Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 571
(#) ninjadozso hozzászólása Okt 15, 2012 /
 
Igen csak sima műveleti erősítők vannak rajta. 15-éves készülék....Ugy ment tönkre hogy a lakást nem nagyon laktuk nyári üzemmódban volt eddig is a múlt tél óta nem volt fűtve vele. Így az első idei fűtés óta áll a probléma. 18-ezerért hívtunk szerelőt, d ő sem tudott mit mondani mint hogy panel csere.

Szeretném megköszönni a segítségedet , megfogadom a tanácsodat...ha minden kötél szakad akkor veszek egy új panelt.....de addig sem adom fel..

Hálásan köszönök mindent.
Szép napot.

Üdv.
(#) bbalazs_ válasza ninjadozso hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 
Csak logikusan gondolkozva: a panelek allasban nem szoktak tonkremenni. Allas kozben 'letapadas', megszorulas keletkezik inkabb. Ez esetleg tulterhel egy kapcsoloelemet, ami eldurran (pl kapcsolotranyo).
Egyebkent akkor a panel olyan egyszeru, hogy szerintem akkor is olcsobban kijossz, ha minden alkatreszet kicsereled
(#) kissi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 

Szia!
Idézet:
„Csak logikusan gondolkozva”


Sajnos az is előfordulhat ilyen meleg környezetben, hogy pl. egy kondenzátor kiszárad és az indulási áramlökés tovább tart a tervezettnél --> nem bírja ki pl. egy tranzisztor. Ezzel csak annyit szerettem volna hozzátenni, hogy az elektronika is lehet ludas ( nem kétlem, hogy többször fordul elő mechanikai probléma állás miatt! ).

Steve
(#) vderby hozzászólása Okt 16, 2012 /
 
Kedves Killprince! Nagyon köszönöm a választ. Amit leírtál, megcsinálták vele, és sajnos nincsen meg az 1 bar nyomás. Ezek szerint tényleg a tágulási tartállyal van a gond...
(#) bbalazs_ válasza kissi hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 
Termeszetesen igazad lehet, csak okoskodni probaltam. De szerintem a kondi kiszaradasa fokozatos tunetet eredmenyezett volna, tehat egyre romlik, neha be-beugrik, de aztan mar azt sem.
(#) kraver válasza briki hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 
Rosszul irtam le a problemat, pedig Te jol kozelitetted meg.
Tehat a futes resze nem is megy, csak akkor fut mikor a melegvizet is kesziti, de ugy kesziti a meleg vizet, hogy a futes szivattyut is mintha bekapcsolna, ezaltal sokaig kesziti a meleg vizet, mert az egesz rendszert porgeti a szivattyu.
(#) zahonyijudit hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Kedves Mindenki!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Beretta Mynute Confort tipusu cirkónk. A probléma az lenne, hogy nyár óta úgy döntött, hogy néha néha elkezd leállni amikor kinyitjuk a melegvizet ilyenkor a zöld kis lámpa pirosra váltott és nem volt melegviz. Kihívtunk egy szerelőt aki megnézte, kitisztította mondta,hogy szerinte panel cserés lenne, de neki nincsen ugyh keressünk mást. A következő ember mondta, hogy így nem tudja megmondani, hogy a panel a hibás hanem szét kellene egyszer majd szedni az egészet és egyesével megvizsgálni, hogy ami a gond. Ennyiben maradt. Aztán hol működött hol nem. Most a napokban fűtöttünk is egy kicsit működött. Aztán egyszercsak annyira leállt, hogy már nem volt hajlandó reset gombbal sem újraindulni. Kijött a harmadik szerelő leszedte a burkolatot és lehajtotta a szabályzófelületet. Egyből működött tehát úgy működött hogy elötte 5 perccel kipróbáltuk és be sem kapcsolt. A szerelő meg nem is javított rajta semmit és működött, nem akarták elhinni hogy rossz. Azt mondták, hogy a keringető szivattyúnak szörnyű hangja van úgyh az is rossz ezáltal a tartály vízkövesedik ami miatt 90 fokot elér a víz hőmérséklete és letilt. Ezért áll le mindig. Mondták hogy ez 60000 ft-t tudják megcsinálni egy év garanciával. Mondtam, hogy nem lehet e a panel a hibás mondták hogy nem. A szivattyút meg VD40-ezték majd a hőfok szabályzot beállították 55 fokra 8000 ft-t- fizettünk és elmentek. Amíg ott voltak végig ment a fűtés és melegvíz is volt. Egyszer sem állt le. Elmentek és rá 2 óra múlva melegvíz használata során megint pirosanvilogott és leállt megint reset akkor ment. Aztán egyik világítás piros a másik zöld. Úgyh most néha van néha nincs. És nem vagyok benne biztos hogy nem valami érzékelő a hibás. Hiszen amikor csak hozzáért a panelhez ment. Előtte meg egyáltalán nem. Nem találok normális szerelőt duán nem akarnak kijönni pedig én csak melo után érek rá, van olyan hogy megbeszélünk egy idöpontot és nem jönnek el. Úgyh nem tudom, hogy mit csináljak, tényleg lehet ez a baja, nem akarok már más szerelőt kihivni mert mindegyik mást mond és nem is találok normálisat, de azt sem akarom hogy átverjenek.

Köszönöm
(#) kissi válasza zahonyijudit hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Szia!

Elektromos emberként írom a következőket:

Egy panel sokszor kontakthibával romlik el. Ez azt jelenti, hogy valamelyik forrasztás, csatlakozási pont villamos! érintkezése rossz lesz ( akár időlegesen is!). Ez bármikor, bármitől előjöhet és ugyanígy megszűnhet vagy véglegessé válhat.A "bármi" akár hőmérséklet változás, akár rezgés, ütés is lehet!
Leírásod alapján én egy ilyen hibára tippelnék. A kijavítása sajnos sokszor nehézkes vagy nem gazdaságos, ilyenkor emlegetik előszeretettel a panelcserét, vagy ha nem akarnak a bizonytalan eredmény reményében kinlódni!
Gondold el: keresgéli a hibát pl. 3 órán keresztül, ami vagy jelentkezik vagy nem, vagy megszűnik a keresgélés közben vagy nem és vagy megtalálja a hibás pontot (pontokat) vagy nem: kérne a sikertelen javítás után 10000 Ft-ot akkor mit mond rá a kuncsaft?! Így inkább nem vállal ilyen bizonytalan javítást, hiszen ennyi idő alatt biztosan megkeresheti ezt az összeget!
Tudom, hogy ez nem vigasz és válasz a kérdésedre, de talán egy kicsit jobban átlátod így a szerelők helyzetét.
Ha van a közeledben egy elektronikai szakember, akkor inkább ő nézze meg a panelt és akkor talán van esély a javításra is ( de hangsúlyozom, nem biztos, hogy megtalálja a hibát rentábilisan!).

Ma már sajnos ez van: vegyél inkább újat ( vagy garancia alatt inkább adnak újat!), mert nem éri meg javítani! Azzal nem foglalkoznak, hogy sok ember sokáig gyűjt egy kazánra és nem tud egyik napról a másikra egy fél kazán árát kifizetni, de ez már messzire vezet...

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam !

Steve
(#) zahonyijudit hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Kedves Steve!

Köszönöm válaszodat. Akkor nem is érdemes a szerelők által 60ezer ft-t kifizetni és hinni nekik hogy az a hiba amit mondtak?
(#) zahonyijudit válasza kissi hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Kedves Steve!

Köszönöm válaszodat. Akkor nem is érdemes a szerelők által 60ezer ft-t kifizetni és hinni nekik hogy az a hiba amit mondtak?
(#) briki válasza zahonyijudit hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Szia!
Elsőre az ionáram, érzékelőt kell megtisztítani. Amennyiben felfűt 90 fokra, akkor az érzékelő hibás, vagy nem fekszik fel rendesen a csőre. A legegyszerűbb a panel cserére fogni- de sokszor nem ez a baj. ha lehajtás, feszegetés után működik, érintkezési hiba- akár a panelon, forrasztás, csatlakozás, stb.
(#) kissi válasza zahonyijudit hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Szia!

Írtam, hogy elektromos emberként írok...
Nem tudom, hogy ennek a kazánnak mi a baja, csak arról írtam, hogy az elektronika csinálhat ilyen hülyeségeket és ezt akár panelcserével lehet sokszor a leggazdaságosabban javítani!
Mégegyszer: nem ismerem a kazánt, fogalmam sincs, milyen bonyolultságú a panelje ( ettől is függ a gazdaságos javíthatóság!), ill. nyilván először a külső érzékelőket kell letesztelni, illetve ott kizárni a kontakthibát ( csatlakozók! ) és azután jön a panel, de ezt egy szerelőnek tudni(a) kell(ene) !!

Steve
(#) legnano hozzászólása Okt 18, 2012 /
 
zahonyijudit - a többszáz hibalehetőség közül az én hasonló problémámat a trutyis áramlás érzékelő szétszerelése és kitisztítása oldotta meg s nem a panelcserét javasló szerelő úrTalán ajánlanám Önnek is ezt
(#) pgabor2 hozzászólása Okt 18, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy hosszú ideje fennálló problémával kapcsolatban kérném segítségeteket. A melegvizet-fűtést egy SD30KLZ kazán adja (8 éves), a fűtésrendszerbe tartalékként be van kötve egy DUKA-II típusú vegyes kazán is. A fűtési visszatérő ágba be van építve egy iszapszűrő.

HMV készítéskor a kazán a hőcserélőbe keringő vizet max. 80°C-ra fűti fel, függetlenül a kért HMV hőmérséklettől. Kezdetektől fogva tapasztaljuk, hogy ezen hőmérséklet közelében a rendszerben vízgőz keletkezik illetve kering, ami csak két úton tud kijutni: ha elindul a fűtés vagy ha megnyitom a biztonsági szelepet, nem győzöm légteleníteni-gőzteleníteni. Tavaly betöltöttem a rendszerbe egy flakon FERNOX3-t, a régi víz le lett eresztve, de ez érdemi változást nem hozott. NTC-ket leellenőriztem, lángmoduláció rendben. Kijelölt márkaszerviz évente kipucolja, de a fenti hibára nem tudnak semmi érdemlegeset mondani. Miután a gőzképződés fokozódik, tűzoltásként pár napja kicseréltem egy ellenállást a panelen, így 5-6 °C-al alacsonyabb hőmérsékleten szabályoz le, de a probléma most is fennáll. Csatolom a telefonommal felvett hangot a HMV keringetésről.

Kínomban felhívtam a SD képviselet szervizvezetőjét, rajta keresztül eljutottam egy kazán tisztítással foglalkozó vállalkozóhoz, aki kijött és vízkövesedést valószínüsít. Szerintetek mi lehet a probléma? Milyen anyaggal lehet a vízkövet kioldani a kazántestből illetve a hőcserélőből kilyukadás veszélye nélkül?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Kazan06.mp4
    
(#) Bakman válasza pgabor2 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Én öntenék bele pár üveg ecetet, járatnám egy hétig, aztán vízcsere. Már ha valóban a vízkő a probléma.

Esetleg a víz hőmérsékletét még lejjebb venni. A 80 fok szerintem pazarlóan magas.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
(#) VIM válasza pgabor2 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Szia! Nekem úgy hallatszik mint ha levegőt szívna valahonnan és a buborékok okoznák a hangot, vagy a rendszerben olyan két elem van ami gázképződést okoz és ez állandóan jelen van a vízben ami ha odaér a tűztérbe ilyen hangot hallat a hő hatására. Ha a vízből kiengedsz egy keveset egy edénybe és pezsgőre hasonlít az állaga akkor bingo.
(#) pgabor2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Ez egy tárolós kazán, a HMV 40-70 között állítható, általában 44°C-on használjuk. A 80°C a hőcserélő primer oldalára vonatkozik, ez be van "vasalva" a prociba. A proci csak egyszer programozható.
(#) tarnot hozzászólása Okt 20, 2012 /
 
Kedves Mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Termomax Inka 24 k rk gázkazánom. Úgy néz ki, hogy az elektromos panelja adta meg magát, mert nem világítanak a ledek és természetesen leállt a készülék. Ha találkozott valaki hasonló hibával kérem ossza meg velem vagy ha Győr környékén tud valammilyen elektromos szakembert aki ezzel tud foglalkozni, mert a szervízesek csak panelt akarnak cserélni, de az meg nincs. Sürgős megoldás kellene mert se melegvíz se fűtés. Előre is köszönöm
(#) bbalazs_ válasza tarnot hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Szerintem mielott kidobod es ujat veszel meg kellene nezetni egy elektromuszeresszel, mert igy latatlanban csak taphibara gyanakodnek. Talan csak egy biztositek.
(#) tarnot válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
tegnap kibontottam a panelt nem égett-e véletlenül valami. de sajnos nem és a biztosítékok is rendben voltak. Látszólag minden rendben. Amúgy én is táphibára gondolok no meg amit a rossz táp még okozhatott járulékosan.
(#) bbalazs_ válasza tarnot hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
OK, miket talaltal még benne? Esetleg fenykep? A kisfesz oldalon mennyi a fesz es meddig megy el?
(#) Sznefru hozzászólása Okt 21, 2012 /
 
Sziasztok!



Van nekünk itthon egy Semia C/F 23 E típusú kazánunk. Alacsony a fűtőköri nyomás, ezért szeretnék utántölteni. De a kis kék csap, amivel lehetne, úgy néz ki, hogy beragadt. Írta egyik fórumon valaki, hogy ez Semia típushiba és hogy néha ki kell takarítani.

A kérdés az lenne, hogy hogy? Erőltessem a csap kinyitását? Kézzel nem fog menni. Fogóval nem merem feszíteni, nehogy nagyobb gond legyen..



Előre is köszi!
(#) Atka78 hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekemegy Ariston bs 24 FF kombi gázkazánom van.
A hiba jelenség a jövetkező: OLyan hangot hallok,mintha melegítené a vizet,de nem csinál semmit,ha megnyitom a melegvíz csapját kiáll "füstgázelvezetési rendelleneséget jelző hibára"(sárga lámpa ,jele kéményt szimbolizál).
Mi lehet a hibája?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Atka78 hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Az előzőekhez megjegyezném,hogy nem látok őrlángot(Bár lehet ,hogy nem is kell látnom)
ezt a kazán gyújtja be,vagy nekem kellene ha kialudt?
(#) TrueForce20 hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van itthon egy cirkó kazánunk, ami ma reggelre megadtta magát. Se meleg víz, se fűtés:/ A digitális kijelzőn a hőmérséklet folyamatosan össze-vissza ugrál. Igazából hívtuk a szerelőt, de ünnep nap révén sajnos nem túl sokra mentünk vele.Annyit sikerült mondania,hogy valószínűleg panel hiba lesz. Meg mondom az őszintét elég laikus vagyok a témába, szóval nem várok profi tanácsokat, de ha esetleg valami egyszerűbb hibajavítást tudnátok tanácsolni azt nagyon megköszönném, mert elég rossz így meleg víz nélkül.
Előre is köszönöm a válaszokat:Ádám Ja és a típus: Immergas eolo star 23kW
(#) gordonfreemN válasza TrueForce20 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Talan a hoerzekelo hibaja, de ehhez szerintem szerelo fog kelleni, ha nem nagyon ertesz hozza.
A szerelokrol meg annyit, hogy legutobb egy biztositek kontakthibara is panelhibat mondott es cseret javasolt.
Az fix, hogy hiaba szall el egy kondi a panelon, o ebbe nem fog belemenni. Neki mindossze annyi a dolga, hogy bizonyos rendszerosszetevoket, modulokat cserel.
(#) gordonfreemN válasza Atka78 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Az is lehet, hogy eldugult a kemeny, az is lehet ha turbos, hogy a turbo mehalt. Esetleg a fustgaz erzekelo. Mindenkepp szerelo javallott, a fustgaz nem jatek.
(#) briki válasza Atka78 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Mivel a kazánod turbós ( ventilátoros ) és ha az forog, akkor a levegőnyomás kapcsolója nem érzékeli a nyomást. Ez lehet a kapcsoló hibája, a rá menő csövek dugulása, a füstgáz csővezetékek dugulása.
(#) dlina hozzászólása Okt 24, 2012 / 1
 
sziasztok,
tanácstalanok vagyunk, mert már sajnos a második szerelőt is "elfogyasztottuk" és még mindig elmegy a nyomás a rendszerünkből. Vaillant VUHU 280/3-5 kazánunk van, az első szerelő a tágulási tartályra gondolt, kijött fel kellett pumpálni, majd utána megnézte és azt mondta, hogy megtartja a nyomást, azaz jól működik, más ötlete nem volt, elment, viszont azóta is 2 nap alatt 1,3-ról 0,8-ra lemegy a nyomásunk, a második szerelő most volt itt, szintúgy tanácstalan, talán a rendszer enged, de folyásnyomot nem látunk, ő most azt tanácsolta, hogy venne egy olyan folyadékot, ami kitömítené a rendszert, de ez 50 e+munkadíjba kerülne, valamint még a tágulási tartályt is cserélné.
Sajnos mindegyik szerelő csak találgat, hogy mi lehet a hiba oka, mi meg csak fizetünk mint a katonatiszt............ és mégsincs működő rendszerünk.
Szerintetek mi lehet a probléma nálunk? A kazánban nem lehet más meghibásodva, valamilyen szelep? Azt sem értem, hogy ha a tágulási tartályt fel kellett pumpálni, az mitől van??
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Dina
(#) gordonfreemN válasza dlina hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Na, nekem is nagyon hasonló gondom volt.
Meg kellene nézni a szelepet a t.tartályon, hogy nem-e ereszt. Nekem ez volt a baj, igaz nagyon lassan eresztett le, nem ilyen drasztikusan, mint nektek.
Szóval, mint gyerekkorunkban, szelep vége benyálaz, aztán megmutatja magát, ha baj van.
Következő: »»   126 / 571
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem