Fórum témák
» Több friss téma |
Jogos az észrevétel. Kösz!
Jó pap holtig tanul, nekem elég sok a restanciám. Beállok a tanulók sorába.
Sziasztok!
Valaki tudná nekem azonosítani azt az SMD kondit, ami a blokkdiagramon ezzel a jelöléssel van : SCD1U25V3ZY-1GP A mellette levő kis körben G/P jelölés vajon mit jelenthet? Köszi...
Köszönöm szépen a segítséget. Hát erre nem gondoltam, hogy mi az a cccp
![]() A B200 felírat után egy kis rublika van, amibe valamilyen filc szerű dologgal egy 3-mas van írva. Akkor elméletileg ez 300 Voltos lehet... és szerintetek bírná azt amire használni akarom?
Szia!
Az én olvasatomban 1 µF , 25V-os kondenzátor. De milyen blokkdiagramról van szó? A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Köszi Feco! Gyanusan hasonlít a HP1001WA ic-hez. Még ma este kielemzem a PDF és a rajz
összevetésével. Majd referálok! Üdv: papao
Szia!
A laptop manualjában van benne, a jobb felső sarokban. Sajnos BRIGHTNESS jelet kell barkiznom valahonnan mert az alaplapból nem jön ki. A csatolt képen látszik... Érdekes, hogy most hogy megnéztem az alaplapon valójában nincs is rajta ez a kondi... A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Látom félsz a beavatkozástól. Fogd meg az 5V-ot és az osztón keresztül kapcsold rá az inverter megfelelő vezérlőbemenetére úgy, hogy a prociról válaszd le ezt a vonalat.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Szia!
Igen ezt fogom tenni, ahogy a másik topikban megbeszéltük, de gondoltam hogy legalább hasonló körülmények legyenek mint az eredetiben ![]() meg az a kondi az alaplapon ![]() szállal az 5v-ot az inverterhez, csinálok neki egy kis panelt amibe bemegy az eredeti kábel, rajta van a poti, ki viszont a barkintott fényerő és a többi eredeti jel jön ki, a kis panelt meg egyszerűen hozzáragasztom az inverterhez így az eredetit sem kell szétbarmolni... Köszi itt is és a másik topikban is a segítséget, majd teszek fel képet ha kész ![]()
Sziasztok! Ma vettem ezeket az ellenállásokat egy vásáron, de nemtudom kb. mekkora teljesítményűek lehetnek? Segítségeteket előre is köszönöm!
A tűrési százalékszám után ott van a teljesítményük is, tehát egy zöld rúd 10W-os.
... és ha emlékeim nem csalnak, ezek szénréteg ellenállások.
Azt hittem, hogy ezek már nagyobb teljesítményűek a méretükből adódóan. Köszönöm a segítségeteket.
A felirat szerint 1963-ban gyártották őket, akkoriban a szénréteg-technológia volt elterjedve a huzalellenállások mellet és ez ennél a típusnál behatárolta a maximális terhelhetőséget is. A szénréteg előnye a huzalhoz képest a jelentősen kisebb induktivitás.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Most már világos. Nagyon köszönöm a részletes segítséget!
Sziasztok,nem tudja valaki hogy milyen forrasztó gép ez?azon kívül hogy weller.Mit érhet?
sziasztok , elromlott a mosogep, kiegett benne egy ellenallas ,ami R7 el van jelolve, barna,fekete,piros es ezust szinekkel van megjelolve,nekem viszont fogalmam sincs hogy honnan tudok ilyet szerezni,pont ilyet,a kepen a sarga ellenallas .bocsanat hogy ide irom ki a kerdest
Kérd úgy az üzletben, hogy "Kérek egy egy kiloohmos ellenállást"
koszi szepen es az r26 os azt hogy kerhetem?amugy nulla vagyok,nagyon keveset ertek ozza,megegyszer koszonom szepen
Nem a pozíciószám (R26) számít, hanem az ellenálláson lévő színkód. Milyen színgyűrűk vannak rajta?
sajnos azt nem tudom megmondani, porra egett az egessz fekete
![]()
Ebben az esetben szervizre kell bízni az esetet.
Vagy a mosógépes topicban érdeklődni típusszám megjelölésel.
Valamit nem értek! Ha "kiégett" akkor honnan jött ez a kép? Na, de ez most nem fontos. Ez egy 1k ohm-os, s nem ezüst , hanem a kép alapján arany színű ( ami az érték %-os pontosságát jelölő színcsík, s ez 5%-ot jelent. Ahogyan már írták, - alkatrészbolt, s kérek egy 1k ohmos 5%-os ellenállást, kb. 0,5W-osat.
h*ellósztok ma leltem javítás közben egy kék színü diódára hasonlító alkatrészt
v*ilágos (türkiz)kék színü* 1 darab szürke csíkkal a csík az nem középen hanem k*icsit szélen helyezkedik el mint egy zéner vagy sima diódánál a*jelölése a panelon ICP501 a p az power mert táprészben van m*ultival csak simán zárlatot mutat. *jah* és a panelon a rajz egy sima téglalap két kivezetéssel és nincs benne semmi. d*iódánál meg az egyik végét beszokták festeni *Ahol csillag van, ott hiba is, van máshol is, de már untam a csillagokat .. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |