Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   928 / 1714
(#) Csibi hozzászólása Aug 8, 2012 / 2

Hello.
Nagyjából kész a házi automatikus öntözőrendszerem
Megmenekültem az éjjeli kézi öntözésektől

Bővebben: Video
(#) mate_x válasza lesliewednesday hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm a tanácsokat. A hűtőborda az 6 K/W, ha úgy számolom, hogy nagyon durván 2 V esne a tranzisztoron, akkor a maximum eldisszipált teljesítmény: 6 W (a gyújtótrafó ellenállása az előtét ellenállásával együtt 4 ohm) . Így a környezeténél 36 fokkal lesz melegebb a tranzisztor. Ha jól tudom a tranzisztoroknak 150 fokig működniük kell, így 114 fokos levegő hőmérsékletnél még jónak kellene lennie. De majd kipróbálom aztán kiderül, hogy jó-e A védelem meg van oldva(zénerek, kondi..). A megszakítás után 1,5 ms után kapcsolja vissza a primer áramot. Így 4000-res fordulatnál a primer áram emelkedési ideje 6 ms, míg az eredeti gyújtásnál 4,7 ms. Majd meglátjuk milyen lesz
(#) zolika60 válasza Csibi hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szép munka. Így egyenletesebben is tudsz öntözni, mint szemre. Gratulálok hozzá. Ötletes a dobozolás is.
(#) Csibi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2012 / 1

Köszi mindenkinek! (nem tudom erre lehet-e használni 'Ez a hozzászólás segitett' gombot)
Ezzel a nagy szárassággal vevődik észre mennyire hasznos.
(#) alex0 válasza Csibi hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Annyi észrevételem van, hogy a vizes részt én elválasztanám az elektronikus - főleg a hálózati résztől. Ha meghibásodás, szivárgás lenne, ne fröcskölje össze vízzel. (Elég egy műanyag lap is, ami kettéválasztja a teret.)
(#) Zoli_bácsi válasza Csibi hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Ötletes. Viszont veszélyes. Én nem tenném a vezérlést és a szivattyút egy "dobozba" A dobozolás nagyon nem jön be nekem. Ételtároló műanyag dobozba (gondolom hogy az) szerintem igénytelenség beletenni. Ez az elektronika amilyen hasznos, mert az, nagyon jó ötlet, legalább egy műszerdobozt megérdemelne.
(#) Csibi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Ebben nagyon igazatok van, a 230V nem játék!
Tervben van a tekercsek lecserélése, 24V-ra, már találtam is, de még nincs megvéve.
Szerencsére, gyárilag nagyon egyszerűen van megoldva a szelepek tekercsének cseréje.
Egyszerűen csak le kell húzni őket a vasmagról. A belső szelepet nyitó vasmag (rugóval együtt) teljesen be van öntve a műanyag házba, igy onnan a viz nem tud szivárogni.
A doboz perme nagy felületen zár, valamint a kimenetek illetve bemenetek szilikonnal vannak szigetelve (volt vizes doboz és diferenciál biztositék próba is). A doboz végső helye a kazánházban lesz, földalatti csőrendszerrel.
Műszerdobozt, sajnos csak horribilis összegért találtam, azt is csak rendelésre (lehet nem jó helyen keresgéltem), igy maradt a bricostore féle olcsóbb verzió.
(#) Bari- hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok!

Elkészült az első saját programos pic-es áramköröm. A kapcsolás egy egérbe lett beépítve mely figyeli a dpi váltó gombok lenyomását és a dpi értékétől függően változtatja a görgőre világító rgb led a színét (alcsony dpi-nél kék, magasnál piros, köztes értéknél zöld). A led kikapcsolható az egér oldalsó hátsó gombjának 5 másodperces lenyomásával. Kikapcsoláskor megjegyzi melyik lednek kellene világítania és, hogy ki vagy be volt e kapcsolva. Az egérke eredeti burkolata fára lett cserélve. A működésről egy videó itt.
Szerk: Sajnos az animált gif feltöltve valamiért nem működik, így elérhető itt

Üdv:
Bari
(#) zolika60 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Ez már műalkotás. A NYÁK is szép, de a fából készült egér burkolat igazi mestermű.
(#) koboraram1221 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Baromi profi munka a fa burkolatot hogy készítetted el? Nem találok szavakat rá olyan szép
(#) dudassandor1 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Patent lett a szerkezet, ügyes és szép munka! Gratulálok hozzá!
(#) mex válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Gyönyörű munka! Ez már tényleg nem az iparosmunka kategória, hanem az iparművészet területe! Csak gratulálni lehet hozzá!
(#) dudassandor1 hozzászólása Aug 8, 2012 /

Kész lettem a végfokom védelmével. Az áramkör egyik fele Alkotó fórumtársunk ajánlása, a másik része pedig Proli007-é. A két áramkör egybe lett rakva, és így együtt látják el a végfok illetve a hangszórók védelmét (késleltetett bekapcsolás, kimeneti DC védelem, lekapcsoláskori gyors leválasztás, ventilátor hőmérsékletfüggő vezérlése, hőmegfutásra letiltás).
(#) Bari- válasza koboraram1221 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

zolika60, koboraram1221, dudassandor1, mex: Köszönöm szépen

Az egérke átalakításáról, a fa burkolat készítéséről vezettem blogot.

Bari
(#) mate_x válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Minden elismerésem, nagyon szép munka!
(#) koboraram1221 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Remélem meg nyered a modding versenyt, üdv és sok sikert
(#) vzoole válasza Bari- hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Te már az életben nem fogsz papírt kapni arról, hogy normális vagy .
Mert ehhez már őrült elszántság kell.
Minden részletében kiváló munka, grat.
(#) SKY válasza iamrob hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Hello!
Szépen megcsináltad ezt a laptoptöltőt. Nekem is megtetszett, összedobom hamarosan, de felmerült bennem egy kérdés: ha megszakad a kimenetről a visszacsatolás, akkor mi történik? Az adatlapból azt vettem ki, hogy az 1-es láb földre kerül R4 és R3-on keresztül és leáll a működés.
(#) Flashhun hozzászólása Aug 9, 2012 /

Én ma hajnalba építettem meg ezt a kis 20Wattos A osztályú erősítőt. Egyenlőre mono, de megfogom csinálni a párját is amint lesz pénzem. Gyönyörű hangja van!

aosztaly.jpg

(#) Vales válasza Bari- hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Ötletes, Kreatív, Bámulatosan Gyönyörű!
(#) Vales válasza Flashhun hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Nagyon Szép, Gratulálok!
Bár csak én is inkább elektronikázhatnék, ilyen korán reggel!
(#) zsoltee0001 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

:eek2: Na ez aztán nem gyenge!
Fából készített egér + gombok + usb csati?
Volt ám veló rendesen!
Jól gondolom, hogy nem a "tervezett elavulás" jegyében készítetted?
[OFF]Vigyázz, lehet, hogy a kábelbe gyárilag benne van
(#) Johnny0004 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Szép, de nem látom sehol a PIC-et
(#) mate_x válasza Johnny0004 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Köszi. Ebből most kimaradt
(#) bajuszg hozzászólása Aug 9, 2012 /

Sziasztok!

Csináltam egy subwoofer automata ki-be kapcsolót, lágyindítóval. Ha valakit érdekel, itt megtalálja. Remélem valakinek hasznos lehet.
(#) mate_x hozzászólása Aug 9, 2012 /

Nem nagy dolog, de gondoltam megosztom. Step-Up konverter modul. Kimeneti feszültség beállítható 2,3-5,4 V között. Elsőre indult
(#) vicsys válasza mate_x hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Nagyon szép a nyák ezzel lötstoppal. (Hol lehet ilyet venni?)
(#) mate_x válasza vicsys hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Köszi! Én még akkor vettem, amikor sokan rendeltünk az Octamextől, de csak most lett időm kipróbálni. Úgyhogy sajnos nem tudom hol lehet venni.
(#) Stadi válasza mate_x hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Ez véletlenül nem LM2623-mal működik? Nálam is van most egy ilyesmi a tervezőasztalon, bár abban nem poti lesz, hanem fix kimenet, viszont én full SMD-re csinálom.
(#) csorba janika hozzászólása Aug 10, 2012 /

Sziasztok!
Végre elkészült a TDA7294-es végerősítőm,ami+/-32V -ról üzemel és így ad le 80W-ot egyelőre csak monóba.
Következő: »»   928 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem