Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   266 / 444
(#) Pulyka válasza bbb hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

"mivel ez a valtozat arra van kitalalva, hogy penzt is keress vele"
Ezt egyebkent hogy erted? Ez mivel segitene jobban hozza a "penzemhez" a korabbi verziokhoz kepest?
(#) fordkapcs válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

2011-es hivatalos árajánlatból:
Idézet:
„Eagle Professional 1 user Professional 3 user Standard 1 user Standard 3 user
Layout editor 420 € 630 € 210 € 315 €
Schematic modul 420 € 630 € 210 € 315 €
Autorouter modul 420 € 630 € 210 € 315 €

A program alapprogramja a Layout editor, a Schematic és Autorouter modulok opcióként választhatók.
A program Windows (2000, XP, Vista és 7), Linux és Mac rendszereken futtatható. A megvásárolt licensz annak mennyiségében mindhárom operációs rendszerre érvényes. A különböző operációs rendszerek nem növelik az érvényes licenszek mennyiségét.

A Standard verzió korlátai: max. hatrétegű, 100 x 160 mmes panel tervezését engedélyezi, valamint a kapcsolási rajz terjedelme max. 99 oldal.”

Tehát igen létezik, ennyibe kerül.
(#) elektrocad válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Idézet:
„Mitől ilyen drága? :-O”

A forint/euro árfolyamtól.
(#) Animus1724 válasza csady hozzászólására (») Dec 6, 2012 / 1

E-hez mit szólsz?
tda729x.lbr

És egy kis ráadás hátha segít:
TDA7293 2.2.ZIP

És minden okosság forrása:
Cadsoft

De ez is marha jó! Itt írta valaki kb. tíz sorral feljebb:

Farnell
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
(#) bbb válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Mivel az ingyenes változat a korlátai mellett még tartalmaz egy olyan kikötést is, hogy olyan termék előállítására nem használhatod, amiből pénzt keresel, kivétel ez alól a nyákgyártó cégek, akiknek annyi engedett vele, hogy a már kész panelt átkonvertálják vele a gépnek megfelelő programra. Na ezért mondom, hogy az a változat, amiért pénzt adsz ki, már nem tartalmazza ezt a kikötést, azaz kereshetsz vele pénzt.

Tehát nem korábbi verziókra kell gondolnod (amik szintén nem voltak sose olcsóak), hanem az ingyenes és a fizetős változat közti különbségre. Ezért nem is verziót, hanem változatot írtam.
Idézet a honlapjukról:

Idézet:
„The Freeware version of EAGLE Light adds these limitations:
•Support is only available via email or through our forum (no fax or phone support).
•Use is limited to non-profit applications or evaluation purposes.

What does “non-profit” mean?

The definition of non-profit is fairly simple and straightforward:
•If you earn (or save) money by using the Freeware version of EAGLE Light, you have to register it.

This allows anybody who wishes to use EAGLE Light for their private hobby projects to do so. Also students can use this version for any educational projects. It is even ok to use this version in a commercial environment, as long as you just want to evaluate the program. As soon as you start using it for commercial projects, you will have to register it. As an exception to this, board manufacturers may use the Freeware Light Edition to generate production data (e.g. Gerber files) from board files they have received from EAGLE users.

Ja és köszi, hogy felvetetted ezt a kérdést, mivel így felmentem a honlapjukra, ahol megláttam, hogy van egy új ULP, ami az EAGLE és a LTSPICE IV között teremti meg a kapcsolatot. Ki is fogom próbálni, mert legutóbb az LTSPICEban meglévő rajzomat kénytelen voltam kézzel átrajzolgatni
(#) johny999 hozzászólása Dec 7, 2012 /

Sziasztok,

kis segítségre lenne szükségem. A mellékelt ábrán szeretném kitöltetni a belső körívig a nyákot. Lényegében hűtőnek szeretném használni a rézréteget. Viszont sehogy se tudok rájönni hogyan is kéne ezt megvalósítani. A belső körök csak a hűtőbordákat jelzik, azok a NYÁK másik feléről lesznek felfogatva.

(Inkább lerajzoltam mire gondolok, mert nem tudtam jobban elmagyarázni )

Előre is köszi!
(#) niedziela válasza johny999 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Szia, kitöltve.

led.brd

(#) johny999 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Köszi, de még nem az igazi. A chipek belsejében a pad és a körülötte levő kis kör között egy nem vezető rétegnek kellene maradnia. Vagy ha le tudnád röviden írni hogy hogy csináltad akkor megpróbálnám én megcsinálni.

Kösz.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012

pad.png

(#) sastas01 válasza johny999 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Ezek teliföldek. Úgy lehet őket létrehozni, hogy sokszöget rajzolsz, majd mikor kész rámész jobbklikkel és adzs neki tulajdonságokat(izoláció stb, milyen minta(teli, kockás stb.) és rámész arra az ikonra amivel optimalizálod a kötéseket(az az "X" alakú ikon 5 kis pöttyel). Ezzel berajzolja a teliföldet.
(#) johny999 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Igen polygonnal lehet ezt létrehozni, csak a kör alakút nem tudom hogy hogyan kell.
(#) johny999 hozzászólása Dec 8, 2012 /

Közben rájöttem de ez se segít a problémámon :/ Nem tudom hogyan lehetne megcsinálni hogy hagyja ki azt a részt a pad korul.
(#) thomas3 válasza johny999 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Amit szeretnél azt a tRestrict vagy bRestrict-el tudod megtenni. Amit ezzel a réteggel rajzolsz meg azt a teliföld kifogja hagyni. (t->Top-hoz, b->Bottom-hoz értelem szerűen)
(#) niedziela válasza johny999 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Hi,

Ahogy a srácok írták

led.brd

(#) johny999 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Köszi all, közben így sikerült megcsinálnom.

pad.png

(#) pppsss hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok !

Nem vagyok valami nagy Eagle mágus, talán ezért, de nem tudom törölni a képen látható vonalkázott részt, amit DRC Clearance hibának ír az Errors-ban. Teliföld volt a Top oldalon, talán emiatt lett és maradt ott valahogyan, nem tudom.
Tudna valaki segíteni kitörölni?
Előre is köszönöm az időt amit rám szántok !

A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012

Hiba.png

(#) Kari55 válasza pppsss hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szia! A DRC ikonnal nézd meg a távolságot a forrpontoktól, vagy a panel szélétől szerintem erre utal a Clearence hiba üzenet
(#) zoltan0801 válasza pppsss hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Helo!
Nekem ezt akkor szokta kitenni, amikor meghaladja a beállított értékeket, a távolsági beállítások, egyébként a Errors-ban kell kitörölni, "mind törlése" azt hiszem így van feliratozva a gomb. Viszont nem tudom milyen eljárással akarod elkészíteni a panelt, de figylej oda, hogy az a távolság lehetséges-e avval az eljárással. Remélem érthető volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) pppsss válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Köszönöm, de ha a "Mind törlése" gombot használom, akkor utána újra betöltve megint előjönnek a hibák !
Állítgattam a távolságokat és így csak már a felső vékony vonalat írja hibának, ezzel még küzdök...
(#) zoltan0801 válasza pppsss hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Igen elnézést ezt elfelejtettem odaírni, hogy akkor visszajönnek, és tanácsosabb, a távolságokat átállítani, sok sikert.
(#) pppsss válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

OK. Sikerült megoldani a problémámat !
Köszi.
(#) niedziela hozzászólása Dec 17, 2012 /

Hi,
Van olyan kizáró réteg ami sávot enged áthúzni egy adott területen, de VIA-t nem enged a területre tenni ?
köszi,
(#) kameleon2 válasza costom hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Szia! Tudom, nem a legelegánsabb megoldás, de én egyszerűen nagyobb forrszemet dobok a meglévőre a lényeg, hogy a furat stimmeljen. Az Eagle reklamál ugyan, de mire gyártásra kerül a sor ki lehet kapcsolni a figyelmeztetést és a végeredmény - akár egy óriási forrszem is lehet . A másik lehetőség, a telifólia. Én a CNC-s prototípusokat eleve így csinálom és szép nagy, stabil tappancsokat gyártok.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) kameleon2 válasza pppsss hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Próbáld meg a jóváhagy gombot .... Egyébként tényleg túl közel van a széléhez..... Nem illik ilyet csinálni. technológiai keretet mindig érdemes hagyni.
(#) HERC hozzászólása Dec 22, 2012 /

Üdv

Lehet olyat csinálni hogy a feliratokban (designator) ne legyen benne az origins?
Tehát a szövegen ne látszódjon a kis kereszt?
Legalábbis gerber készítésnél belerakja eddig nem érdekelt de most jó lenne
ha nem tenné..
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
(#) kocici17 hozzászólása Dec 22, 2012 /

Üdv Mindenkinek.

Érdeklődni szeretnék , hogy az EAGLE készlete ismeri-e az elektroncsöveket, az az van-e csöves könyvtára.

Igazándiból, csak arhiválásra, kéne olyan kapcs.rajz szerkesztő, aminek nem kell tudnia nyákot tervezni, csak a sok ficnire rajzolt csöves kiegészítéseket szeretném feldolgozni, arhiválni.

Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
(#) elektroby válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 22, 2012 /

A http://www.cadsoftusa.com/downloads/libraries linken találsz.
A keresőjébe írd be hogy "tube"
Pl. a radiotubes.lbr tartalmaz jónéhány csövet.
(#) gordonfreemN hozzászólása Dec 22, 2012 /

Sziasztok!

5-ös eagle-lel nyomtatnék, a méretarány 1-es, de mégsem méretarányos a nyomtatás. ez miért van?
A jó méret kb 1,001-2-nél lenne, de ha így nyomtatom ki pdf-be aztán megint eredeti a nyomtatási kép.
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Tehat, ha kozvetlen eagle-bol nyomtatok az se jo, ha elobb pdfbe, majd onnan, az se.
(#) elektroby válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Tuti?
Én most 6.3-t használok de a lézerem (Lexmark Optra) nekem se akarja méretarányosan nyomni (a tintással minden ok)
Úgy emlékszem, a korábbi verziókban is volt kalibrálás a nyomtatás panelen. Ha ott beállítottam, 1.01-t akkor ment rendesen nyomtatva és pdf-be is.
(#) kocici17 válasza elektroby hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Köszönöm a segítséget
Következő: »»   266 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem