Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   779 / 1394
(#) bzumi válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Hát igen, ezt gyakorolni kell még. amúgy nagyon köszönöm a válaszod. ki is próbálom
amúgy meg igazából azzal van gondom mikor keresztezik egymás a vezetők hogy is tudnám úgy összehozni hogy ne legyen gubanc. aki ötös volt rajzból, és jó a vizuális képessége annak jól megy biztos egyenlőre ilyen kis pici rajzokkal próbálkozok csak. ajánlották ezt a sprint layer progit azzal veszekszünk. kipróbáltam a Eagle progit is de az még nekem nagyon kínai de a videót megnézem mindenképp.
(#) sastas01 válasza bzumi hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ha tudsz még módosíts a HSZ-eden mert a nagybetűk hanyagolását nem szeretik(jük). Ha van skype címed akkor vegyél fel, és segítek(ott könnyebb).
(#) eyess válasza bzumi hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ha Eagle ban csinálod , akkor , és kicsit jobban át tanulmányozod sokat könnyíthetsz majd ezeken a dolgokon amik nem mennek.
kapcsolási rajzot ott is meg kell csinálni , illetve ha van rajz , akkor nem kell csak megnyitod csinálsz egy aut rout ot,és kesze kusza vonalakat kapsz . Ezek a pókháló szerű
vonalak a gumi vonalak a munka területre áthúzgálod majd elkezded kialakítani , hogy hogy is nézzen majd ki az alkatrészek elhelyezkedése. És közbe közbe mindig csinálsz egy egyszerű kinézetet , erre van egy ikon bal oldalt lent , és addig addig játszadozol amíg ha lehet egyoldalas nyáknál ne legyen átkötés , de ez nem mindig sikerül , de egy átkötés még nem a világ , és a méret is elfogadható lesz.Röviden ennyi .Aztán mehet a nyák rajz készítés ezt is elvégzi helyetted a program , de lehetőség van manuális rajzolásra is .Jó dolgok ezek nézd át megéri.
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Valóban hatásos, csak meg kell várni, hogy száradjon. Ám: nekem 15 percet volt benne, és nem volt túl nagy a duncos, és jól átitattam a rongyot, de a vékony betűk elkezdtek összefolyni.
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Hát az időt megint csak neked kell kikísérletezned ,az üvegedhez (és valószínűleg a hőmérséklet-a rongy felülete is befolyásolja) A legegyszerűbb megoldás ha mondjuk 5 percenként ránézel
(#) Signal válasza bzumi hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Esetleg nézz bele ezekbe a videókba is:

http://server.ibfriedrich.com/wiki/ibfwikien/index.php?title=First_steps

250 furatig ingyenes a program, elég egyszerű használni. Kellemes benne a kurzorral mozgó hajszálkereszt, mint az első videón is látható. Panelrajzoláshoz 45 fokos hajszálkereszt is beállítható, ami nagyon megkönnyíti a ferde vonalak rajzolását.

Én sem használtam eddig paneltervezőt (hiába régóta vagyok a szakmában, de 20 évig nem építettem semmit) úgyhogy így hirtelen egyik program sem akart kézre állni.

Ezzel meg a videó megnézése után váratlanul panelt terveztem.

Persze, vannak a programnak további trükkjei és mélységei, amihez kell egy kis idő is, míg rájön az ember, plusz magyar fórumon nem tudsz segítséget kapni hozzá, mert nem nagyon ismerik, plusz a program is csak angol/német. De amúgy zseniális.
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Oké, igazad van !
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Színtelen lakkal lefújod hasonló eredményt kapsz, csak egyszerűbb és gyorsabb mint az üvegben..Még a betűk sem folynak meg.
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Köszi!
(#) kpbendi hozzászólása Máj 20, 2012 /

Az olcsóbb laminálóknál a legnehezebben megtalálható adat a maximum hőmérséklet. (Mi más...)
Az Olimpia 3113 típusnál minden esetre sikerült kiderítenem, hogy 140 fokig melegít. Többször átküldve a laminálón elég ez a nyomat átvitelére? (HP LaserJet P1120 nyomtatóval.)
(#) watt válasza kpbendi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Ha nem elég, akkor meg kell emelned, de HP esetében talán elég...
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Elnézést. Köszönöm a megfelelő helyre való áthelyezést.
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Akkor várhatom a választ Merthát nem ide való...
(#) eyess válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Megkaptad a választ amott
(#) adamhollos hozzászólása Máj 23, 2012 /

Sziasztok!

A furatgalvanizálást szeretném megérteni. Néztem sok leírest de ide most ezt linkelem be.

A kérdésem az, hogy mért csak a furatnál fog kiválni a fém? A rézfóliára miért nem válik ki?
(#) pjg válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem máshol le van maszkolva.
(#) adamhollos válasza pjg hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Erre én is gondoltam, de akkor mért nem írják sehol sem?
(#) gulasoft válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Miért baj ha lerakódik máshol is? A felesleget lemarják, most az az 10 mikron pluszban nem egy óriási többlet.
(#) maestro hozzászólása Máj 23, 2012 /

Üdv!
TN160-at nem tudjátok hol lehetne olcsón szerezni? Mindenhol ilyen 900Ft-os árakat látok. Ti sem tudtok olcsóbb helyet?
(#) janikukac válasza maestro hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Én 920.-ért vettem a Szatellit-ben, de szerintem nem sok érte. Főleg , hogy sokszor lehet használni, csak ki kell tapasztalni.
Üdv!
(#) gulasoft válasza maestro hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Ha van már, akkor ne dobd ki, tegyél be pár gramm ón2 cloridot.
(forrasztóón feloldva sósavba, felesleget el kell párolni, a visszamaradó fehér kristály az ónII klorid.
(#) maestro válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Sósavat párologtassak?? Az egészséges dolog?
(#) gulasoft válasza maestro hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Udvaron. Ha hagyod elpárologni az is jó, tegyél keveset bele.
(#) maestro válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Az ami nincs, csak erkély. De ha nem a konyhába akarom csinálni akkor csak az lesz a megoldás. De ez még a jövő zenéje.
(#) adamhollos válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Azért, mert a furatfémezést a maratás elött hajtják végre így nem is lehet maratni, mivel egy réz-ón nikkel kompozicciót csinálnak. Tehát, ha máshová is lerakódik, nem tudjunk maratni a nyákot, mivel a nikkelt nem marják a savak, amelyik meg mégis, az kimarná a lukból is. Nem is értem, hogy gondoltad, hisz a lukból a maratás során (ha maratható lenne a fémezés) mindenképp kimarná a galvanizátumot.
(#) pepe091 válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

CNC-vel megoldható szerintem.
(#) gulasoft válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Hát nagyon nem érted hogy megy ez azt látom. Először is ezt a nikkeles hülyeséget felejtsd el, azt nem is lehetne forrasztani.
Kifúrják a lukakat, megcsinálják a furatfémezést, réz kerül pluszban mindenhova. Alapban olyan lemezt használnak a gyárak amin vékonyabb a rézréteg. Ezután két külön technológia van.
Az egyiknél lemaszkolják azt a részt amit ki akarnak marni, a maradék részt beónozzák, így a furatfalakat is. Olyan maratóval marnak, ami a rezet viszi az ónt nem.
A másik megoldás (egyetemen ezt használták) az egész lapot beónozzák, és dry fóliával lefóliázzák, ami takarja a lukakat is. Ezután marják. Mostanában nem szeretik ónozni a vezetékezést, mert az smd kemencében hajlamos felnyomni a felmelegedett ón a forrasztásgátló festéket, azért van ahol csak a pad-eket ónozzák, máshol lemaszkolják a pad-eket és a maradék helyen lemarják az ónt. Ez után kerül rá a forrasztásgátló festék. De a lényeg az, hogy vagy ónnal védik a lukat, vagy fóliával.
(#) gulasoft hozzászólása Máj 23, 2012 /

Ha valaki meg akarja nézni hogy megy ez, szerintem az egyetemen bárkinek meg lehet nézni.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Máj 23, 2012 /

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a típusú fóliával, hogyan is kell rányomtatni a kívánt rajzot?

Tehát hogy mindegy neki, melyik oldalra nyomtatok, vagy csak az egyikre szabad?
(#) Spyro1411 hozzászólása Máj 25, 2012 /

Helló!

Most építettem egy erősítőt és be szeretném dobozolni.

a nyákot maratás után nem áztattam vagy hasonló dolgokat nem csináltam a védelem érdekében. Most így utólag szeretném befuttatni forrasztó ónnal... Szerintetek ez jó ötlet? Nincs esetleg gyorsabb módja? Valami oldatra gondoltam amit csak ecsettel felvinnék hagynám száradni és kész. Olyan szeren gondolkoztam amivel a fát szokták bevonni, hogy ne menjen tönkre. Sellak ra gondoltam. (abból van elég otthon )

Mi a tippetek? Mehet rá a sellak, vagy forrasztgassak?
Következő: »»   779 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem