Fórum témák
» Több friss téma |
Egy régi TV játékról lenne szó
működött, egyszer csak nem, majd szétszedtem, és az R1-es ellenállása volt elégve (képen jobb oldalt a hiányzó legfelső), amit akkor kiforrasztottam hogy kicserélem de valahol a szobámban elkallódott. Ha ki tudná valaki számolni vagy tippet hozzá hogy milyen értékű kell oda nagyon megköszönném. A képen berajzoltam pár útvonalat, az R2 értéke "zöld kék barna arany", R3 az ilyen kisebb félig fekete félig világosbarna valami (bocsi annyira nem értek hozzá), a lila kondi 100mikroF, a tranzisztor felirata kopott, annyit kitudtam venni hogy talán BC de hogy hányas azt nem, R4-es amihez a kondi pozitív lába kapcsolódik "barna fekete fekete arany". Van ott egy tranzisztor, gondolom egy munkapont, az áramkör pl. a konditól megy tovább is de azt nem rajzoltam be csak itt a lényeget, felül pedig egy 12Vos csatlakozós bemenet van. A másik csatolt képen pedig lerajzoltam amit a fényképen összekötöztem. még lenne egy másik gép, ugyanígy az R1 füstölt el neki, ott meg is van szénnéégve, ahogy néztem a NYÁK elrendezés más de kb. ugyan az a két kapcsolás, azt is még jó lenne újraéleszteni ha az ezt sikerülne előre is köszi
Helló
Szerintem az egész kapcsolás ( TV játék) 5 voltról működik csak a kínai így oldotta meg. A táp csati után tégy be egy 7805 - stab ic-t minden mást a táprészből forrassz ki az tápkondi kivételével. A tranyó biztos nem BC hanem esetleg 2SC... Akkoriban sok ilyen játékot javítottam ott is átlagban ilyen problémák voltak.
Szia!
Egy képet tudsz az egész szerkezetről linkelni? Mert nekem kallódik a padláson 2-3 db és ha olyan mint a tiéd, akkor szétszedem és megnézem az ellenállást milyen értékű.
@dizi
akkor pontosabban miket kéne kiforrasztanom, és a 7805-öst hova kössem be? 3 lába van (IN COM OUT) ha jól néztem @Remci mellékeltem az egészről a képet, remélem van egy ilyen közöttük
Helló
Mellékelek egy képet, igazából az lenne tuti ha a Rf panelon fel lenne iratozva a szalagkábel,hogy melyik a + - video out ill audio out. Készíts egy egy lehetőleg jó minőségű képet a panel mindkét oldaláról PAINT mókolás nélkül. [OFF] Az a baj,hogy én már az összes ilyen bazárt kidobáltam :hide: .
Nézd csak, ez a 7805 lábkiosztása! Bővebben: Link :google:
akk 4 képben
Szia!
Tégy be egy 10 ohm-os ellenállást, de a biztonság kedvéért cseréld ki a TO92-es tokozású 78L05-ös stab. IC-t. Azt is nézd meg, hogy mekkora feszültség jön az adapter felől. Ha nem megfelelő a bejövő feszültség vagy a polaritás, akkor is leéghet ez az ellenállás.
Ez nem a stab IC és verzió, ott van a zéner ami az 1 tranyós stabilizátor bázisába van bekötve így alkotva az 5 V tápot. Az előtét ellenálás értéke kb 1 néhány 10 ohm lehet pontos értékre már sem emlékszem bár valamikor hjavítottam én is ilyen játékot.
DEMOZENE :az elégett ellenálás nagy valószínűséggel 10 ohm lehet. :yes:
Szia!
Megnéztem a képet, de ez a tipus sajnos nincs. ![]()
@kadarist, richmond
10ohmos ellenállással működik ![]() nagyon nagy hála és a többieknek is csatoltam egy képet, egyenlőre csak egy ilyen 10ohmos ellenállásom van, ez maradhat neki (persze valami normális megoldással nem így 2 vezetéken lógatva) vagy szerezzek be olyan kisebb méretűt?! és a másik gépet még megnéznétek... szintén egy ellenállás elfüstölve a tranzisztor mellett (képen bal oldalt az első), kiforrasztva rámértem nagy nehezen 10.5ohm-ot ad, azt is akkor cserélhetem 10ohmosra?
Ideiglegesen maradhat benne ez is, azért csak ideíglegesen mert így ilyen állapotba elég sok zavart ősszeszed ami problémákat okozhat még. Később nem árt ha cseréled majd legalább 0,5 vagy még inkább 1 W típusra. Üdv!
Lemaradt s már nem tudtam javítani. Szóval a táp csati felől ha tudnál fotót készíteni a kérdéses R ről ..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |