Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   211 / 312
(#) habazutty válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Ó...
Minden elismerésem 13 évesen, szépen ki fognak még alakulni a dolgok.
Arra mindenesetre megkérlek, hogy az erősárammal vigyázz a "mókolások", építések alatt, közben.
További jó barkácsolást!
Felvidék melyik tájékán leledzel?
Üdv: habazutty
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
(#) elektroncso válasza habazutty hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Ha hiszed ha nem erősárammal kezdtem még 9 évesen abból is a hosszabítóval. Később tértem át az elektronikára. Komárámtól észak nyugatra Gútán lakom.Amúgy én 1-2 évesen apukám villámhárítóhoz használt szvorkáival játszottam.
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Mármint a hosszabbítónak a bekötésével.
(#) kissi válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Ezek szerint működött a természetes szelekció: pályára alkalmas --> életben maradt !

Steve
(#) elektroncso válasza kissi hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Látod,a tesóm nem ért hozzá meg is rázta a villany.Pedig hányszor elmondtam neki hogy a réz vezeti az áramot.
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Idézet:
„apukám villámhárítóhoz használt szvorkáival”

Hát az meg mi???
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A képen látható az a bizonyos szvorka.Ezeket szoktam szét- illetve összecsavarozni.

csoki.JPG

(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Akkor tudom mi ez.
Nálunk nem így hívják
De meg ne kérdezd hogy mi a neve nálunk, mert akkor be kell ismerenem hogy magyarul sem tudom. De hogy nem "szvorka" az szinte biztos...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Nálunk se ez a rendes neve.De mivel drótok öszekötásére használják én így hívom.
(#) elektroncso hozzászólása Dec 28, 2012 /

Sziasztok, bővült a műszerparkom egy számítógépes oszciloskóppal.

szkop.JPG

(#) gordonfreemN válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Na majd erről számolj be, mennyire használhatói.
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Csavarozható szemes saru lehet, bár a szemet nem látni rajta, ill. ha vezeték toldás, akkor az Alumaxot használjuk manapság.
(#) elektroncso válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Eléggé használható.Az én amatőr szintemnek megfelel.Egyenlőleg csar arra kell hogy a jel alakját meg tudjam nézni.Nem értem a használati utasítást mert csehül van.A képen éppen egy barkácsolt négyszöggenerátort mérek vele.

szkop 2.JPG

(#) elektroncso válasza szamóca hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A huzal összekötésére használják úgy tudom. Nem egy mai darab.Legalább 11 éves.

csoki 2.JPG

(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Idézet:
„Csavarozható szemes saru lehet, bár a szemet nem látni rajta,”

Akkor talán hívjuk csavarozható szemtelen szemes sarunak?
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Ha csak úgy közlöd velünk a tényt, hogy neked vannak ilyenjeid, akkor OK. De, ha az előző hozzászólásokhoz kapcsolnád, akkor már nem OK.
Ami neked van, az alumínium kábelsaru (kábelsaru alumínium vezetékhez)
A "stocska" (csoki 2.jpg), pedig villámháritó szereléshez használt "Párhuzamos összekötő".
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Annyit árulj már el pár szóban, hogy müködik a pc szkóp. Simán rámegy a mérökábel a hangkártyára? Elektroncsonek ment.
(#) Ricsi89 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Kb igen. Ha ezt mérőkábelnek lehet nevezni.
(#) Doncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Méri a környezeti változókat. Egyébként azért kérdeztem, mert nem látok illesztő fokozatot, vagy bármi mást, ez így elég veszélyes a hangkártyára nézve.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ezt én tudom, ezért kérdeztem, hogy ő tudja e, vagy van e esetleg neki. Konkrétan azért érdekel, mert majd akarok ilyen illesztőt, van egy tabletem, generátor van rajta, meg szkóp is, tök jó 7"-os kézi szkópot lehetne belőle csinálni, ami mindent mér, Vp-p Vrms, freki duty, AC-DC, és csak egy jó fokozat kellene. De így egyből benyomni a mérőkábelt a "kék" be necces.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) elektroncso hozzászólása Dec 29, 2012 /

Mindenki számára itt a válasz.
A mérőkábel ha minden igaz tartalmaz illesztő fokozatot.Ez egy elektronikus építőkészlet tartozéka volt.A tesómmal kaptuk közösen.Engem inkább a szkóp érdekelt belőle.A képen minden tartozéka látszik a szkópnak.A leírás alapján ez egy különleges vezeték.Mérve talán egy ellenállás osztó van benne.A vezeték a mikrofon bemenetre csatlakozik.
(#) Doncso válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ennek nem sok értelme van. Mégha változtatható lenne az osztás, de nem az, ez esetben fix a bemenő feszkó, nem értem ez így hogy lehet jó?
(#) elektroncso válasza Doncso hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Eléggé használható mint ahogy írtam.Nem tudom mi lehet benne.Ha van benne valami az csak a jack aljazatba lehet beépítve, mert máshol nincs rá hely.Ha ezzel mérni akarsz valami nagyobb feszt akkor neked kell elé rakni osztót.Szerintem.
(#) Doncso válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Igen, erre gondoltam, kellene elé valami motyó. Hasznos ha nincs rendes szkópod.
(#) blackdog válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Idézet:
„A leírás alapján ez egy különleges vezeték.Mérve talán egy ellenállás osztó van benne.A vezeték a mikrofon bemenetre csatlakozik.”

Nem szeretnélek elkeseríteni, de a kép (és talán józan ész) alapján az egy mezei vezeték két krodoilcsipesszel és egy jack dugóval.
Gyanítom otthon kis odafigyeléssel jobb mérő vezetéket építesz hozzá.
Arra azért figyelj, hogy 44 KHz felett ne mérj mert az egész számítógépet tönkre tehet. Gyanítom Vpp-ben sem tud többet 12V-nál. Mitől is tudna, de ebben lehet tévedek. Azért csak óvatosan!
Ha pedig van benne osztó azt egyszerű méréssel kiderítheted (ha aleírás nem írja). Csak köss a vezeték egyik végére 10VDC-t és mért meg a másik végét egy multiméterrel.
(#) bankimajki válasza blackdog hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ezt megindokolnád: "Arra azért figyelj, hogy 44 KHz felett ne mérj mert az egész számítógépet tönkre tehet."

Üdv.: Miki
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Azért a 'gugli' fordító tud ám csehül is.
(#) elektroncso válasza blackdog hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Az oszciloszkóp számítógépre nevű topikba ment a válaszom.
(#) brato hozzászólása Jan 1, 2013 /

Üdv!

Mi a pontos neve annak a csavarhúzónak ami a csatolt képen látható csavarhoz való?
Esetleg hol lehet beszerezni?

csavar.jpg

Következő: »»   211 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem