgyfelvétes levelet a neptunban, de nem vettem figyelembe, tegnapelőtt kaptam is egy mailt, hogy elsősökre nem vonatkozik. Kár h bezárják a Kandó kolit, oda szerettem volna menni. Valaki, aki kolis akar lenni??? Írjon már! thx!
(#) dpeti válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 23, 2007 /

ott is PPP-znek?

igen
(#) Last_Scout válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 23, 2007 /

Helló!

Hogy érted, hogy aki kolis akar lenni?
Egyébként télleg elég nagy szívás, egyetlen egy évet kellett volna még kibírniuk, hogy nem húzzák ki a lábunk alól a talajt, még megcsinálom a koopert, és akkor nem kell elmenni jó drágáért albérletbe...
Egyébként nvetséges, hogy nyárra sem engedik már bentmaradni az embereket, ugyanis most derült ki, hogy jönnek a nyáron valamiarabok, akik meg simán bent lakhattak...
Meg azt sem igazán értem, hogy mi a ráknak kellett felújítani, pont olyan, mint amilyennek egy kolesznak lennie kell. A lényeg, hogy együtt legyen a nép,olcsó legyen, és legyen internet, a többit meg lehet oldani, mi pl nagyon jól éreztük ott magunkat...
(#) Haszuboy válasza Last_Scout hozzászólására (») Jún 23, 2007 /

Hello. Úgy értem, hogy aki most lesz elsős Óbudán, és szeretne kolis lenni. Tehát szeretné, ha felvennék valamelyik koliba.

Az arab biztos többet fizet. Am meg ha bezárják, ott a @Diákotthon. De hát nem mindenki tud 2x annyit fizetni ugye, hiába a színvonal...
(#) Last_Scout válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

Na ezaz mondom az lenne a lényeg, hogy olcsón, akit zavar a közös zuhanyzó, meg wc az ne menjen emberek közé...
Ezentúl télleg az lesz, hogy csak annak lesz lehetősége a felsőoktatásban résztvenni akinek van elég pénzek, pláne, ha még nem is lakik az iskola közelében...
A diákotthon mire elkészül, addigra én már végzek, de ha most meggondolnák magukat, má akkor sem tudnék menni, mert aláírtunk egy albérleti szerződést...
(#) Norberto hozzászólása Jún 24, 2007 /

Emberek!

Arról mit tudtok, hogy mikortól és kiknek kell fizetni majd a tandíjat???

Csak mert ugye ez is meg lett szavazva...ez is elég kemény pénz...csak a kérdés, hogy kinek kell fizetnie, hogyan számolják ezt, stb?

Mindenki, aki tud valami infot erről, annak a válaszait szívesen látjuk itt!
(#) László zs hozzászólása Jún 24, 2007 /

Ha minden igaz, akkor végzek: június 27-28. záróvizsga energetikán.
(#) Slope válasza Norberto hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

2008-tól lesz tandíj, ha jól emlékszem 105E Ft/félév (alapképzésben-BsC) és 150E Ft (mesterképzésen-MsC). Épp ebből volt mostanában egy kis vita, mert az ELTE már most többet akar kérni, pedig még be sem vezették.
Álítólag... aki a közepesnél okosabb, bizonyos kedvezményeket kap. Illetve tandíjmentességet kapnak a szociálisan rászorulók. Kár, hogy azok akik a kormány szerint rászorulnak, már a gimnáziumig nem jutnak el, az anyagi körülményeik miatt.
Az első évért ezután sem kell majd fizetni, ebben az évben történik a tanulmányi átlag mérése, és a fizetendő összeg meghatározása. A második évtől viszont csengetni kell.
Kár aggódni, emelik a felvehető diákhitel jelenleg igényelhető összegét . Ami megint csak arra jó, hogy kényszerrel az országban tartsanak, legalább 10 évig...
(#) Norberto válasza Slope hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

És 2008-ban vajon már félévenként számolják már a gázsit?

Azaz 2008. február elején kezdődő félévre már vajon beszedik ezt a tandíjat, vagy az egész rendszer vajon csak 2008. szeptemberében indulna?
(#) Slope válasza Norberto hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

2008 szeptemberében indul, de azt hogy félévente, vagy évente szedik-e a tandíjjat még senki sem tudja.
Viszont tervben van itt más finomság is... tandíj visszamenőleg!
Azok a hallgatók, akiknek a fizetésük eléri a havi bruttó 208 ezer forintot, keresettől függően havi 6-20E Ft-ot kell fizetniük. Azt hogy mennyit kell visszafizetni, az egyéni képzési számlán tartják nyilván. Vicc!
(#) Norberto válasza Slope hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Idézet:
„hogy félévente, vagy évente szedik-e a tandíjjat”

Erről azt hallottam, hogy lehet majd akár részletekben is fizetni, azaz ahogy a hallgató épp fizetni tudja.

Viszont ez a visszamenőleges fizetés elég gusztustalan megoldásnak hangzik
(#) nonem válasza Norberto hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

"Fontos feltétel, hogy a diákoknak egy évben legalább 30 tanulmányi kreditet kell majd teljesíteniük. Az állami képzésen legrosszabbul teljesítő 15 százalékát a diákoknak átirányítják a költségtérítéses képzésre, míg a jól teljesítő költségtérítéses hallgatók bekerülhetnek az államilag támogatott körbe."
A felvi.hu-n

A mentesítést, részletfizetést, halasztást, illetve támogatást kérelmezni kell.
Teljes szöveg:
http://www.felvi.hu/ft7/alt_tud.ofi?mfa_id=393&fej=5&a=30
(#) gulyi88 hozzászólása Júl 30, 2007 /

hy skacok
lenne egy kérdeésem a mostani rendszerrel kapcsolatban .
szóval osztályból felvételiztünk .. fel is vettek KVK ra..
megkérdeztük, halasztás az nincs, csak passzív félév..
namost azt nem mondták, hogy ezért fizetni kell-e vagy sem?

tehát ezügyben szeretnék valmai felvilágosítást kérni tőletek..
előreis kössz
hy
(#) Haszuboy hozzászólása Júl 31, 2007 /

Hello! Szerintem nem kell fizetni, én is passziv féléven vagyok most, szeptembertöl kezdek! Halasztás 1-1 1/2-2 éve szünt meg, tavaly en sem tudtam már halasztani! De vigyázzatok, a passziv felev beleszamit a kepzes idötartamába! (miért nem kezdtek most??)
(#) gulyi88 válasza Haszuboy hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

THX
azért halasztanánk, mert mennénk 5ödévre.... (1éves)
én meg közben angolt (mert egy kukkot nem tok..)
meg matek emeltszintet tanulnék..
meg ugye versenyeket sem hagynám ki ..
(+ a szakmai rész..)
röviden ennyi
(#) Haszuboy hozzászólása Júl 31, 2007 /

ahm ertem. en 2 evesen voltam
(#) Prinner válasza Haszuboy hozzászólására (») Szept 14, 2007 /

Üdv. mindenkinek!
Most vagyok 1 féléven józsefvárosban, és lenne néhány kérdésem:
-C programozáshoz az oktató egy gcc nevű fordítót mondott, hogy laboron majd ezt használjuk. Az a gond, hogy nem találtam ezt meg sehol a neten, csak valami linuxos dolgot dobott ki a kereső (amint a régebi hozzászólások kiderült, nem csak én jártam így). Valaki tudja, merre található ez a fordító?
-Tényleg igaz az a hír, hogy villanytan gyakorlatból minden óra elején kis zh-kat írunk az előző óra anyagából?
A beiratkozás óta a fenyítések, ijesztgetések mennek: elrendelték az előadásokon a katalógusvezetést és ha hiányzok az órák 30%-ról akkor kiszórnak. Ha meg laborról hiányzol, akkor pótolnod kell azokat és 1000 tallér/óra a gázsi.
Nameg elárulták a statisztikákat: a felvettek 20%-ának sikerül lediplomázni, és az első vizsgákon a felvettek fele megbukik. És valahol fent azt olvastam, hogy a szakközepeseket szórják ki legnagyobb arányban. Még szerencse, hogy én is onnan jöttem :rinya:
A segítségeket előre is megköszönöm.
Következő: »»   10 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem