Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek, most először vagyok ezen az oldalon, és nagyon megörültem neki. Van egy pár alkatrészem, amiről nem tudom kideríteni milyen típusú készülékbe valók. Ha valaki felismerné, nagyon megköszönném. Most előszörre csak erre lennék kíváncsi
Szia!
Ez úgy néz ki, mintha egy Csehszlovák lemezjátszó hangszedőkarja lenne.
Akkor előre teszem, és akinek kell viheti.
köszi, a típusát nem tudod véletlenül, mert van egy pár...
Típust nem tudok, de ezekkel nem mész sokra akkor sem, ha megtudod a típusát.
sokan keresnek ilyen retro alkatrészt javításra, régi gyűjteménybeli készülékek helyreállítására, stb. el szeretném adni, és sokat dobna rajta, ha tudnám melyik típusba való
![]()
Amikor mondtad, hogy csehszlovák, én is valamelyik NZC-re tippeltem...
Ez a 431-es karja, István jól mondja. A rossz hír az, hogy ebből nem nagyon fogsz túl nagy vagyonra szert tenni.
Na, ez vajon mi(k)..?
Üdv Vicsys
Az utolsó 2 , 05 és 08 Szuper kondenzátor ilyesmi van a Blackberry telefonban . Az első 2 , 04 és 05 talán SMD szűrő . Üdv
Köszi! Vajon mit szűr a szűrő...? Arra gondoltam, nem-e valami komolyabb dióda?
Üdv Vicsys
A kondenzátor 1F érték körüli és akku helyett van az említett telóban (RAM ,beállítások stb tárolására . Másik alkatrész . Az F a végén talán (filter) .?!
A csík miatt én is diódának tippelném elsőre. Bár az alakja felettébb fura.
Nos, méregettem egy kicsit. Mindkettő diódaként viselkedik. 0,61 és 0,63V esik rajta és egyik irányba vezet. Szerintem inkább valami nagyfrekis dióda lesz ez...
Okés! Most már csak egy 50W-os izzóra és +2A-ra lenne szükségem, mert 3A-os a labortápom.
![]()
Nem is akartam, de itthon csak a helyet foglalja
![]()
Szia ez szerintem egy "Adaptive Marginal Median Filter" bár ez csak egy feltételezés, maga az AMMF nem tudom mire való, elvileg :
Mindig a középső sávot szűri, de nincs beállított tartománya, ezért alkalmazkodó ??? De ezt nekem csak valaki említette, nem biztos, akár lehet dióda is. Honnan szerezted?? Üdv! A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
A 4(meg elvileg a 3 is) kondenzátorok, mégpedig alumínium.
Lehet az még akár az "amorphous multi-component metal film" rövidítése.
Elég érdkes egy állatfaj az biztos, ha valóban erről lenne szó . Valami tunnel-dióda elfajzott verziója ![]()
Szia!
Azt lehet tudni, hogy honnan származnak ezek az alkatrészek? Vagy csak úgy teremtek? ![]()
Uraim,segítséget kérnék!
Van 2 bontott LCD kijelző modulom,nem tudom beazonosítani őket,ha valaki tudna segíteni,nagyon megköszönném.Az egyiket egy régi fax-ból a másikat egy régi pontmátrixos nyomtatóban leltem.Adatlap,link,bármi jó lenne ami segíthet,köszönöm.A nagyobbiknak 20 a kisebbiknek 16 kivezetése van.
Csak úgy teremtek. (Cserébe kaptam őket és nem firtattam a származási helyet...)
![]()
Először te segíts nekünk! Áruld el, milyen készülékekből származnak, akkor könnyebb lesz segíteni.
Szia,
A 16 kivezetéses valószínűleg "szabványos" LCD. Bekötése: http://mickey5.x3.hu/download/lcd1.pdf A 15-16 kivezetés a háttérvilágításé. (elvileg ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Ott van a hozzászólásban, az egyik fax-ból, a másik egy nyomtatóból való.
Szia, a második használható a szokásos bekötésben. Mint a HD44780-as kijelzők, jó pl LCM3 hoz, stb, esetleg a kontrasztfesz lehet hogy nem + hanem -5v kell neki, ezt próba alapján lehet megállapítani. A másik is szerintem ilyen féle.
Nekem is lenne egy két kérdésem, találtam egy kis panelt, árnyékolt dobozban van, SAA1097-es IC vel a közepén, illetve a szokásos alkatrészek, kondik, ellenállások, bc tranyók, stb, illetve van két árnyékolt jelkábel, és még három vezeték, ezek gondolom jel be jel ki, és táp, a kérdés, hogy miféle cucc lehet ez, mire jó ez az IC? A másik kérdés, hogy kaptam jó kis Motorola, TI, és TESLA opa ic-ket, kérdés, hogy ezek a tipusok mennyire jók audió célokra, mondjuk quadba? MAA502, MC1709, uA709, és LM748CH.
Köszi bármi észrevételt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |