Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Szeretnék szakmai tanácsot kérni.
Kaptam 40 x 60 mm-es alu. zártszelvényt aminek a négy sarkában hosszirányú menet van. Sajnos három csavar bele van szakítva. A csavarok kb 40 mm mélyen be vannak hajtva és csak 2 mm áll ki.Hogy tudnám kihajtani speciális eszközök nélkül? A zártszelvénybe belehet látni és a menetnél nem teljesen zárt tehát látszik a csavar. Tudom, hogy nem érthető, holnap lefényképezem
Mekkora a csavar, bele lehet fúrni 2db 1.5-2mm-es fúratot?
Szia! Nem tudsz bele fűrészelni finoman egy hornyot?
M 4-es, ezt elfelejtettem. Gondoltam valami folyadékot beleönteni mert végig látom a menetet oldalról. Bele tudnák fúrni de ha a teljes keresztmetszet is beszakadt akkor egy 2 mm. es furattal mit tegyek? Nincs ilyen menet fúrom sem.
Hm. ez a 4mm kicsit nehezít a dolgon. Horony és kocogtatva/ütve kicsavarás?
Holnap lefényképezem, Az a baj, hogy nem tudok levágni a zártszelvényből mert pont méreten van.
4 mm-nél a törtcsavar kiszedő sem játszik. Én 4 mm-nél és alatta benne hagyom. Szintbe csiszolom és csókolom. Nem éri meg küzdeni vele. Nha még az 5-ös csavar sem jön ki. 6-os és attól felfelé általában kiszedhető. (Ha nincs beleragasztva, mert találkoztam már olyannal is, emlegettem párszor az édes anyukáját az illetőnek.
) Üdv.: Miki
Nekem az a lyuk kell menettel együtt, a cnc-m része ott minden csavarnak benne kell lenni. Ez az Y tengely része. Na mentem aludni. Jó ét.
Esetleg a melegítés is szóba jöhet. Ha az a 2mm elég, hogy valamivel megfogd.
Az alu hőre jobban tágul mint az acél, meglazul a csavar és kihajtható. 150 fok környékén a ragasztó(menetrögzítő) is megadja magát.
Jártam már igy. Gyorsvágóval 0.8mm korongal vágd el hosszában a csavart.
Sajnos ha a csavar beleszakad azt nem lehet szép szóval kiimátkozni. Főleg ha az a csavar őnmetsző.
Ha a csavar acél, akkor kocogtasd meg kalapáccsal hosszirányba, majd egy jó minőségű kombinált fogóval próbáld kitekerni.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Nekem is van ilyen sarokcsavaros idomom. Mivel oldalról látszik a menetes rész, molibdéndiszulfidos, vagy más mélyen behatoló csavarlazítóval befújnám, és tengelyirányban megkocogtatva próbálnám meg kihajtani, fogóval. A kiálló rész ha kúpos, és emiatt nincs rajta fogás a fogóval, nem sok választás marad. Síkba csiszolás, és kirnerrel központosan megütni, állványos fúrón 2,5mm-essel belefúrni, törtcsavar kiszedővel megpróbálni kihajtani.
Sziasztok!
Mivel jön a karácsony megleptem magam!
Szia!
Gratulálok igazi fontos meglepetés!
Szép kis készlet! Engem is meglephetnél vele. Ígérem, nem fogok duzzogni...!
Sikerült kivenni a csavart. Függőlegesen megfúrtam, fűrészlappal hosszában fel slicceltem, egy asztalos vésővel kalapáccsal hosszába ketté törtem, menetfúróval kiigazítottam. Jobb mint új korában.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Ügyes vagy, gondolom elvoltál vele egy darabig.
![]() Üdv.: Miki
Rá ment pár perc. (míg bepontoztam)
Miért kellett ilyen "körmönfont" módon megoldani?
Fúrsz bele egy furatot, előveszed a csavarkihajtó szerszámot, és kihajtod vele. Nálam ez eddig szinte mindig bevált idáig.
Mivel nincs ilyen szerszámom, kénytelen voltam barkácsolni. A kihívásról nem is beszélve.
Mé' nem veszel egy csavarkihajtó szerszámot, mé' kókányó'sz? Ejnye-bejnye!
![]() Amúgy jól megoldottad!
Olyan ritkán kell, hogy nem vettem még. De majd a Jézuska! Meg imádok kokányolni.
Én azt hittem, egy ilyen az álmod.
Ajjaj! Hiányzik a Meló Kitty az oldaláról...
Igen láttam a rekeszeidet, nagyon szép muka, MINDEN ELISMERÉSEM, de nekem ahhoz a néhány 100 ellenálláshoz megfelel a zacsis tárolás, csak a zacskók lapozása könnyebb a kartonok által.
Üdv mindenkinek.
Ilyet még nem csináltam. Végig olvastam a topicot! és nagyon tetszik ki, hol, milyen környezetben tevékenykedik, készíti a "csodákat". Ezen felbuzdulva Én is közzé teszek néhány képet a barkácssarkomról, ami egy családi ház üvegezett verandájának egyik végében leledzik (nyáron szauna, télen hűtőház). Nem nagy szám, csak egy saját készítésű forrasztóállomás, szabályozható tápegység (1.2V - 30V 3A), továbbá egy MY-64 multiméter, valamint egy kis panelfúró, egy akkus fúró-csavarozó, egy hőlégfúvó, és kéz szerszámok hogy csak a minden napos dolgokat említsem... Színtiszta amatőr vagyok de szeretek forrasztgatni, szerelgetni, amit tudok megjavítok és erre elég, de már így is született néhány szerény "projekt". Mindenkinek gratulálok a műhelyéhez, és sok sikert a további fejlesztésekhez és projektekhez.
Szép, gondosan be van rendezve!
Az egyik képen látható egy karácsonyfa ledekből, ennek meg tudnád adni a kapcsolását, és a nyákrajzát?? Üdv!
Hát képzeljétek, hogy megörültem ma, átmentem a cimborámhoz bóklászni, segítettem neki ezt azt, mindig kotorászok nála, na megláttam az udvarán egy nagy vasdarabot, közelebb érve vettem észre, hogy egy régi oszlopos fúró, de nem ám motoros, kézi, tiszta rozsda volt, na több se kellett nekem, már régóta fenem a fogam egy békebeli oszloposra, hát mondom, majd kap egy motort. Na kikönyörögtem, alig akarta odaadni, mert vasba vitte volna, és hát jó nehéz volt.
De megkaptam. Hazavittem, szépen lepucoltam, a tokmányát rendbe kellett tenni, mert szét volt hullva, de megoldottam, lezsíroztam, ki akartam próbálni, van a tetején valami nagy lendkerék, az olalán meg ugye kézi hajtány, de az a bajom vele, hogy ha tekerem a hajtókart, akkor ugyan fúr, de magától megy lefele a tokmány, szóval nincs rajta kar, elősször azt hittem befürödtem vele, na mondom ez valami célgép, nem oszlopos fúró, aztán kiderült, hogy automata előtolása van, aminek az erősségét lehet állítani, nagyon jól működik, tekerem , elkezd lefelé menni a tokmány, majd ha elérte a fúrandó tárgyat, akkor lassan elkezd pörögni a lendkerék, enyhe nyomást fejt ki a tárgyra, ha a lendkereket kissé fékezem vagy kézzel, vagy egy állító tekerővel, akkor növekszik a fúró előtolása, óriási szerkezet, még menetet is lehet fúrni vele, finom és durva munkákhoz egyaránt jó, a vasat is átviszi seperc alatt, szerettem volna rá motort, de fölösleges, nagyon jól működik, örülök neki. Holnap teszek fel képet.
Szia kösz a véleményt, a karácsonyfa kapcsolást úgy emlékszem a "pedro honlapja" vagy valami hasonló címről töltöttem le, de meg van zip fájlban küldöm a mellékletben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) 

Amúgy jól megoldottad!

De megkaptam. Hazavittem, szépen lepucoltam, a tokmányát rendbe kellett tenni, mert szét volt hullva, de megoldottam, lezsíroztam, ki akartam próbálni, van a tetején valami nagy lendkerék, az olalán meg ugye kézi hajtány, de az a bajom vele, hogy ha tekerem a hajtókart, akkor ugyan fúr, de magától megy lefele a tokmány, szóval nincs rajta kar, elősször azt hittem befürödtem vele, na mondom ez valami célgép, nem oszlopos fúró, aztán kiderült, hogy automata előtolása van, aminek az erősségét lehet állítani, nagyon jól működik, tekerem , elkezd lefelé menni a tokmány, majd ha elérte a fúrandó tárgyat, akkor lassan elkezd pörögni a lendkerék, enyhe nyomást fejt ki a tárgyra, ha a lendkereket kissé fékezem vagy kézzel, vagy egy állító tekerővel, akkor növekszik a fúró előtolása, óriási szerkezet, még menetet is lehet fúrni vele, finom és durva munkákhoz egyaránt jó, a vasat is átviszi seperc alatt, szerettem volna rá motort, de fölösleges, nagyon jól működik, örülök neki. Holnap teszek fel képet.