Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   423 / 1190
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszönöm! Sajnos nem tudom cirillel írni a neveket, így nem működik. Majd ha a fiam megjön megkérdezem, hogyan kell cirillre váltani (állítólag benn van a gépben).
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Két módszert is mondhatok.
1:A gugliban lehívod az orosz fordítót,megjeleníted ott az orosz virtuális billentyűzetet,beírod amit akarsz,másolás és egy újabb gugli oldalra beillesztés,keresés.
2:Az előbbi hozzászólásom mellékletében megkeresed,ott kijelölés,másolás,és egy újabb gugli oldalra beillesztés,keresés.
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Egyszerű: bal gombbal kijelölni, jobb gombbal másolni, majd jobb gombbal beilleszteni az orosz abc betüit a megfelelő mezőbe.
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia Gábor!
Köszönöm! Régebbi tapasztalat, hogy azonos a bekötésük(lábkiosztás). Amelyik nem, az jelölve van a táblázatban. Ha kérdezhetek még; van egy ilyenem: K1LB556(latin betűvel írva), ez mintha egy 2x4 bemenetű poz.ÉS kapu lenne (régen azonosította nekem valaki, de nem vagyok biztos benne).
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszönöm Nektek (Simpi, Kadarist is), hogy ilyen jó véleménnyel vagytok a képességeimről, de ez már nekem bonyolult, megígérem gyakorolni fogok!
(#) granpa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszi,én is.
(#) granpa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Mondok, van; de én most nem kívánom. Megvárom míg a kölök előkerül, oszt' rám szán némi okítást. Vannak rossz tulajdonságaim: ehhez nincs türelmem, de a kapást néha 3 napig is vártam (és mégse jött) de nem voltam mérges, vagy ilyesmi.
(#) feri971 hozzászólása Okt 20, 2012 /

Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy az LA47534-et lehet helyettesíteni, ha lehet egyáltalán. Árban elég húzós hátha lenne más valami. Egy clarion BD149RG autórádióban van és nem lenne mindegy mert már nem egy mai darab egyébként is csak a garázsban szólt eddig is. Köszönettel: Feri

ic.jpg

(#) micimacko hozzászólása Okt 21, 2012 /

Szép napot Mindenkinek!
Hozzájutottam egy házi készítésű műszerkéhez. Találkozott már valaki ilyennel? mi lehet?
A középső kapcsoló nF/pF, jobbkézreeső pdig: Cx/Fx. Fx állásban a kijelzőn gyakorlatilag a peremkerekes kapcsolókon beállított érték látható, Cx állásban is változik a kijelzett érték, ha állítok rajta...

Köszönöm!
(#) kadarist válasza micimacko hozzászólására (») Okt 21, 2012 1 /

Szia!
Neked jelentenek valamit a pF, nF jelzések?
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
(#) micimacko válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Szia,
Mintha már láttam volna hasonló feliratokat, sőt még az fx-el is találkoztam
Kapacitást nem akarja mérni, azt is próbáltam (meg a frekvenciát sem). Ha egyszerűen rákötök egy 100nF-ot, és mérné, nem kérdeztem volna. Az érdekelne igazán, hogy mi célt szolgálhat a peremkerekes kapcsoló (illetve ebben a formában maga az egész műszer)?

(#) kadarist válasza micimacko hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

És valamilyen jel kijön a BNC-csatlakozón? Oszcilloszkóppal rá kellene tapintani.
(#) micimacko válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Fx állásban semmi, Cx állásban szinusz szerű jel (0,2usec/div állásban), de egy 100 nF ráakasztásával az is (természetesen) eltűnik...
(#) q08w19e5a hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok!
Valaki letudná nekem írni a képek alapján, milyen alaktrészeket kell beszereznem?
Elöre is köszönöm.
Itt vannak képek:
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/karacsonyi_villogo_zenelo_kar...l?pg=5
(#) nedudgi válasza micimacko hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Ez nem egy kapacitásdekád és frekvenciagenerátor véletlenül?
(#) nedudgi válasza q08w19e5a hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Ez nem mond semmit? PIC-et tudsz égetni?
Elolvastad egyáltalán a cikket?
(#) Gabó válasza q08w19e5a hozzászólására (») Okt 22, 2012 / 1

Szerintem, ha a cikk alapján se tudod milyen alkatrészek kellenek, akkor hagyd ezt a projektet! Ha villogós karácsonyfa dísz kell és kezdő vagy az elektronikába, keress valami sima tranzisztoros cuccot.
(#) mraulajos hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok!
Milyen funkciót lát el ez az alkatrész. Egy akkumulátor töltőből szereltem ki, gyanítva hogy ez a rossz. A két szélső lába között 120 ohm ot mérek mind két irányban. Hogy tudom kimérni hogy jó e?

100_2694.JPG

(#) micimacko válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szia!
Gondoltam rá, de akkor nem működik legalábbis a frekvenciagenerátor része... Szkóppal néztem, semmit nem mutat. A kapacitásdekád részét még nem mértem.
Ha visszanő az ujjam vége, méricskélem még
(#) granpa válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

István jobban felimerteSzerintem tirisztor lesz, próbáld aszerint kimérni, hogy valóban rossz-e. A töltőbeli helyzetéből a lábkiosztást be tudod azonosítani.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szia!
Ez egy triak és az a funkciója, hogy fázist hasít.
(#) micimacko válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

TO220-as tokban lakó 800V/12A-es tirisztor?
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Vagyis tirisztor
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Köszönök minden jó indulatú választ,
Idézet:
„Ez egy triak és az a funkciója, hogy fázist hasít.”

Idézet:
„TO220-as tokban lakó 800V/12A-es tirisztor?”
A bővebb linkben található oldat is meg találtam, még mi előtt a kérdést feltettem. Sajnos, - nem vagyok benne ennyire a témában! Azt látom én is hogy K-A-G jelölései vannak a lábaknak. A annyit szeretnék tudni egy-két sorban leírva, hogy rakjam rá a mérőműszert, milyen irányból mit kellene hogy mutasson.? Vagy más a bevizsgálási módszer.? Köszönöm!
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Itt is kapsz némi információt a tirisztor vagy triak teszteléséről.
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Köszi, kimértem, ennek alapján jó.
(#) q08w19e5a válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Nem ez volt a kérdésem
(#) bbalazs_ hozzászólása Okt 24, 2012 /

Hibas HP notebooktap, primer oldal, diodahid minden laba kozott vezet, 3A biztositek felrobbanva, szenes nagyfesz kondi. A tobbi alkatresz jonak tunik.
Mellette egy masik, ami megmaradt a feliratbol, aszerint egyformak.

A felirata:
474K=Y
400MFF2

Azt szeretnem kerdezni, hogy ez milyen ertek, sajnos nem tudom ertelmezni.
Elore is koszonom.
(#) vipera1997 hozzászólása Okt 24, 2012 /

Hello!Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet- még kspni vagy van valakinek egy Si-1125HD tipusú IC-je? Köszönöm
(#) silent15 válasza vipera1997 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Apróhírdetésben hirdesd meg
Következő: »»   423 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem