Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDMI-ből rca vagy scart
 
Témaindító: Oraculum, idő: Okt 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Oraculum hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
Ha veszek egy N8-at (ami tervbe van véve) akkor rá tudom majd kötni a tv-re HDMI kábellel! De a probléma az hogy a tv-nkek nincsen HDMI csatlakozása! Van valamilyen módja annak hogy én mégis ráköthessem majd a tv-re a telefont? Vagy van más kimenete?
Segítsetek légyszi!!!
(#) gery20 válasza Oraculum hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Szia
van
Bővebben: Link
(#) Oraculum hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
bocs de nincs plusz 25 rongyom egy ilyen átalakítóra!
én házilag gondoltam
(#) eSDi válasza Oraculum hozzászólására (») Okt 1, 2010 / 6
 
Üdv!

Idéznék innen: http://hu.wikipedia.org/wiki/High_Definition_Multimedia_Interface

Idézet:
„Felépítése

A kábel belseje 19-eres kialakítású, melyben a kép-és hanganyag tömörítés nélkül – egy az egyben – haladhat át 5 Gbit/másodperces sebeséggel. Tervezésekor gondoltak a többcsatornás megszólalásra, így már az 1.0-s verzió is 8 külön csatornán képes szállítani 124 kHz-es, 24 bites hangot. (Ezt később felemelték 192 kHz-re. v1.1) Videoinformációknak 165 Mhz-es sávszélességet terveztek, ez jelenleg a legkifinomultabb képminőséget – a FullHD-t – is támogatja.

Később napvilágot láttak az újabb verziók is, mint a HDMI 1.2 és az 1.3, amelyek újabb és újabb újításokkal javítják a teljesítményt. A kábelen egy olyan jel is továbbítódik, amely minden bizonnyal a filmesek és kiadók számára jelent megnyugvást, az elismerten jólműködő HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) másolásvédelem.”


Ezért nem lehet házilag...

Én a helyedben inkább várnék vele, hogy lejjebb menjenek az árak. Decemberig úgyis csak drágább lesz minden, hisz jön a karácsony. Addig meg talán még tudsz annyit összespórolni mellé, hogy egy TV is beleférjen.
(#) cs_gabor válasza gery20 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Ezek pont fordítva működnek! Nem a bemenetük a HDMI, hanem a kimenetük... :yes:
(#) Oraculum hozzászólása Okt 2, 2010 /
 
És nem tudjátok azt hogy lenne esetleg egy sima rca-s tv kimenete?
(#) drikanb hozzászólása Okt 7, 2010 /
 
Nekem még alapvetőbb kérdésem lenne.

Van egy MPEG4-es DVBT dekóderem, amelyet sikeresen tudok használni régi, SCARTOS bemenetű tv-men. Szeretném kipróbálni, hogy tv nélkül, csak a video jelek használatával tudom-e a képet megjeleníteni egy VGA monitoron. A dekóderen van scart, composite video és hdmi kimenet; és az egyik (LCD) monitoromon van dvi bemenet.

Tudomásom szerint a hdmi és a dvi abban különböznek egymástól, hogy az előbbi a hanginformációt is szállítja. Nekem csak a videora lenne szükségem; lehet, hogy egyszerű "átdrótozással" tudnék egy adaptert készíteni?
(#) Sebi válasza drikanb hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Helyes az infód, kapható is ilyen kábel.
5 rugó körül van az ára, ha a csatlakozók és a spéci kábel beszerzését valamint a befektetett melót számításba veszed, akkor érdemesebb venni egyet. Otthon pár méteres hosszút még lehet barkácsolni UTP érpárokkal is, de a csatlakozók akkor is kellenek...
(#) Dantom66 hozzászólása Okt 8, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!
Nekem is egy ilyesmi kínom lenne hogy a videókártyán HDMI-ből kellene SCART-on bevinni a Tv-be a képet de kellene valami bekötési infó.Sima HDMI(4méteres)kábelem az van meg szerelhető SCART is csak egy bekötési rajz kellene,ha egyáltalán ez az elképzelés lehetséges?
Előre is köszi ha van valakinek erre megoldása...
(#) eSDi válasza Dantom66 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Üdv.

A SCART még mindig analóg... A HDMI pedig teljesen digitális. Úgyhogy simán összekötni azt nem lehet.
A kicsit jobb fajta VGA kártyákon még mindig van sima videó kimenet is.
De hát sajnos ez az üzletpolitika... ezen spórolnak a gyártók. A szegény embernek meg se ez nem jó se az. Ha régebbi TV-n akarja nézni az ember a PC-t akkor kell egy drágább VGA kártya, ha meg nem akkor a TV-t kell lecserélnie egy LCD-re. Persze ez is drágább... Úgyhogy akár hogy nézzük, ugyan ott vagyunk.

Alternatíva: Szerezni kell egy régebbi kártyát amin még van S-VIDEO kimenet. Persze azzal meg nem nagyon lehet az újabb fajta játékokkal játszani. Sajnos mindig van valami buktatója a dolognak...
(#) Dantom66 válasza eSDi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Köszönöm válaszod,így most már legalább tisztában vagyok a dolgokkal.
Üdv neked...
(#) drikanb válasza Sebi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Kösz a megerősítést. A PCX.hu katalógusa szerint kb. másfél rugóért lehet kapni. Megrendeltem. Majd beszámolok itt, bevált-e vagy sem.
(#) Macsek71 hozzászólása Okt 8, 2010 /
 
Hogyan is van ?

HDMI és a DVI az audiojel kivételével kompatibilis ?

Ugyanis a következő problémával szembesülök :

Monitor VGA, DVI csatlakozók;
Videokártya VGA, HDMI, DVI.

Sajna pillanatnyilag nincs elérhető DVI-DVI kábel, HDMI-DVI is jó megoldás ?
Jól gondolom, a VGA-VGA az "elavult" technika, nem javasolt a használata ... ?
(#) Gory válasza Macsek71 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
A HDMI és DVI úgy kompatibilis, hogy minden HDMI kompatibilis eszköz támogatja szabvány szerint a DVI-t. Fordítva már nem igaz.
(#) drikanb válasza drikanb hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

Megvettem a hdmi-dvi csatlakozókábelt, a hdmi-t bedugtam az MPEG4 dekóderbe, és a kábel dvi-s végét bedugtam egy (elég régi) monitorba.

Eredmény: működik!!! Van egy (kb A5 oldal * 8cm) digitális földi vevőm, távirányítóm, LCD kijelzőm (és újabb néhány perc befektetéssel) sztereo hangom. Ezt a négy egységet hívhatom "Digitális TV-nek"!

Következő lépés: A SCART átalakítása VGA-ra (hogy még régebbi, még olcsóbb monitora legyen a digitális tv-mnek. Futólag láttam sok hozzászólást ebben a témában.

Majd beszámolok.
(#) hbal hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Sziasztok!

Erről látatlanban mondanátok véleményt:

Bővebben: HDMI to Composite /S-Video Converter
(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Sziasztok!

Vásároltam egy HDMI >> S-VIDEO átalakítót
(lásd előző hozzászólás)

480p (60Hz), 576P (50Hz), 720p (50Hz / 60Hz), 1080i (50Hz / 60Hz), 1080p (50Hz / 60Hz)

A következő a problémám: Intel DG45ID alaplapom van, ami DVI és HDMI csatlakozókkal rendelkezik. Szerettem volna analóg tv-re kitenni a számítógép képét úgy, hogy a HDMI kimenetet átalakítom a konverterrel. Ez nem sikerül. Próbáltam mindenféle beállítást (klónozás, asztal kiterjesztése, különféle felbontások) de sajnos sehogyan sem jön ki kép. A poén az, hogy a BIOS illetve a win betöltődését jelző kis folyamatjelző még látszik.

OS: win7 32bit
alaplap: INTEL DG45ID (GMA X4500 HD)
driver: 8.15.10.2202

(természetesen leteszteltem más HDMI forrással is, azokkal tökéletesen működik)
Bármilyen ötletet szivesen fogadok.
(#) abcdabcd válasza hbal hozzászólására (») Márc 10, 2011 /
 
Ha XP az oprendszer próbáld meg az AltGR+F2 kombinációt akkor, amikor az "Üdvözöljük" képernyő látszik a monitoron azaz pont az asztal betöltődése előtti kékes hátterű kép... ezzel akombinációval elvileg a win további megjelenítőeszközöket keres! Pl projektor csatlakoztatásakor ez jó szokott lenni, hátha neked is csak valami ilyen baja van hogy nem is keresi a megjelenítőt, aztán elvileg ha egyszer megtalálja és nem húzod le akkor talán legközelebb nem kell megcsinálni, de ebben nem vagyok tuti!
(#) hbal válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 10, 2011 /
 
Szia!

Köszi az ötletet, de win7-et használok
(#) abcdabcd válasza hbal hozzászólására (») Márc 11, 2011 /
 
Azért próbáld ki hátha meghagytak valamit ami már "bevált"...
(#) albinolynx hozzászólása Szept 23, 2012 /
 
Sziasztok!


Rendeltem egy mini hdmi -> vga átalakítót, ami tartalmaz aktív elemeket, a hdmi 5V-ról vesz fel áramot, külső áramforrást nem igényel.

Bővebben: Link
Bővebben: Link

Tablet (wayteq xtab-70w) képét szeretném egy régebbi projektorra (vga, rca, svideo bemenet) kötni. Amint bedugom az átalakítót és rácsatlakoztatok monitort/projektort, megjelenik a tableten a "HDMI panel", lehetne 720p, 1080p-re váltani. Gyakorlatban viszont nem engedi, csak a tablet kijelző lehet aktív.

Egy másik fórum másik fórumtárs javaslatára 75Ohm ellenállásokat csatlakoztattam az RGB kimenetek és földjeik közé. Érzékelte, mintha kijelző csatlakozott volna. Sajnos mérhető feszültség egyik ellenálláson sincs és szintén nem tudtam szofveresen átváltani a tablet kijelzőjéről.

Volna ötletetek, hogy mit lenne érdemes még megpróbálni?
(#) kalmangabi hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Üdv!
Annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e házilag HDMI kàbelt forrasztani?
Két kábelt kellene összetoldani a kellő hosszúság elérése érdekében.
Tudom, hogy elég nagy frekvencián operál a cucc ezért gondolom, hogy a kapacitív veszteségek gondot okozhatnak.
Maximum milyen hosszú lehet egy ilyen kábel?

(#) Bakman válasza kalmangabi hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
10 m-es kábelt láttam már. Neked milyen hosszú kellene? Ha nincs más megoldás, próbálj egyet forrasztani, legfeljebb nem lesz jó.
(#) kalmangabi válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
5-7 méter hosszú kellene. Az a fő probléma, hogy ezt a padló alatt egy vékony csövön kellene keresztülhúzni és a csatlakozó nem fér át a csövön.
(#) albinolynx válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 5, 2012 /
 
Erre valaki?
(#) exorcist válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Ha a tablet csak 720p (1280x720) és 1080p (1920x1080) felbontásokat képes kiadni a mini HDMI kimenetén, akkor nagyon valószínű, hogy a régi projektorod nem képes ezekre a felbontásokra, gondolom olyan 800x600 vagy 1024x768 lehet a maximuma, és valószínűleg az átalakító nem csinálja meg automatikusan a leskálázást. Ha "szabványos" az átalakító, akkor egyrészt HDMI-n kommunikál a forrással, onnan tudja, hogy milyen felbontással és képfrissítéssel kellene dolgoznia, másrészt D-SUBon tud kommunikálni a projektorral is és mivel a max felbontásod kicsi, nem engedi kitenni a képet.

Amiket én még kipróbálnék a helyedben:
1. Tabletet mini HDMI-HDMI Kábellel rákötni egy Full HD TV-re vagy monitorra, így ki lehet próbálni, hogy minden OK a tablettel mind hardveresen mind szoftveresen.

2. A mini-HDMI -> VGA átalakítót megjhajtani egy PC HDMI vagy DVI kimenetéről a projektorod maximális felbontását, vagy az alattit használva (pl. 800x600) megtudhatod, hogy a kis kütyü jól működik-e.
(#) exorcist válasza kalmangabi hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Ha még aktuális a kérdés, akkor a válasz, igen, lehet forrasztani házilag, de azért ügyesen kell vele bánni, oda kell figyelni néhány dologra:
-legyen minimális a megbontás hossza,
-legyen minimális a forrasztások nagysága (hosszra és vastagságra is),
-szigetelj zsugorcsővel erenként,
-az árnyékolásokat is kösd össze legalább egy ponton,
-szigeteld zsugorcsővel az egész forrasztott területet.

Tipp: ha az egyes ereket a külső szigeteléstől különböző helyeken vágod el (pl 1-1,5-2 cm-nél és a másik oldalon fordítva), akkor a végén nem egy negy bumszlit kapsz a kábelen, hanem 2-3 kicsit. Nem tudom, hogy ez így érthető-e?

Befűzési problémák miatt csináltam már én is ilyet és működött. A képminőség nem fog romlani, mert digitális az adatátvitel, ha valami mégsem sikerül jól akkor vagy nincs kép, vagy a "néha van - néha nincs" jelenség képzelhető még el

Youtube-on és Google-on találsz segítséget pl. a "HDMI cable soldering" keresőszóra.

Sok sikert!
(#) kalmangabi válasza exorcist hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Szia!
Már megoldódott, de azért köszi!
(#) STcastoro hozzászólása Jan 15, 2013 /
 
Üdv!Mindenkinek. drikanb 2010 okt 12-i hozzászólása keltette fel a figyelmem.Hasonló problémámra kerestem megoldást,eddig sikertelenül.Kérlek megírnátok bővebben mi a megoldás az alább leírt problémámra.
Adott egy MPEG4 set-op box mely alkalmas Magyarországi földfelszini digitális tv vételére,tv-re csatlakoztatva.Az eszközön van scart-rca,hdmi,kimenet.Ezt az eszközt szeretném csatlakoztatni egy lcd monitorhoz,amelyen van egy vga csatlakozó,lengő kábelen.Elképzelésem: a set-op boxot egy csatlakozó kábellel /hdmi to vga,vagy scart to vga,vagy rca to vga /összekötve nézhetném a tv adást,a monitoron,mellőzve a tv készüléket.
Az elképzelésem megvalósítható-e? az eszközök megbontása,buherálása nélkül.
Próbálkoztam asztali dvd lejátszóval melyen van scart ,rca kimenet,életre kelteni a monitorom,sajnos sikertelenül.A monitor jó,mert pc-re kapcsolva müködik. Köszönöm a segítséget
(#) kadarist válasza STcastoro hozzászólására (») Jan 15, 2013 /
 
Szia!
Beütöttem helyetted a gugliba: Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem