Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   178 / 312
(#) Action2K válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„középen sok hely marad kihasználatlan, és nem igazán tudok majd oda mit tenni.”

Biliárdasztalt?

Idézet:
„az ésszerű átalakításhoz ugrik a műhelyem, az meg nem lehet”

Egy cipőben járunk. A pincétől (kazánház) a padlásig már minden hely szóba került, hogy hol lenne a legjobb. Úgy néz ki, hogy két műhely lesz. Azaz, a pincébe költözik az a rész, ahol a koszolós melók mennek (bontás, kiforrasztás, restaurálás, fúrás - faragás) és a tetőtérbe a "tisztaszoba", ahol a tervezés, panelek beültetése, kisebb javítások, tesztelés, finommechanikai munkák, előlap gyártás... lesznek. Itt lesz a műszerpark is. Legalább a kosztól, portól jobban védve lesznek.
A legjobb az egész lakásfelújításban az, hogy a műhelyem fog a leghamarabb elkészülni, hisz addig nem tudunk tovább haladni az eddigi munkálatokkal, amíg ki nem költözöm a mostani helyemről. Így a mostani 4*4-es szoba helyett, kapok egy 3*4-es "galériát" és egy kb. 3*5-ös lakatos műhelyt.

Ja és a pozdorja helyett én 10-es OSB lapot tettem volna. A galérián, hogy szebb legyen, én lambériázni fogom.
(#) BarnaPili válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

A középre pakolás nálam is nehéz ügy.De ha széles a műhely,akkor lehet egy kicsit nagyobb asztalt betenni,illetve kerekeken guruló "műhelykocsit" szkóppal,szerszámokkal.Így az sem az asztalon fogja a helyet.
(#) Inhouse válasza Action2K hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„Biliárdasztalt?”

A mostani hálószoba/nappali csak nappali lesz és abban lesz a biliárdasztal! Ez volt az egyik feltételem az asszonykámnak, hogy az egész nyaram otthoni fúrással, faragással fogom tölteni.

Idézet:
„Egy cipőben járunk.”

Én is úgy látom. Nekem is van egy kinti, ahol van állványos fúró, köszörű, flex, lemezvágó...stb.
És nekem is a műhellyel kell először elkészülnöm, hogy felpakolhassak, aztán kipakolni a hátsó lomos szobát, ami a hálószoba lesz, aztán a kamra helyén falat bontani, folyosó folytatás és WC lesz, a régi műhelyem fürdőszoba, a volt fürdő kamra/mosókonyha lesz...

Üdv
Inhouse
(#) Doncso hozzászólása Máj 22, 2012 /

Urak, megvettem a jó kis EVIG 1623-as ütvefúrós gépet, nagyon megvagyok elégedve, ez egy igazi brutál fúró, nem lehet lefogni, de az adattábláját nem értem, nincs a gépen sebváltó, de a tábla utal rá, mit jelenthet ez? Elképzelhető, hogy fordszám váltós lenne? KÉP
(#) pepe091 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Az N0 nem lehet hogy üresjáratban 650/min? Az N meg terhelés alatt.
De lehet nem, csak egy tipp.
(#) Doncso válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Meglehet, erre mondjuk nem gondoltam, jó ötlet.
(#) zoly15 válasza sector99 hozzászólására (») Máj 22, 2012 / 1

Még annyit meg tudnál nekem nézni, hogy az a cső ami a fűtőbetéten keresztül megy (ezen szippantódik fel az ón) milyen anyagból van? Fogja-e a mágnes?
(#) nagy hoho válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Őszinte részvétem.
(#) satlokk hozzászólása Máj 22, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Készítetem egy fúrógépállványt,melyre jelenleg egy Hilti TE 22-s gépet raktam.Igaz eredetileg nem én konstruáltam van már kb 20 éves,kicsit felújítotam eredetileg egy amerikáner volt rá fogatva,még édesapám csinálta az előző helységben volt az asztal és a mennyezethez fogatva.Átmeneti megoldás de nem lehet tudni hány évig lesz így!
(#) Inhouse válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Köszönöm!

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Állványos Hilti. Nem lehet könnyű NYÁK-ot fúrni vele.
(#) laszlo987 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Épp hogy könnyű, csak nem pontos, lehet még a tokmány is átmegy a nyákon
(#) satlokk válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Ebben igazad van de nem ilyen célra készült,arra van külön állványos kimondottan nyák fúrásra készített fúrógép.Ez csak mechanikai munkákra használom majd.
(#) _vl_ válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Mint pl. egy B30-as tégla "precíz" megmunkálása? :eplus2:
(#) alex0 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem az is gond lesz, hogy nagyon közel van az oszlop a furatközéphez.
(#) elektrorudi válasza alex0 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Kisméretű téglához, így is jó lesz...
(#) satlokk válasza alex0 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem a kézifúrógépekhez készített gyári állványon sincs nagyobb távolság.
(#) satlokk válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Az egész csak kreatívitás kérdése.
(#) satlokk válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem jó lesz az "fém" megmunkáláshoz is.
(#) alex0 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

De ha már saját építésű, akkor lehetne nagyobb a távolság, hogy szélesebb anyagot is lehessen fúrni.
(#) satlokk válasza alex0 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Szia!
Ebben igazad van lehet,hoga majd módosítok rajta mert tul bonyolult,csak egy kis vas kell hozzá meg egy kis elszántság.
(#) satlokk hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok!
Készül a kis kompresszorom!
(#) gordonfreemN hozzászólása Máj 30, 2012 /

Sziasztok!
Állványos fúrós kérdésem lenne.
Ez olyan, mint a többi aldi-s, einhell-es, tesco-s 350W-os 5 fokozatú. A kérdésem az, hogy hogyan lehet szétkapni a tokmány tengelyének a borítását, az ékszíjtárcsát hogyan lehet levenni?
Mert fura jelenség, de terhelés nélkül elég kellemetlenül zörög ez a tengely. Ha fellazítom a szíjat, majdnem teljesen elhalkul, ha megfeszítem, akkor felerősödik.
Nem a motor az, mert egymagába tök csendes és a hang is a tokmány felőli részből jött. Ugyanakkor ha megtámassza valami a tokmányban lévő fúrót, szintén elhalkul. De nem kottyan, meg semmi egyéb jel nincs a tokmánynál. Lehet a rugó, ami a kart húzza vissza?
(#) zoly15 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Hali!
Ha feszítésre kezd csörögni valószínű hogy az orsócsapágyból jön. A tárcsát le kell róla húzni, de kitudja így látatlanba
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Jó lesz ez, azt ugye tudod, hogy a kompresszor nyomás alatt nem bír elindulni?
(#) gordonfreemN válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Ok, de a tárcsát hogyan tudom lehúzni?
A tárcsa és a tengely ékkel kapcsolódik össze? És a tárcsa kúposan van szorítva a tengelyre?
Amúgy köszi a segítséget!
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Igen tudom.Elméletileg 1 bar nyomás alatt tud csak ujra indulni.Meg kikapcsolás után is kell neki 2-3 perc míg kiegyenlítődik a kompresszorban a nyomás különbség.
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Kell egy visszacsapószelep a tartály elé .s egy olyan nyomáskapcsoló ami kiengedi a kompresszor csövéből a nyomást. Akkor bármikor újra tud indulni.
(#) satlokk válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Pontosan így van ahogy írod,még szerelek rá egy nyomásmérő órát,hogy lássam mikor telítődött a tartály és akkor kikapcsolom a kompresszort ezt javasolta a hűtőgépes ismerősöm kitől kaptam a kompresszort.Azt mondta,hogy ez a legegyszerübb megoldás,utána meg meg csak kb 1 bar nyomásnál kapcsolom vissza,majd meglátjuk.
(#) proli007 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2012 / 1

Hello!
"egy olyan nyomáskapcsoló ami kiengedi a kompresszor csövéből a nyomást"
Tehermentesítő szelep a becsületes neve.
üdv! proli007
Következő: »»   178 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem