Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   127 / 570
(#) TrueForce20 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget. Igen, sajnos muszály lesz szerelő,csak ha nem muszály nem fizetnék többet,mint amennyi a valós kár értéke az eszközben. Szerinted van értelme esetleg egy villanyszerelővel,vagy műszerészel megnézetni a panelt? Mert én ezen gondolkozok az itt olvasottak és a te tanácsod alapján. Talán pénztárca kímélőbb ha tényleg valami egyszerűbb hibája van...
(#) gordonfreemN válasza TrueForce20 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Nincs mit.
Adott esetben ez egy jo otlet is lehet.
Plane, ha egy ismeros lenne...
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) briki válasza dlina hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
A szelepet benyomva nem jön víz ki belőle csak levegő? Szelep engedhet még a tartályon.
A nagyobb gond, ha a hőcserélőd el van repedve, és ott megy el a víz, amit gyorsan fel is szárít a gáz lángja. Meg kell nézni az égőtér belsejét, hátha látni lerakódást ami a repedésre utal. A rendszerben enged valahol valami- de ennek ( ha nem padlóban, hanem szabadon van szerelve ) látható nyomai lennének.
Én a hajszálrepedésre tippelek, ha tuti jó a tág tartály, nem nyit ki a biztonsági szelep, és régóta kell utántöltögetni a vizet.
Javítása: ha hozzáférhető helyen van, akkor forrasztással, ha nem hozzáférhető, akkor csere sajnos.
A tömítőadalékot nem tanácsolom, mert akkor a hőcserélődben is letapadhat, stb ami a hőátadást is lecsökkenti, ezzel pedig generáltál egy újabb problémát.
(#) Vidanet hozzászólása Okt 24, 2012 /
 
Tisztelt Szakértők!

Egy 5 éves Saunier Duval ISOTWIN F 24 E-A készülékem ami a következő hibát produkálja:

Nagyon alacsony a HMV vízvételi nyomása, a sima bemeneti víznyomásom 2,5 bar,
ami ha kinyitom a melegvizcsapot egy vételi ponton leesik a mért bementnél 1 bar alá.

A HMV nyomás tartály szelep megnézve az rendben van nem ereszt és fel pumpálható.

A HMV túlnyomás szelep néha folyik éjjel csepeg.

A melegvizet szépen csinálja 45-50 fokon is.

Van valami tipp arra, hogy mi lehet a probléma? Szerelőt hívnék, de nem szeretnék fődarabokból egy új kazánt összerakni...

Köszönettel Vidanet
(#) briki válasza Vidanet hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Szia!
Ha a HMV tág tartályt NEM nyomásmentes állapotban mérted, akkor rossz értéket kapsz!!!
Alapban nyomásmentes- HMV csak kizárva, leürítve a HMV víz- így kell mérni, egyébként beleméred a levegő oldalba azt a nyomást, amit a MHV víz oldalon a víz nyom.
tehát a következő lépéseket kell tenni: HMV víz kizárva, nyomása a kazánnál leürítve ( pl HMV csap kinyit ) így mérj nyomást. Amennyiben a levegő oldali szelepet ha benyomod, és víz jön belőle, akkor a membrán szakadta, cserélni kell a tág. tartályt.
A biztonsági szelep kinyitása jelentős nyomásnövekedést jelet, ami azt jelenti, hogy a tág. tartályban nem tud a víz tágulni.
Sok sikert.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) jalitta hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, van egy Ferroli Domina C24e tárolós kombi falikazánunk. Leggyakrabban a fűtés bekocsolásnál relé kattanásával egyidőben piros(tiltás) lámpa kigyullad. Majd reset gomb után újraindul. Általában akkor csinálja ezt amikor felfűtés után várakozik, majd újra indulna de egyből kigyullad a piros lámpa.
Amiket cseréltem:
- tisztítás, majd elektródák cseréje
- a vezérlő panelen (HW-PMF02) kicseréltem mind a 3 (omron G2R-1 24V) relét, de a probléma továbbra is fennáll
- a gyújtó panelen van még (HW-S4562BM) egy LZL-24H relé amit még nem cseréltem, de nem biztos, hogy megoldja a problémámat.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) sosdaniel hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Van egy öreg cirkónk amihez évente egyszer szerelőt kell hívni. Most újabb probléma merült fel, de mielőtt szakembert hívnánk szeretném megkérdezni a véleményeteket. A cirkó kombi tehát fűtésre és melegvíz-ellátásra használjuk, típusát nem tudom megmondani. Egy számláló van rajta, 3 mutatóval. Az alsó piros mindig ugyanott áll – az fix –, a felső fekete az a hőfok, az alsó fekete amit a képen a piros pont eltakar az pedig a nyomás – javítsatok ki ha tévedek. Ha fűtünk, akkor a nyomás felfelé megy. Ha eléri a 2,5 értéket, akkor egy csőből csöpögni kezd a víz – a képen bejelölve, hogy hol, melyik csőből. Ha a fűtést leállítjuk a központi szabályzóval, akkor ez az érték lemegy 0,5-re és ott megáll. Ha nem fűtünk, de vizet melegítünk – fürdés, mosogatás –, akkor az érték 0,5-ről lemegy 0-ra és hangosan zakatol a szerkezet. Mi lehet a probléma? Mennyire súlyos a helyzet? Mennyire megbízható ez a cirkó? Hallottam már olyat, hogy valahol a cirkó ugyanígy mint nálunk a fürdőszobában volt és egy lány halálát okozta fürdés közben. Egy ismerősöm ajánlotta ezt a fórumot. Remélem jó helyre írtam. A képek minőségéért elnézéseteket kérem. Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
(#) sosdaniel hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Ha az alsó fekete a 0-ra ér, akkor a kék szabályzóval tudok bele vizet engedni. Ez még lemaradt.
(#) kadarist válasza sosdaniel hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Szia!
Használjatok kiegyenlítőtartályt és akkor nem fog csöpögni a víz fűtésnél. De jobban teszed, ha hívsz egy fűtésszerelőt.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) szamóca válasza sosdaniel hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
A piros mutatód, a max nyomás kézi beállítására szolgál, egy csavarhúzóval állítható, jelző szerepe van mindössze. A túlnyomás szeleped 2,5bar nyomású, ezért ha ezt a nyomást eléri a rendszer, akkor csepeg. A gázkombi cirkok tartalmaznak egy nyomáskiegyenlítő tágulási tartályt, ami esetedben elengedte a levegőt. Tehát, hacsak nem hibásodott meg a membránja, ezt kell levegővel feltölteni adott 1-1,5bar nyomásra, a rajta lévő szelepen keresztül.
Mivel régi típus, lehet nem kapsz hozzá alkatrészt, ekkor amit a kolléga ajánlott külső tágulási tartály beszerelése a megoldás.
(#) jalitta hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, van egy Ferroli Domina C24e tárolós kombi falikazánunk. A képen látható nyillal jelölt relé kattanásával egyidőben piros(tiltás) lámpa kigyullad. Majd reset gomb után újraindul. Általában akkor csinálja ezt amikor felfűtés után várakozik, majd újra indulna de egyből kigyullad a piros lámpa.

Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném, mert sajnos nem tudok 60 e ft-ért panelt cserélni.
(#) briki válasza sosdaniel hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Szamóca hozzászólását kiegészítve, a nyomást a tágulási tartályban úgy kell mérni, hogy a víz oldalán ( fűtési oldal ) leengeded a nyomást. Így kell bele pumpálni levegőt 0.8-1 bar-ig. ha a levegő szelepen víz jön, lyukas a membrán, cserélni kell. felpumpálás után ellenőrizd a szelepet, nem enged-e ( ez egy sima autószelep ).
(#) bbalazs_ válasza jalitta hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Azok az ellenallasok gyanusak, hogy nem nyultak-e meg, amik korul olyan barna a panel. Az hosszantarto, intenziv hohatast jelent.
A panel masik oldalan nincs semmi?
(#) jalitta válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Eloszor is köszön. A panelek másik oldalál nincs semmi csak a lábak. Kicserélem oket hátha azok okozzák a hibá legalább is remélem. Az előzö hozzászólásoknál olvastam,hogy valamelyik kondi okozhat még problémát. Csak sajnos multimeterem van amivel nem tudom kimérni oket.
(#) jalitta válasza jalitta hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Az ellenállásokat kicseréltem, de sajnos továbbra is fennál a hiba. Valamikor 1-2 órán keresztűl semmi gond, máskor 5 percenként letilt és csak a resetre indul újra.
(#) gordonfreemN válasza jalitta hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Nem hasonlít kísértetiesen a jelenség arra, mikor meg vannak repedve a forrasztások?
Ha melegszik a panel, mert elkezd a cirkó fűteni, akkor szakadás lép fel.
Nekem volt ilyen gondom...
(#) Vidanet válasza briki hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Tisztelt Szakértők!
Köszönöm a nyomás állítás sikeres volt.
Egy 5 éves Saunier Duval ISOTWIN F 24 E-A készülékem ami a következő hibát produkálja:

A HMV nyomás tartály szelep megnézve az rendben van nem ereszt és fel pumpálható, és ok is a nyomás nem enged vizet a szelep.

A HMV túlnyomás szelep Már nem folyik .

A melegvizet szépen csinálja 45-50 fokon is.

Az elején jó 1-5 másodperc aztán leesik Nagyon alacsony a HMV vízvételi nyomása, a sima bemeneti víznyomásom 2,5 bar,
ami ha kinyitom a melegvizcsapot egy vételi ponton leesik a mért bementnél 1 bar alá.

Van valami tipp arra, hogy mi lehet a probléma? Szerelőt hívnék, de nem szeretnék fődarabokból egy új kazánt összerakni...

Köszönettel Vidanet
(#) bbalazs_ válasza jalitta hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Latok ott ket darab hatlabu IC-t, azok szerintem sima muveleti erositok, esetleg azt is megnezheted.
De a random hiba altalaban inkabb erintkezesi problemara utal akkor. A csatlakozokat erdemes szethuzni es ujra osszedugni. A forrasztasokat meg atforrasztani-megerositeni.
(#) alek válasza sosdaniel hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
A kazánod BIASI és olasz. A tágulási tartályban kevés a levegőnyomás, amit visszaolvasva fórumban, magad s meg tudsz oldani. Ha már a fürdőszobába került, bíztosits állandó szellőzést a saját biztonságod érdekébe.
(#) borbelyi hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Nekem egy Saunier Duval Thermoclassic F SA 24 E kazánom ment F5 hibára, s az itt olvasottak alapján levettem az első burkolatot, majd a baloldali burkolatot, s láss csodát, meg lett az a fránya túlmelegedés termosztát a kis nyomógombjával együtt. Hiba törölve. (mindez az internetes keresgéléssel együtt kb. 4 órát vett igénybe, de nem kellett szakszervízt hívnom )
(#) pontkor hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok,
segítségeteket kérném mielőtt megfagyunk az asszonnyal.
A Viessmann-Vitopend 100-as cirkó fűtést tavasszal leállítottam, most indítanám, de ahogy eléri a hőszabályzó 60-80 fok körüli értékét, leáll a gázadás, és ez 1-2 perc alatt bekövetkezik, mert az elmenő kör nem viszi el a meleg vizet.
A szivattyút néztem, az forog, a MV vezeték viszont kb a túlfolyóvezeték lecsatlakozásig meleg, azon túl meg teljesen hideg. Hideg a túlfolyóvezeték is.
Köszönet minden hasznos ötletért, mert kezd nagyon hideg lenni.
(#) szamóca válasza pontkor hozzászólására (») Okt 27, 2012 / 1
 
Nyomás rendben ? Biztosan nincs valami elzáródás a fűtésrendszerben? Hibaüzenetként mit ad?
(#) pontkor hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Hibajelzés semmi, nyomás normál, már próbáltam leüríteni és újratölteni, meg légtelenítettem, de változás semmi.
(#) szerviz válasza pontkor hozzászólására (») Okt 27, 2012 / 1
 
Ha kombi kivitelű a kazánod és egész nyáron ki volt húzva a konnektorból, akkor a váltószelep megszorult HMV állásban.
Első lépés: aggódás
Második: váltószelep kocogtatása, hátha megindul.
Harmadik: szétszedés, tisztítás .....szilikon......
Negyedik: szelepcsere
(#) pontkor hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Köszönet, jön a próba.
(#) jalitta válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Átforasztottam őket, csatikat átnéztem kitisztítottam. Most a fűtés közben valamikor egyfolytában szikráztat, és a láng erőssége folyamatosan váltakozik. Hol erősődik hol elgyengűl.
(#) Vidanet válasza Vidanet hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Van ötlete valakinke mit kell végig néznem !!
(#) pontkor hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Ha jól látom, a váltószelep a lemezes hőcserélő mögé van dugva, amihez csak a készülék leemelésével jutok hozzá. Ez teljes lekötést jelent, vagy lehet, hogy eltévedtem, és hozzáférhető valahogy? Más típusoknál is így szokás, mert akkor belenyugszom és nekikezdek.
(#) selyem45 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
sziasztok

vitopend 100 viessman turbos kazánom fűtésre nem gyújt be,de a melegvízre igen.mi lehet a baj
(#) pontkor válasza szamóca hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Bocs, most veszem észre, hogy a választ nem válaszként küldtem.
A lényeg, hogy a szelep el van dugva a hőcserélő mögé, és csak a cirkó leemelése után férek hozzá.
Vagy, eltévedtem és rosszul azonosítottam a tettest?
Sajnos a "szerelési, szerviz" dokuból ez kimaradt.
Következő: »»   127 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem