Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   29 / 40
(#) peterseprenyi válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Leírtam pár hozzászólással előbb egy kazán építését,nézd át,és ha gondolod próbáld ki!
(#) peterseprenyi válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
A szivattyú egy membránszivattyú! lényege az hogy megtartja a nyomást,és ha esetleg növekedne a nyomás,csak akkor engedi el a folyadékot,ha akkora erőt tud kifejteni,hogy a rugót benyomja! A szivattyúd végén az a rugó azért van,mert az feszít egy kis vas golyót,és így tartja meg a nyomást! ezt úgy hívják hogy visszacsapó szelep!
(#) Attilakovács hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!
Olvasgattam a fórumot,ha valakit érdekel szívesen segítek,6évig gyártottam disco technikát.Lehet,hogy tudok 1-2 jó tanácsot adni.
(#) Ricsi123 válasza peterseprenyi hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Köszi az infót.
(#) Ricsi123 válasza Attilakovács hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Helló! akkor tudsz abban segíteni, hogy a füstgép szivattyújából milyen gyorsan kell kijönnie a folyadéknak?
(#) Attilakovács válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Helló!Gondolom egy rezgő szivattyú van benne,ez elég nagy nyomásra képes.Én kapilláris csövet építettem a gépeimbe(2,5mm külső,1,5 belső átmérővel).A kazánon viszont nagyon sok múlik!!Amúgy ezen a csövön és ilyen szivattyúval elég nagy a nyomás.
(#) Ricsi123 hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Ez egy gyári füstgép Antari f80z szivattyújából csepegve folyik ki a folyadék típusa sp-12a,mi lehet benne a gond, tegyek fel képet róla?
(#) Attilakovács válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Az nagyon kevés!A kép az jó ötlet.Gyanús,hogy a visszacsapó szelep a szivattyúban nem zár rendesen.Spriccelni kellene a folyadéknak.
(#) aurex69 hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Hali! Én egy ipari gőzölős vasalónak a kazánjából építettem meg a füstgépet és egy ipari kávéfőző szivattyúja küldi bele a folyadékot .Szerintem elég jó lett felmelegszik szinte folyamatosan lehet neki tolni nem kell sokat várni hogy újra melegedjen 10-20 másodperc és már újra mehet .
(#) Attilakovács válasza aurex69 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Sokféle dologból meg lehet csinálni,az elv ugyanaz.Én arra gondoltam a kazánnal kapcsolatba,hogy egy jól méretezett kazán 5-8 méterre képes eljuttatni a füstöt,igaz olyan hanggal mint egy rakéta.Bár ez discoba nem feltűnő,viszont nagy terembe jól jön.
(#) aurex69 válasza Attilakovács hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Az enyém is elküldi kb 5-6 m re 600-800w elnyomja a hangját.
(#) Attilakovács válasza aurex69 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Az jó!Azt jelenti együtt van a cucc. Annak idején,nekem nem sikerült az újrahasznosítás.Kénytelen voltam magam kitalálni,a3-ik sikerült.(bár ez 88-89-ben volt)
(#) Ricsi123 válasza Attilakovács hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Halli itt vannak a képek, remélem jók lettek.
(#) peterseprenyi válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Úgy tűnik hogy a visszacsapó jól működik,nem látszik rajta sérülés! Azt megnézhetnéd hogy nem-e akad a helyén,vagy ilyesmi!
A tömítések jól zárnak??? nincsenek elmozdulva az alkatrészek??? nem látsz törést,vagy vmi ilyesmi???
(#) peterseprenyi válasza aurex69 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
aurex69!! Mennyibe kerül egy ilyen kazán?? hol lehet bezserezni??? Amit én csináltam még nem volt időm kipróbálni,működnie kellene,de a fene tudja!
(#) Attilakovács válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Hali!Próbáld meg a következőket:az"o"gyűrűket vékonyan kend be szilikonzsírral,legjobb lenne kicserélni,de egyenlőre működjön.Az utolsó előtti képen van az a rugó és van rajta az a golyószerű műanyag.Ezt a műanyagot vedd le róla(de ne dobd el)és cseréld ki egy hasonló méretű csapágygolyóra.Fontos,hogy ne legyen rozsdás!Ha minden alkatrésznek adsz egy kis szilikonzsírt az jó.
(#) Ricsi123 hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Oké megpróbálom bár nekem is furcsa az egyik tömítés ami a müanyagban van benne, olyan mintha rossz lenne az az oldala ami belül van mert gumi darabka jött le onnan ,meg egyébként szorul is kicsit lehet ezért megpróbálom bezsírozni őket, egyébként annak a kis müanyag golyónak mitől lehetett baja,egyébként ez a golyó a visszacsapó szelep nem?
(#) Attilakovács válasza Ricsi123 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Igen az a visszacsapó,de jó hogy mondtad a tömítést.Az legyen az első amit kicserélsz addig ne is nyulj a golyóhoz.Val.szeg ott engedi el a nyomást vagy a vákumot ha szívó oldal.
(#) aurex69 válasza peterseprenyi hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Hali! Én még anno lomi-soknál vettem a vasalót olyan 2-3 ezer ft ért de egyszer sem használtuk és gondoltam kezdek vele valamit a szivattyút pedig úgy kaptam az egyik barátomtól .A kazánja olyan 0,5-0,8 l es lehet és szét lehet szedni ha tisztítani kell
(#) peterseprenyi válasza aurex69 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Ricsu123 : Azzal a tömítéssel lesz a baj! és ha esetleg találsz ehez a szivattyúhoz javítókészletet,akkor érdemes lenne az összes tömítést kicserélni!

Aurex69: Nekem a gépem teljesen kész van,be van kötve minden,biztonság is van benne bőven,csak egyedül a kazán az ami szórakozik! tudnál feltenni erről a kazánról fényképet??? ha lehet akkor olyat is amin a belseje is látszik ! megköszönném!
(#) norbi97 hozzászólása Feb 10, 2013 /
 
Sziasztok!
scanic fog machine 800 füstgép hez hol tudnék beszerezni hőkapcsoló?
(#) Cici hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
Hellah* mindenki!
Van egy Antari alpha F-80Z füstgépem. Röhejesen olcsón vettem anno a vaterán (origin gyári kiszerelésben), és egy fél év ritka használat után ki is derült mi a baj. A rezgő szivattyú megadta magát. Noha diszkréten zümmögött, de nem volt meg a mágneses tér szuflája, hogy a kis hengert megrángassa. Többször szétszedtem, tisztítottam, megmozgattam. Utána 5 percig jó volt, aztán megint nem. Körbenéztem és láttam 5-8ezer forintos áron szivattyúkat hozzá. Őőő. * Neeem.
Ma reggel azonban megvilágosodtam, és kedves barátaim, remélem segítek ezzel mindannak, ki hasonló cipőben jár.
*
Jó füstölést mindenkinek!

* Hét db pöttyöt az emailcmet, és a boltolást' kivettem.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013

Füstgép.jpg
    
(#) kori-00- hozzászólása Feb 22, 2013 /
 
sziasztok.
antari f-80z típusú füstgépemet eladom darabjaiban vagy egyben.látom távirányítót,meg kazánt is kerestek megvételre.én nekem mind a 2 van eladó.Mindkettő garantáltan működik.A kazánt odaadom egyben az egész géppel( Szikra Lacika).A távírányítót meg kihúzom és viheted Jano.
üdv.
(#) peterseprenyi válasza Cici hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Cici! Tudnék ajánlani esetleg modernebb kávéfőzők szivattyúját! Én azt használom az általam épített gépbe,és csodásan működik! Ha nem akarsz rá sokat költeni,akkor tömítéscserével szerintem orvosolható a probléma! A probléma szerintem annyi,hogy elmegy a golyó mellett a kompresszió!
(#) Variathor hozzászólása Feb 27, 2013 /
 
Sziasztok.Nekem is ilyenem van!Nekem a kazánról csepegett az ólom,mert túlfűtött.Van benne 2 alkatrész,amire szükségem lenne.Az egyik egy hőkioldó,amit lehet látni a kazánra ráerősítve.A másik egy alulra erősített vastag zsugorcsővel ellátott valami.Sztem az is kiment Honnan tudom ezeket pótolni,mert sehol nem adnak sajna ilyet nekem,akárhol kérdeztem meg.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem de előtte leírom az előzményeket.
Volt egy füstgépem csak valami kókány kazánja volt és nem is lehetett belőni rajta a hőfokot mert Klixon-kapcsolt benne és nem volt megfelő méretben hőfokban.
Ami már megvan:
Egy ugyan ilyen méretű ház:Bővebben: Link
45W-os ULKA szivattyú
Tefloncsövek és megfelelő csatlakozók a csöveknek.(Pneumatika bolt)
Most elhatároztam magam ,hogy építek egy nagyon bika kazánt.
Az lenne a kérdésem ,hogy mekkora (Hány W-os) kazánt kell építeni a 45W-os ulkához ,hogy ne hűljön ki gyorsan?Illetve ,hogy bele férne-e a házba?
Valaki leírná a kazánépítés hogyan és miértjeit? Illetve megmondaná nekem a kellő teljesítményt?
Remélem sikerült elmagyaráznom
Várom válaszotokat.
(#) tahi válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Szia!
Szerintem hegesztett acél kazán. Én ezt ajánlanám, nézz szét a showservice oldalán ott találsz ilyet.
Üdv.
(#) havranarpi válasza tahi hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Ott csak arany áron találtam.
KB mekkora teljesítményű fűtőtest kell az 50W-os ulkához ,hogy ne kapcsoljon ki olyan sűrűn?
(#) tahi válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
A showservice oldalán az effekt gépekhez belépsz, és az univerzálisban keresd a kazánt. Fűtőbetétnek 1500watt kell. Az én gépemben 56wattos ulka ketyeg!
(#) havranarpi válasza tahi hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Adnál egy linket ,mert ott csak folyadékot találtam
Következő: »»   29 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem