Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   214 / 312
(#) bankimajki válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Igen, ez mondjuk nagy előny.
(#) Gabó hozzászólása Jan 13, 2013 /

Tervezek venni, egy új panelfúró, gravírozót. Ezt néztem ki. Szeretnék véleméynt, kapni, hogy megéri e. Nem itt venném, csak innen linkeltem. Vagy esetleg ki mit használ, vagy ajánlana? Árba olyan 7-8eFtig mennék.
(#) kocsgab002 válasza Gabó hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Helló.
Nekem ilyen van, nagyon jó kis cucc.
Szerintem ár-érték arányban is nagyon jó. Sokféle befogópatron van hozzá.
Én a hestorban vettem. 2 pici hátránya van, hogy elég hangos olyan 20000 rpm felett, és hogy nincsen gyári állvány hozzá.
(#) Pulyka hozzászólása Jan 15, 2013 /

El is fejetettem közölni veletek, hogy minden rendes jézuskám van..
Ettől a "hordozható" digitális multimétertől féltem egy kicsit, mert nem egészen tudtam, hogy mire használjam a multiméter melett, de szerintem nagyon aranyos kis cucc, meg aztán tetszik az a benyomkodós méréshatár választó. (még gépkönyv is van hozzá.)
A multiméter folyadékkristályos kijelzője után pedig egyszerűen mesések ezek a LED-es hét szegmensesek.
A 2011-es karácsonyra egyébként egy 250ml-es pozitív 20-at kaptam.
Ami kell azt megtudom magamnak venni, nem is olyan nagy a különböző dolgokra az igényem, így hát a hobbimhoz kértem kellékeket.

Tomi.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) Doncso hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok. A minap lőttem ezt a két jópofa kis műhelylakót, kemény 2000Ft-ért A szkóp teljesen jól működik, a generátor viszont nem annyira, házi gyártmány, esetleg nem ismeri fel valaki?
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Az a tápellátás... fenomenális. Szép dolgok, pláne ennyiért!
(#) Action2K válasza Pulyka hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Békebeli jószág, ez rendesen meg lett építve!
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Milyen tápellátás? Jaa, öö azt rosszul látod, elvitte a szemedet a fény Lacikám Hát, tudom nem egy háj tech cuccok, de ennyi pézé? Ráadásul a fószer úgy írta, hogy javítani kell őket. Tény, hogy a generátort igen, de a szkópnak semmi baja, pláne, hogy most adtam el a kis kézi szkópomat, a semmitől aztán szerintem főképpen jobb. Jó lesz az szerintem is.
(#) teodor válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szia, ezt nem probaltad? A lanyom most probal rendelni nekem.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Megérkezett végre, be is laktam gyorsan:
Itt van nagyobb felbontásban hogy látszódjon miket pakoltam bele: Bővebben: Link
(#) Attila86 válasza micimacko hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Találtam ilyet is, de nekem ez jobban tetszett amit vettem. Volt még egy bélyeggyűjtemény-szerű az is ötletes: Bővebben: Link
Amit te mutattál abból viszont van nagyobb méretű is és össze lehet őket rakni: Bővebben: Link
(#) micimacko válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Szia, igen, amit Te rendeltél, sokkal jobb, ha sűrűbben szállítod a dobozkát. "Asztali" felhasználáshoz pedig sokszor a bővíthetőség nem hátrány...
(#) teodor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Koszonom. A linken szereplo dobozka mar be van rendezve, kacatostol kuldik.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 22, 2013 /

Egy igen kezdetleges panelfogó. Ha tudtok jobb ötletet adni, akkor megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013

Kép0132.jpg

(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ezt koppintsd le: Bővebben: Link
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ez nagyon 'baró', nekem is tetszik, jól megnézve egyáltalán nem bonyolult.
(#) vizor válasza granpa hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

... és nem is drága. 1.500 - 2.500 Ft között mozog az ára, "felszereltségtől" függően.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok, a Ferm fct-160f-es kisgépemet ma szétszedtem, mivel már eléggé csapágyas és 0,6-0,8-as fúrószárral már elég rossz vele dolgozni. (Igaz még nem törtem el egyet sem, de ez a 0,5 mm-es kilengés ez már nem egészséges.) Mindemellett a hangján is hallani már a csapágyasságot. Kitakarítottam és megvizsgáltam. 626Z csapágyak kellenek bele. De a gondom ott kezdődik, hogy ahogy néztem a tengelyre a befogószerszám tengelye rá van húzva és gondolom melegítéssel lett rögzítve és emiatt összefeszül. Na mármost ha én ezt szétszedem, mennyi annak a valószínűsége hogy egészségesen össze fogom tudni rakni. (Mindenféleképp szét kell szedni, mert a csapágyat csak úgy lehet levenni a főtengelyről. (Igaz a befogó szerszám tengelyén 2 oldalt van 2 furat, ami azt sem zárja ki, hogy menetes rögzítéssel van feltéve.) Valaki szedett már szét ilyesmi kis gépet. Kíváncsi lennék a tapasztalatokra. (Egyébként "istenkirály" gép. Amit ez már kapott és még mindig hibátlan a csapágyat leszámítva. )

Üdv.: Miki
(#) nzozz hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok!
Valaki nem tudná megmondani, hogy itt a HE -n kinek az apróhirdetésében voltak karbid NYÁK fúrók mindenféle méretben, 100Ft/db áron? Mert akartam volna rendelni, de megszűnt a hirdetés.
Köszi
(#) mex válasza nzozz hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Küldtem az elérhetőségét.
(#) nzozz hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, szerintetek hogy lehetne egy ilyesmi lézeres irányzékot készíteni állványos fúrógéphez? Van egy DVD íróból bontott lézerem...

Köszi
(#) mps válasza nzozz hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szia! Állványoshoz nem lesz jó az. De amit linkeltél sem arra való, hanem, hogy ne kelljen a falra rajzolgatni.
Asztali géphez kellene kettő ami vonalat rajzol 90 fokban felszerelve a tokmány köré, mert ugyebár tengelyközépre nem tudsz egy felszerelni semmit. De nem sok értelme van, a 100. lyuk után már simán eltalálod szemre is
(#) Action2K válasza nzozz hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szia! A DVD-set felejtsd el, az veszélyes. Piaci kulcstartós laser kell, 2 darab.
(#) nzozz válasza mps hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Azt tudom, hogy a linkelt kép az egy lézeres szintező, de csak ilyen képet találtam, ami kb. tükrözi az elképzeléseim. Először csak egy 1 pontot világító lézeres "red dot" -ra gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy az nem túl észrevehető.
Az lehet, hogy 100 lyuk után már eltalálom, de egyrészt jó lenne azt a 100 lyukat se elrontani, másrészt utána kényelmesebb, pontosabb egy ilyen kis kiegészítéssel "célozni".

A gyengébbik olvasó lézerre gondoltam amúgy, az se jó? De lényegtelen, veszek 2db, pár száz Ft -os ártalmatlan lézer. De abból hogy lesz a képen láthatóhoz hasonló irányzék?
(#) mps válasza nzozz hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Olyan kell ami vonalat rajzol, az Acton2K által említtetek közt van olyan is. Fel kell szerelni a tokmány két oldalára, hogy kirajzolja a keresztet. A pont nem jó, mert ha változik a dióda és a tárgy távolsága már máshová fog mutatni, nem tudod a tengely középre szerelni, mert ott van már egy fúró
(#) zoly15 hozzászólása Jan 31, 2013 /

A mai napon nekem is bővült a műhelyem egy Argon palackkal, így már nem fog meg semmilyen vékony lemez hegesztése
(#) djgombi válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Awi
Szerettem vele hegeszteni...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
(#) zoly15 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Így ahogy mondod! Ott figyel lenn a műhelybe egy 50L-es palack benne 140BAR-al ~7070L gáz
Nekem mindennapos a melóban, igaz csak heftelgetés, csöveket összeállítani stb... Ma 240A-al csináltam 4Db 25mm-es "kivágást" 8mm-es falvastagságnál, elő kelett fúrni 10mm-es fúróval neki mert amúgy nem csöppent ki....
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
(#) djgombi válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Nekem a co nagy áramnál /350A/ a fekete pulóveremből arany színűt csinált.
Nagyon oda kell figyelni! Sok sikert a munkádhoz
(#) zoly15 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Bizony, észnél kell lenni, köszönöm szépen, várom már a dolgot
Következő: »»   214 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem