Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek ötlete, hogy milyen megoldással lehetne megvalósítani?Akár PIC-es is jó lenne.Már vettem pár USB-s DVD lejátszót, de tönkre mentek.Igaz olcsóbb fajták voltak.Vinyóm pedig van itthol. Nagyvonalakban erről lenne szó. Ha van valakinek valamilyen rajza az jó lenne. Köszi előre is Keresgettem, hogy milyen témába írjam, de nem találtam ilyesmit.Utólag elnézést a Moderátoroktól ha Én voltam figyelmetlen!
Szerintem szerezz egy alaplapot(ha nincs beépített, akkor videókártyát is), ahhoz tudod csatlakoztatni a HDDt. A vga vagy dvi kimenetet egyszerű átalakítóval scarttá lehet alakítani. Szoftvernek fel tudod telepíteni a xbmc-t, vagy hasonló programot, így tulajdonképpen lesz egy HTPC-d.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Én vettem egy USB-s pata/sata átalakítót tápegységgel és azt használtam a TV-hez. Nem volt egy döbbenetes összeg, olyan 2500.- körül volt.
Ezzel az erővel, már jobban megéri egy kis médiacentert venni. Kb az összes tudja a külső merevlemezt kezelni. Ha a ráfordított időt is nézed, akkor bőven jobban jársz vele.
szerk.: Mondjuk arról nem esett szó, hogy milyen tv.. A komolyabbak már alapból médialejátszóként is tudnak működni, és nem kell velük semmit sem trükközni, csak rádugni a winyót és kész A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Pont azt szeretném elkerülni, hogy minél kevesebbet menjen a számítógép.Ezért gondoltam valami külső megoldásra akár a tv scart csatijába, vagy az rca-ba kötni.Semmi kijelző nem kellene rá, csak tudjam kiválasztani, hogy mit indítsak el.
Akkor pedig nem úszod meg barkácsolással, bele kell nyúlni a zsebbe!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Ha semmi kijelző, akkor hogyan tudsz bármit is kiválasztani? Tudod milyen jelek vannak egy TV scart, vagy egy RCA csatlakozóban? És mivel fogod vezérelni a vinyó ATA, vagy SATA fellületét, nem is beszélve a fájl formátumokról. Erre vagy képes a TV -d (pl USB fellületen keresztül), vagy nem, és akkor nehéz dolgod lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Szerintem inkább nekiállok a barkácsolásnak.Elvileg már vannak gagyi usb-s dvd lejátszók.Ha usb-t felismer akkor szerintem a vinyóval is meglehetne oldani.
Elvileg a képernyőn látnám, hogy mi van a merevlemezen.Lista formájában.Nem kellene túlbonyolítani.Ezért gondoltam valami pic-es megoldásra.
Idézet: „Nem kellene túlbonyolítani.” Valószínűleg nagyságrendekkel vagy eltévedve, de ne legyen igazam. Szóval, mit is szeretnél? Mi lenne a bemenet, mi a kimenet, és milyen meglévő eszközöket akarsz felhasználni?
A cím szerintem elárulja, hogy mit szeretnék megvalósítani.
Akkor sárgarigo megoldását kell választanod. Erre a feladatra egy PIC édeskevés. A média center nem véletlenül kerül annyiba amennyibe. Végül is az is egyfajta (cél) számítógép.
Szia, tudsz mondani típust, amit vettél?
András
Hidd el, ez egy borzasztóan nagy fa, amibe a fejszédet vágni akarod!
Feltételezem, hogy nem nagyon vagy járatos benne, mert különben átlátnád, hogy mennyi-mennyi buktatóval állsz szemben. Nem érdemes nekikezdeni. Mondom ezt abban az esetben, ha a célod a filmeket megnézni. Ha tanulni akarsz belőle, akkor más tészta, nosza, és pár év alatt meg is lesz. Ha keményen dolgozol rajta.
Na engem is feizgattál, hogy hogy csináltad?
Most akkor mi a kérdés maga? Hogy lehet-e?
Nekem a Samsungra az USB-n keresztül egy az egyben veszi az 1 TB-s Toshiba külső meghajtómat. A tápfesz saját egysége, nem a TV-ből veszi. Minden rendben és szépen, hiba nélkül megy ... Pendrive-ok szintén ... Olyan TV-t kell venni, ami "eszi a dolgot". Vagy a régiekhez a legolcsóbb mindigtévé dekódert, azokon is van általában valami USB fogadókészség. Házilag barkácsolni manapság, ebben a digitális-számítógépes világban? Ááááá, az nem fog menni. Ez már nem igazán a P13A szovjet kalapos-tranzisztorból megépíthető detektoros rádió kategória.
Mivel van a Samsung TV-n USB csati, így csak az átalakító kellett. Bővebben: Link
Hasonlón én is gondolkodtam. Meg-e lehet csinálni azt, hogy a merevlemezt leformázom DVD fájlrendszerűre és beteszem a DVD meghajtó helyére?
Talán ezzel menne a dolog:
raspberrypi.hu Raspberry PI, sőt ezzel netezni is e lehetne, vagy éppen PChálózatról megnyitni filmeket, esetleg youtube-os videókat is nézni. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
Google: ATA (HDD) vs ATAPI (CD/DVD)
ATA=512 byte/blokk ATAPI=512(SCSI HDD) vagy 2048 (CD/DVD) vagy 2352?(audio CD) byte/blokk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |