Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Pénzszámoló vonalkód olvasóval
Egyik ügyfelünk érdekes problémával állt elő, ha valaki tud ebben segíteni esetleg ismer ilyen szerkezetet vagy olyat aki ilyesmivel foglalkozik megköszönném a segítséget.
A topikot pedig a működés és buktatók végett nyitottam. A probléma: Adva van kb 100.000 utalvány ezek kb papírpénz méretűek, kicsit vastagabbak. Mindegyiken van sorszám vagy vonalkód vagy sima szám formájában. Minket a vonalkód érdekel a legjobban. Jelenleg ezt kézzel számolgatják át és ellenőrzik, hogy a sorszámok egymás után következnek-e. A számolásra a pénzszámoló gépet nézték ki, hogy legalább az menjen gyorsan és itt jött az ötlet, hogy esetleg olyan megoldást keresni ami egyből vonalkód alapján leellenőrzi, hogy a sorfolytonosságban nincs-e hiba. A sebesség annyira nem lényeges, de persze normális időn belül kellene végezni. Mivel szoftverfejlesztő vagyok így egyből a webkamera jutott az eszembe, 30-60 FPS-el igen szép eredményt lehet produkálni, csak a mechanikai és egyéb része ami kérdéses.
Kicsit megkésve bár de törve nem!
![]() 2 ötletem is van a probléma megoldására. 1. fogysz egy nyomtatót és a papíradagolójába beteszed mint ha borítékot nyomtatnál. A számítógéppel küldesz nyomtatásra egy üres oldalt a nyomtató szépen felveszi a jegyet átmegy rajta és kiteszi magából. És te itt figyeled a kamerával, ha megjelenik akkor lefotózod és feldolgozod a képet majd küldöd a következő oldalt. Nyomtatófüggő de akár 60db/ perccel is feltudod dolgozni lapokat. 2. Ez annyira nem tetszik hogy mire leírtam inkább ki is töröltem mert hülyeség!
Szia!
Most láttam a problémádat. Erre a feladatra léteznek ipari vonalkódolvasó szkenerek. Ugynúgy működnek, mint a pénzszámolók, és a sebesség is közel azonos. Egy kajajegy forgalmazó cégnél dolgoztunk, és ott láttam. Típust nem tudok, de biztosan utána lehetne nézni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |