Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1957 / 3649
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Lehet elég kimosni a régit. Ha tele van nem szűr.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Nem üzemel állandóan, de miután ment ki szoktam mosni a szűrőjét.

Akkor csak keveset megy, vagy a kapacitása kicsi.

Azért nem üzemeltetem állandóan, mert akkor este nem tudnék aludni tőle, mivel a fejemtől max 2 és fél méterre van. A szobámban tartom. Pontosabban mondva: egyesítettem a vízforgatás és levegőztetés dolgát azzal, hogy csak részlegesen merítem bele.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012

Mi hajtja traktor? Egy jó szűrőt csak akkor hallasz ha réteszed a füled. Ha csak nem vagy vadászkutya. Szűrni az alján kell.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012

Szerinted miért írtam azt, hogy részlegesen merítettem bele? Azért mert forgat és levegőztet egyszerre.

Szerinted miért írtam, hogy az alján kell szűrni? Mert másképp nem működik.
(#) minicooper hozzászólása Szept 12, 2012 /

Hogyan tudnak ennyi mindent gyártani? A keresőbe transzformátor volt beírva.

(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Nagyon csodás a természet! Van egy 3 literes előnevelő akváriumom. Igazából csak egy snassz befőttes üveg. A víz egy tóból van benne vagy három hónapja. Kb. két hónapja már nem kell levegőztetni, a sárgás (ammóniás) víz kristálytiszta lett. A benne élő állatkák, rákok, csigák, piócák, férgek és növényzet, ami inkább mikrokultúra, él benne mint hal a vízben. A három hónap alatt még részleges vízcserét sem kellett csinálni, sőt etetni sem kell, hisz növényevők. Beállt a természetes egyensúly. Holnap csinálok egy képet róla, ma már sötét van a teraszon Szóval, ha nem tud magától beállni az egyensúly, akkor azt ki kell egészíteni mesterségesen a megfelelő mértékkel. Se többel, se kevesebbel. Ráadásul a halakat kell utoljára beköltöztetni. Első a növényzet, utána jön a növényevő, alga-moszat evő, tisztító állatkák, majd legvégül, ha beállt az egyensúly a halak. Persze ezek sem egyszerre, mert hirtelen, nagyon megborítanák az egyensúlyt, ami nehezen, vagy egyáltalán nem állna helyre. Tehát, egy ilyen élőhely kb. 4-5 hónap alatt éri el a rendes kultúrát. Utána csak fenn kell tartani.
(#) jani1987 válasza Action2K hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Akkor ide nézz. Én anno egy kb egy 5 literes befőttes üvegbe CSAK vizet és apró kavicsot tettem. És lőn csoda: apró átlátszó élőlények jelentek meg benne. Hogyan? Passz.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 13, 2012 /

(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ebben semmi csoda nincs. Mivel semmit nem sterilizáltál, így a kavicsokra tapadt apró, szinte láthatatlan peték kikeltek. Illetve a szúnyogok is előszeretettel rakják a petéiket ilyen állóvizekbe.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok. Ha valaki ismerős Győr területén, akkor kérem segítsen.

A következő problémára keresem a megoldást: Győr területén Ingyen Wi-Fi -re vadászok, lehetőség szerint laptoppal keletkezne az elérés.
Tudtommal Győr területén is létrehoztak ingyenes hozzáférési pontokat, csak az a jó kérdés, hol és hogy működik e. ( Esetleg egy dugalj sem árt.)

Mórbáltam a Mekdoládsz-t', de ott ezt megoldották, kitettek kettő kettő masinát amivel a netet lehet böngészni, persze kredittel Tudtommal egy-két kávézó is tart fenn ingyen Wi-fi -t, de ez az információ nemigen volt megbizható.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) bsimon hozzászólása Szept 13, 2012 /

Kaptam egy régi Asus S1300-as laptopot, bekapcsoláskor nem mindig indul, csak ha előtte Ctrl+Esc-t nyomok. Hogy tudnám kiküszöbölni?
(#) jani1987 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ha Debrecent kérdezted volna, akkor a haverok régen a "plázába" jártak netezni.
(#) jani1987 válasza bsimon hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Nekem meg néha nem akar a BIOS-on (vagy melyiken) átugrani. Tudjátok a legelső ami megjelenik bekapcsoláskor.
(#) sastas01 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Keress nagyobb plázákat, vagy több mekit is járj be. Előbb utóbb ráakadsz egy helyre .
(#) zolika60 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ha van Agix benzinkút akkor ott van. De érdemes lapossal bárhol megpróbálni, mert gyakran van lehetőség rá. Nekem itthon is ilyen van. Három szomszédban is van wifi mindig azt használom amelyiket a háziak nem. Ha észreveszem, hogy lassul megyek a másikra. Mindenkivel beszéltem a környékemen erről. Egy szomszéd mondta csak, hogy neki van és nembánja ha használom a többiek azt mondják nekik ilyen nincs. Tehát szabad a vásár.
(#) mate_x válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia!

Az Árkádban is van wifi.
(#) _ampervadasz_ válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszönöm mindenki segítségét, a lehetőségeket meg fogom próbálni.

Bár csak egy dugalj is lenne mindig a közelben (ezesetben könyebbülnék közel 3-4 kilót az UPS miatt.), mert akkor csak leheveredek, adapter bedug és mehet az "usgyé".

Az árkádra már Jómagam is gondoltam, ráadásul első munkahelyem volt, szakmai gyakorlat
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Hepi börzdéj druszám!
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Boldog születésnapot Kívánok én is.
(#) minicooper válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Boldogabbat mint nekem volt!
(senki még csak nem is szólt egy kedves szavat)
(#) Action2K válasza minicooper hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Ha csak ez kell szav
Jani@ neked is!
(#) minicooper válasza Action2K hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Nem HE-n hanem a valóéletben!
Azért kössz.
(#) minicooper válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Nem látjuk a fától az erdőt!
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Ne má' Péntek van 15:55, és még koncentráljak is?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Isten éltessen, Jani!

Mert te vetted fel a témát és jani1987 még nem reagált rá.

Szerintem tudható, hogy kinek szól.
Következő: »»   1957 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem