Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Statikus (töltés) elektromosság
Úgy gondolom, hogy a síkkondenzátor egy korszakalkotó találmány!
Szóval működik!
Renben ennyi volt. Köszönöm a segítséget!További szép estét!
Sziasztok
Nem találtam meg (lehet hogy vak vagyok) ezért megkérdezem. Szeretnék késziteni egy olyan eszközt ami sztatikos töltéssel látná el a porfestékemet, erre igazábol minden ötlet érdekel, csak ne keljen millios gépet beszereznem hozzá mert gyufásdoboznyi cuccokat kéne bevonnom.
Anno én csináltam ilyet megbízásból. Készült egy inverter, ami kb 1 kV egyenfeszültséget állított elő, a + sarka volt egy 1 mohmos ellenálláson keresztül a festékszóró pisztolyra, a - sarka a festendő tárgyra kötve. Jól bevált.
Köszi csak nekem az a gond hogy nincs pisztoly csak lebegtetö. Én arra gondoltam hogy a lebegtetöt bellül leszükitem és a szükitett résznél adok valami töltést. Ez az inverter még magas de megnézem hogyis van ez.
A készülékröl van valami kapcsrajz vagy leirás mert igy nem igazán találok semmit.
Eszembe jutott valami, van egy awi gépünk, ha annak az elektrodáját kiengedem és a porvesték felhöbe logatom akkor az jó lehet?
Sziasztok! Sógorom vetette fel a problémát. Barátnőjének a lakásában egyszerűen nem tudnak nyugodtan ellenni, mert mikor a csaphoz érnek, kilincshez, vagy akár egymáshoz, akkor egy 15mm-es ívkisülés és jelentős fájdalom kíséretében kell ezt tenniük. Az hagyján, ha puszi előtt van ez, mert mondtam nekik, hogy legalább elmúlik a náthájuk, de mi van ha este... lent... Nem tudom elélveznének-e hirtelen? Mindegy, félre viccet.
Komolyan adták elő ezt a problémát, mert látszólag nem egy jó poénként mesélték el. Szerintem megszabadulnak már ettől az érdekes fizikai jelenségtől és inkább vennének egy kis plazmagömböt helyette. Jobb az ilyet zárt környezetben csodálni. Tudom hogy kellemetlen, mert néha a kocsi is szokott rázni régebben, de akkor az ember fél karja le is zsibbadt. Arra mondjuk megvolt a magyarázat, mert a téli öltözék összemelegedett az autóüléssel és kiszálláskor a töltések picit akaratosan helyükre kívántak menni. Hülyén meséltem el, de reggel van még. Visszatérve a problémára: A lakás tulajdonságait feszegetve hivatkoztam műanyag padlóra, műszálas ruhára, stb. Elvileg mindent elvetettek, mert átbeszélve elvileg ilyesmi nem okozhatja ezt a rázást. Lenne valami ötletetek a probléma felderítésére? Köszönöm!
Valószínűleg szőnyegpadló van a lakásban. Lehet kapni antisztatikus tisztító, ápoló szert, azzal kell kezelni, vagy a modern szőnyegpadlók eleve antisztatikusak.
Köszönöm! Megkérdezem a sógorom, milyen padozat van náluk.
Sziasztok.
Énis azt szeretném megvalósitani amit ZLED:"Hát az szeretném, hogy én legyek a kondenzátor, és a kezem az egyik lába, és mikor hozzáérek a másikhoz akkor pukk megrázza, ennyi." De úgy nem lehetne hogy fogok egy 400v kondenzátort és föltöltöm a hálozati(230v) feszültséggel és kisütöm valakin?
Valamelyik nap a macska a ház előtt feküdt. Odajött hozzám és megsimogatására nyúlva recsegett a szőre, és emelkedett a kezem felé(feltöltődött a napon?). Próbaképp 5 percen keresztül simogattam, és végig feltöltődött-kisült, még látszódtak is a kisülések. A cicát nem zavarta, élvezte a simogatást.
Régen(25 éve) a kollégiumban ezzel játszottunk. 4,7µF 250 V-os fóliakondi a barkácsboltban fillérekért volt. A konnektorba közvetlenül érintgettük a lábait,és a másikon ,illetve pénzérmén sütöttük ki. Sokszor én voltam,akin kisült... De volt hogy feltöltve dobáltuk egymásnak.
Hülye játék volt,kicsit talán veszélyes is.Akkor 15 évesen ez jó poénnak tűnt.Most 40hez közel már nem vicces. István
Fólia helyett jó elektrolit kondenzátor is?És minél nagyobb a kapacitás annál nagyobbat csap?
Ezt leydeni palackkal is meglehet csinálni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Köszönöm a segítséget!