Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   42 / 130
(#) zolika60 válasza nati68 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Írj neki emailt, mert ritkán van fent nem biztos, hogy látja a hozzászólásod. Amit leírt szerintem rajz nélkül is elég érthető. Kiszerelte a bojler alaplapját, a rajta lévő összes szerkentyűvel együtt. A fenéklemezt helyettesítette egy 4mm-es lemezdarabbal, amit kivágott az alaplapnak megfelelő méretre. Hegesztett vagy forrasztott rá két félcolos csatlakozót, amikre belül egy csőkígyó csatlakozik ami a víztérben van. Ebben keringeti a kívül melegített vizet amivel a bojlerben lévő vizet melegíti.
(#) nati68 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Szia!Köszi a válastzt,megprobálom az emalt
Cak egy kicsit sokkalom a 20m csövet
(#) zolika60 válasza nati68 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
A viszonylag kis hőfokkülönbség miatt van nagy felületre szükség. 70-80C°-os vízzel melegíti a bojlerben lévő vizet. Kell a felület.
(#) rosseb hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Segítséget kérnék hozzáértőktől: egy Ariston Pro Eco 80 literes elektromos vízmelegítő már nem a régi bimetálos ki-be kapcsolással működik, hanem Best elektronikával, mikroprocesszorral. Ezért nem tudom kivenni belőle a ki és bekapcsolási jelet, ami a bojler vezérlését nem saját elektromos fűtés esetén kívülről oldaná meg, ha a bojlert gázkazán puffer üzemben használnánk. Igen energiatakarékos megoldás. Kérném szíves segítségét a hozzáértőnek, hogy hogyan és hová kell beforrasztani azt a két drótot az elektronikába?? A kivett jelek (alsó hőmérsékleten bekapcsolás, felső hőmérsékleten kikapcsolás) egy cirkulációs kis (100W) 1fázisú szivattyút vezérelnének, hogy menjen, vagy ne. Ha összejönne, megadnám a hidraulikai és az elektromos kapcsolását a rendszernek, amivel egy kondenzációs gázkazánnal igen takarékosan lehet használati meleg vizet előállítani, ami ma már nem mindegy mibe kerül. Köszönettel: Rosseb.
(#) Bakman hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne a bejövő hálózati vizet keresztüláramoltatni a puffertartályon, majd azt a bojler bemenetére kötni. Így, ha a puffer hideg, bekapcsol az elektromos fűtés és még a bojler elektromos részéhez sem kell nyúlnod.

Igazábol azt nem értem, ha a bojler fűtene, akkor a pufferben lévő melegvizet hova vezeted be? Ugyanis annak a bojlernek nincs hőcserélője, mint pl. ennek:

[URL]http://kepfeltoltes.hu/120926/bojler_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/URL]

ALul megy be a hideg és ott is távozik a melegvíz. A benne lévő csőkígyót, amelynek jobb oldalon vannak a kivezetései, szokták a puffertartályba/hoz kötni.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
(#) Kinka István válasza rosseb hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Szia!
Egy helyen találkoztam átalakított bojlerrel. Ebbe beépítettek egy csőkígyót, melyet a központi fűtésre csatlakoztattak. A fűtési szezonban így használták, (a villanyt lekapcsolták). Külön szabályzó nem volt benne, hiszen a víz, csak a fűtés vízhőfokát érheti el. Amikor a kazán járt a bojler is melegedett. Nem okozott problémát az, hogy nem a bojler hőkapcsolója szerint történt a felfűtés, mindig volt elegendő meleg víz. (Egyébként a vezérelt áramról használva se fűt azonnal,ha a hőkapcsoló bekapcsol, csak ha kiadják a központból a vezérlőjelet.) A bojlernek pont a hőtárolás a lényege,valamikor felfűtöd, később használod. Szerintem így lenne a legolcsóbb megoldás.
Üdv.: István
(#) kendre256 válasza rosseb hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
A bojler fűtőszál helyére pont beköthetnéd a szivattyút (megfelelő érintésvédelemmel persze).
(#) proba válasza rosseb hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Én némileg megvariálnám.Szerintem raknod kellene két termosztátot a szivattyúhoz .Egyikkel a bojler hőmérsékletét nézed,ez némileg magasabbra állítva mint az eredeti termosztát (ha ez alá hűl akkor nincs fűtésrásegítés,tehát mehet a fűtőszál mikor arra a hőmérsékletre visszaesett ) egy másik termosztát pedig a fűtés tartályra,ha nincs benne melegebb víz mint a bojler belső kapcsolási pontja ,akkor az elektromos fűtés melegét ne szedje ki a szivattyú.(esetleg lehet variálni ,ha itt melegebb a víz akkor ez menjen ,ne a fűtőszál... de az már szerintem nem termosztátos ,hanem mikrovezérlős feladat.)
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
(#) Bakman válasza proba hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Anak a bojlernek (Ariston Pro Eco 80) két vízbekötési pontja van: hideg be, meleg ki. Hol akarjátok keringetni a vizet?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Párhuzamosan a vízhálózattal ,a visszacsapó szelep után.
(#) rosseb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Fiúk ! Köszi , hogy foglalkoztok a gondommal. A melegvizet úgy akarom előállítani: vagy a bojler önállóan, vagy a bojler fűtése nélül, de annak hőmérsékletét érezve a kondenzációs gázkazánnal, ami egy szivattyúval keringet a bojler és a kazán között. A kazánban van a hőcserélő, ami fűt. Így felfűti a vizet a bojlerban lassan, alacsony gázteljesítménnyel és nem a 18kW-al. Ekkor a bojler a kazán pufferje, vízelvétel a bojlerből hagyományosan. csak hát nem tudom kivenni a bojler hőmérséklet jeleit, ez a gond. Ezek indítanák, állítanák le a szivattyús keringtetést.
(#) proba válasza rosseb hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
A termosztát kapcsol a bojlerban ,mint előttem is írták, valószínű indul a fűtőszál .Tehát a fűtőszál árama valószínű jó lehet a szivattyút ingerelni.( akkor gáz ha nem folyamatos fűtésű.)
(#) Bakman válasza rosseb hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Kedves rosseb! Elnézést, hogy értetlenkedek, de le tudnád rajzolni, hogyan is gondoltad a dolgot? Csináltam már jópár fűtésvezérlést, ahol a bojler is a rendszerben volt, de nagyon nem akar összeállni a kép, hogyan is képzeled el az egészet.

Csak a vízvezetékeket, tartályokat és a kazánt rajzold le, azután tudok konkrét tanácsot adni.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
(#) laacika hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Sziasztok.
Van akinek volt már problémája bojlernél (Ariaston) az alsó zárófedél tömitetségével?Új a zárófedél és új a tömités is,de egyszerűen enged,eddig soha nem volt ilyen problémám se a hajdúnál se ennél.Maga a bojler tartály alsó része,ahová illeszkedik a tömités ott mintha egy kicsit sérült (korrodált) lenne a perem belső része!Sajnos fényképet már nem birok feltenni mert összeraktam,de idegesit hogy enged és nem akarom igy hagyni.Már azt is kipróbáltam hogy egy gumilapból kivágtam egy jól sikerült tömitést és beraktam plusszba,de nem sokat segitett.Aképen nem az én bojlerem van de bejejöltem pirossal hogy mégis hol van egy kicsit meg korrodálva.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Szia!
Kend be szilikon tömítőpasztával a felületet és így rakd össze a gyári tömítéssel.
(#) laacika válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Köszi a válaszod,pontosan erre gondoltam én is ma délután!Próba szerencse!
(#) laacika hozzászólása Okt 18, 2012 /
 
Üdv mindenkinek,megtaláltam a tömitetlenség okát!Mellékelek két képet!Ivhegesztővel öröm lesz behegeszteni,de megoldom.
(#) zolika60 válasza laacika hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Beragasztanám a helyedben valami folyékony fémnek nevezett műgyantával.
(#) laacika válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Azzal nem merem,előbb utóbb szerintem engedne!
(#) zolika60 válasza laacika hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Ha rendesen lerozsdátlanítod akkor nem . Lehet direkt ilyen helyekre valót is kapni. Radiátort már ragasztottam vele. Hibátlan évek óta. Hirtelen ezt találtam, de van sokféle. Bővebben: Link Én hegeszteni félnék.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
(#) bajuszrichard hozzászólása Okt 19, 2012 /
 
Sziasztok az a kérdésem, hogy a bojler nyomáscsökkentő szelepjét lehet e javítani? Segítségeteket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
(#) zolika60 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Biztosan lehet, de nem érdemes. Nem egy ökör ára.
(#) bajuszrichard válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Így hirtelen 2-3ezerért találtam neten ami nekem megér némi vesződést esetleg ha lehet javítani valaki szedett már szét ilyet? Bővebben: Link
(#) bajuszrichard válasza bajuszrichard hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Az a baja, hogy folyamatosan csöpög, nem csak amikor fűt!
(#) bajuszrichard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Az a fajta amilyen a rossz is az 2500 a legolcsóbb!
(#) Balublue hozzászólása Okt 20, 2012 /
 
Sziasztok.

Valaki ért a hettler hsh 120-es típusú bojlerhez? A gondom az vele,hogy túlmelegíti a vizet szerintem!
Van rajta 3 jel,a harmadik jelnél piros sáv,amin bőven túl megy a mutató, majdnem 360 fokot fordul a mutató! Ha kinyitom a csapot,akkor forrásban lévő víz jön ki belőle,és rotyog,fröcsköl mint egy kávéfőző! Attól félek felrobban.... Van valakinek hasonló tapasztalat?

Előre is köszi!
(#) bajuszrichard válasza Balublue hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Konkrétan ezzel a fajtával még nemvolt dolgom! Gondolom ebben is van hőkioldó ami valószínűleg rossz, mivel forr a víz! bróbáld meg azt kicserélni, de ha nem vagy jártas a bojlerek működésében akkor inkább fordulj szakemberhez!
(#) Bakman válasza bajuszrichard hozzászólására (») Okt 20, 2012 / 1
 
A lehető leggyorsabban szakembert, mielőtt valóban felrobban a bojler.
(#) zolika60 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Nem lehet, hogy túl nagy a víznyomás nálatok? Az is okozhat folyamatos csepegést.
(#) zolika60 válasza Balublue hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Ezzel ne tréfálkozz. Kapcsold azonnal ki és vagy javítsd meg, vagy hívj szerelőt!
Következő: »»   42 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem