Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Eltelt egy kis idő így ismét előhozakodom a témával. Sziasztok! Idézet: „Akad némi problémám.mégpedig egy ASUS P4P800VM/S lappal. Proci: P4 2,8GHz 512/800 HT RAM:4 x 256Mb PC3200 (egyformák dual-ban mentek) Video kártya: Geforce FX 5600 HDD1: Hitachi 80GB IDE 7200/m 133 MB/s (6) HDD2: WD 40GB SATA 7200/m 150MB/s (5) Eddig XP volt rajta és kifogástalanul tette a dolgát.Most tettem rá egy Win7 Professionalt,(a VGA Vista drivert kapott és megy megy vele az AERO is) és letérdelt.” A változás illetve változtatás annyi hogy kipróbáltam a teljesítményre kihegyezett majd a Windows állítja be lehetőségeket,a speciális beállításoknál. Semmi javulás.Leszedtem néhány szolgáltatást is (Táblagép összetevők,Windows deefender, valamint az indexelő szolgáltatást is kigyomláltam.) de számottevő javulást nem vettem észre.Még mindig lassú, akadozó mind a játék,mind a mappabeolvasás.A RAM most kb 50%-60% ban foglalt.
Egy giga ram + win 7-től ne várj nyodát! Ha már win 7, akkor miért nem valamelyik home kiadás?
Szia!
Más fórumokon olvasva (de nem megerősítve) elég jól muzsikál még az Ultimate is.Akárhogy is azért egy XP-n futó játéknak ami ráadásul nem is települ illene szépen futni. A Proff és a Home proff között nincs sok különbség,és vissza is lehet butítani.A telepítések mérete közt nem lesz különbség csak a gyengébb verzióban nem indulnak el a szolgáltatások.
Javaslatom, hogy win7et ne használj ekkora gépen, vagy vegyél bele min +1giga ramot. Akkor a játékok is jobban fognak menni.
Win7 tudatommal 2 giga ram alatt települni sem szeret. Egyébként ahogy látom, mind a 4 ramslotot kihasználja, így teljes cserével tudná csak orvosolni. (legalább 2x1 giga párban)
Ha laposról van szó, akkor inkább tegye vissza azt az xp-t.
Hali!
Volt már benne 1 GB + 3x256, de nem igazán változott.Nem tudom mi lehet az oka de pl ha egy olyan lemezt beleteszek a meghajtóba amin programok vannak kell 15-20mp mire felismeri, hogy mi micsoda. Csináltam teszteket és érdekes módon a RAM használat nem szökik az égbe,de nem is megy rendesen. Idézet: „pl ha egy olyan lemezt beleteszek a meghajtóba amin programok vannak kell 15-20mp mire felismeri, hogy mi micsoda” Lemez meg meghajtó alatt CD/DVD lemezre gondoltál? Mert az ilyen, kibalassú dolog. Réges-rég, amikor még 1x meg 2x CD-k voltak, akkoriban 1-2-3 másodperc alatt be bírtak indulni a CD-k. Amióta van csillió szabvány, ilyen írható lemez, olyan újraírható lemez, CD, DVD, anyámkínja, na azóta van az, hogy irgalmatlan lassú az egész.
CD-DVD-t ne vedd figyelembe. A rendszer satás vagy atás vinyón van?
Meg a vga se kimondottan WIN7es. Szerintem tedd vissza az XP-t és használd azt.
Szia!
Igen a CD-DVD meghajtót értem alatta.Valóban, igen lassan pörög fel a cucc de nem csak az a hiba hanem a fájl felismerés.Ki írja hogy mi van a lemezen a (fájlok nevei) aztán jön hogy" XY nem válaszol". Majd eltelik 15-20 mp és akkor kezdenek az ikonok megjelenni a programok nevei előtt.Azzal is tisztában vagyok hogy a videokártya nem igazán Win7 de azért önmagát vinnie kellene, ráadásul úgy hogy majdnem minden megjelenítési extra funkció ki van kapcsolva.Bővebben: Link Vissza tettem az XP-t csak most nincs így Win7 mert a laptopot eladtam. Van egy 1GB RAM-om megpróbálok szerezni még egyet hozzá és egy jobb videokarit,de egyenlőre marad az XP.
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a minap letöltöttem egy program telepítőjét, de sajnos a telepítéshez csatlakoznia kell az internethez, hogy ellenőrizze érvényes-e a licence és ez idáig nem is lenne baj, de sajnos nem erre a gépemre kell hanem egy másikra és azon csak a vodafone mobilinternetével tudok csatlakozni az internetre...sajnos nem tudom miért, de ha használom az internetet akkor egy csomó programnak nem indul el a telepítője amíg csatlakoztatva van, de azokat eddig megtudtam úgy oldani, hogy arra az első néhány másodpercre amíg elindul bontom a kapcsolatot viszont ennek még a telepítés előtt kell ellenőriznie a licencet és rendesen meg is jelenik, hogy csatlakozik a szerverhez, hogy ellenőrizze ámde 0 bájt internetforgalmat generál (de ha mást használok simán megy a net) és pár perc múlva kiírja, hogy nem tudott csatlakozni a szerverhez... Van valakinek bármi ötlete, hogy mi lehet a hiba? (tűzfal kikapcsolva tehát nem hiszem, hogy blokkolná és ezen a gépen pillanatok alatt megvan)
Szia!
Szerintem az ok a Voda adatforgalmi korlátozásában van.Ha "normál" ADSL ill kábelt használsz akkor nem jelentkeznek problémák ,ha jol veszem ki azt amit írtál.
Szisztok.lenne egy kérdésem:
"dmg" file-t szeretnék cd-re irni (boot cd-t irni). Tudnátok ajánlani egy program-ot?
Üdv!
a dmg-t konvertálni kéne pl ISO-ba, gondolom utána már ki tudod írni. Ez a program http://www.magiciso.com/FAQ/FAQ0011.htm - dmg-ből iso-t csinál. Ha teheted, egy újraírható lemezzel próbálkozz.
A Crossover kábel jó ötlet, de én a helyedben nem vennék csak emiatt krimpelő fogót. Jobban megéri 2 ezerért egy külső HDD ház (USB csatlakozós). Ezt máskor is tudod használni. Mindössze néhány csavarral kiszedheted a vincsit az egyik gépből, rádughatod a másikra és nem kell semmiféle megosztással bajlódni. Csak arra vigyázz, hogy milyen a HDD vezérlője, mert olyan külső házat kell hozzá venni (általában SATA, de lehet IDE is).
Ugyanez a módszer tökéletes megoldás hibás winchesterek takarításánál, vírusirtásnál is. Sokszor még egy nem induló, vagy állandóan resetelő gépet is szinte újjá lehet varázsolni azzal, hogy másik gépen rendeztetjük a HDD-t. Ezért mondom, hogy jobban megéri a külső ház.
Szia!
Nem is kell vennie.A kereskedelemben készen kapható a kábel,de ha nem elkészítik.Össz-vissz 500Huf.
Üdv!
Idézet: „Ugyanez a módszer tökéletes megoldás hibás winchesterek takarításánál, vírusirtásnál is.” Hát,ha egy vinyó hibás, azt teheted akár aranykeretes ,gyémánttal kirakott házba is ,attól ugyan nem fog meg gyógyulni.De ha mégis elindul akkor nem a vinyó a hibás.
Sziasztok.
Wan egy számítógép amin rossz volt az ATI videokártya illetsztőprogramja, eltávolítottam, majd ujraindítottam a redszert. Betöltéskor a következő kép, fogadott: valamiylen fájl, hiányzik, telepítő lemezt indítsam el, és jaítsam a telepítést. A HDD -ről leakartam menteni mindent, ezért egy másik gépre felcsatlakoztattam, ennek az lett az eredménye, hogy a rendszer 0x24 STOP hibával megáll, és az ntfs.sys redszerfájlra hivatkozik. A HDD -t ellenőriztem, gyenge, vagy sérült szektor nincsen rajta, állapota kifogástalan. A kérdésem a következő lenne, a tartalomhoz, hogy tudok hozzáférni? Esetleg, ha a hdd tartalma menthetetlen, akkor hogyn tudhatnám az teljesen törölni, mert minden rendszer összedől töle.
Szia!
Mivel megváltozott a hardver környezet jogosan panaszkodik.Csatlakoztasd a gépre és valamilyen live cd-ről indítsd a gépet.(Linux Hirens' Boot cd, UBCD. LIVE XP.stb)Igy már mentheted a tartalmat és Linux esetén turkálhatsz a Winben is.
Üdv!
Linux alól próbáltad már? Ott lehet csak olvashatóként csatlakoztatni a hdd-t (partíciókat), így tuti nem ronthatja el egy windowsos vizsgálat, helyreállítás. http://support.microsoft.com/kb/228888/hu, http://support.microsoft.com/kb/822800 de a lényegük, hogy pótolni kell az ntfs.sys-t egy Win telepítő CD-ről, vagy a lemez javítása által.
Kiegészítés.
Ha wines live cd-t használsz pl mini XP akkor futtass a lemezen egy CHKDSK ellenörző javító alkalmazást így a fájlrendszert is javíthatod.
Eddig arra jutottam, hogy az Active Partition Recovery 3.0 -ás változatát futtatom DOS alól.
Ott gyönyörűen hozáférek a a kiterjesztett logaikai meghajtóhoz, de az aktívnál kifagy. mit tudok ezzel tenni? Az ntfs.sys -el semmi baj nincsen, itt az NTFS fájlrendszer sérült meg.
Nagyon semmi nem olvassa a HDD -t, úgy hogy a samu HDD DOS os digagnosztikai programjával az ERASE HDD opciót választva, "visszanyerem" az uralmat a hdd felett. Az adatokat meg másik gépről talán tudom is pórolni, nem oylan vészesek.
Idézet: „Nagyon semmi nem olvassa a HDD -t” A Linux fogja.
Talán rosszul fogalmaztam. Kiegészítem: "... programhibás winchesterek takarításánál...". Bár szerintem enélkül is világos volt, milyen hibáról beszélek.
Mi lesz a következő kifogás? Az "...állandóan resetelő gép..."? Természetesen ott is a programhiba/sérülés okozta resetre gondoltam. Napi szinten javítok ilyeneket a leírt módszerrel.
Sziasztok,nem "dmg" file-t hanem "cdr" file-t akartam cd-re irni...(amikor feltelepitettem a "Magic ISO-t es nekifogtam iso-t konvertalni akkor vettem eszre hogy valami nem jo)
Lehet-e "cdr" file-t cd-re irni?(boot cd szeretnek irni) ![]()
Üdv!
Próbáld IMG Burn progival: http://www.imgburn.com/ Mi van egyébként az lemezképen? Nagyon nincs választásod, hogy bootolható legyen-e vagy sem, a lemezképtől függ szerintem.
Annak illik bootolni, csak ki kell írnod valahogy. Imgburn elvileg ki tudja írni. Újraírható lemezzel próbálkozz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |