Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDMI-ből rca vagy scart
 
Témaindító: Oraculum, idő: Okt 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) pajesz66 hozzászólása Jún 13, 2020 /
 
Sziasztok!

Használt már esetleg valaki ilyen audio extractort?
5.1 Audio Extractor

Az 5.1-es analog hangra lenne szükségem...
(#) increduluszoltan hozzászólása Máj 18, 2022 /
 
Sziasztok!LG TV-énken nincs Scart csak HDMI csatlakozó,de a DVD-énket szeretnénk vele összekötni..mi a megoldás?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2022
(#) mikrodigit válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 18, 2022 / 1
 
1. Veszel egy Scart-Hdmi konvertert és beteszed a dvd és a TV közé. (Ez kis dobozka a két csatlakozóval kb. 5000 Ft-ért és egy 5V-os adapterről kaphat áramot. Vigyázz, ne keverd össze a Hdmi-scart konverterrel, mert olyan is kapható.)
Bővebben: Google
2. Ha a TV-n van analóg bemenet (nem Scart, hanem RCA aljzatok) akkor azon keresztül is össze lehet kötni. (Nekem is így van bekötve a Panasonic TV-m: 3 db RCA kábel a képhez, 2 db a hanghoz.)
(#) increduluszoltan válasza mikrodigit hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Szia! A kép az átjön a sima antenna csatlakozón is,azzal összekötöttem a TV-ét és a kompakt készüléket,de hang az nincs... pedig még RCA kábellel is összekötöttem..
(#) antiktelefon válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Ott van az y pb pr csatlakozó, a DVD ha nem abszolút hulladok,akkor ad a scartra y pb pr jelet is, az meg egy átalakító kábellel vagy 10 perc forrasztással megoldható.
(#) mikrodigit válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Ez ilyen vegyes megoldással nem fog menni. Vagy az antenna kábelen keresztül megy át a kép és a hang vagy az RCA csatlakozókon.

1. Ha a DVD ki tudja adni az antenna kimeneten a jelét valamelyik UHF csatornán (igy működtek a VHS magnók), akkor nem kellenek az RCA kábelek, hanem a TV-t rá kell hangolni (mint analóg TV vevőt) a DVD jelére és a képnek és a hangnak is jönnie kell (esetleg be kell állítani a kép és a hang normákat egymáshoz, ha nem színes a kép vagy nincs hang).
Ez a megoldás gyengébb minőséget ad.

2. A másik megoldás az RCA kábelek használata (ehhez nem kell antenna kábeles összekötés). Ekkor a TV AV bemenetét használjuk (ez lehet, hogy alapból nincs aktiválva, a Bemenetek menüpontban kell beállítani).
A hangot 2 RCA kábelellel kell összekötni (L,R) - ennek akkor is szólnia kell, ha nincs kép.
A képre 2 megoldás van:
a) Kompozit videó:
Az Y jelű csatlakozókat kell összekötni.
b) Komponens (ez jobb minőségű):
Az Y-on kívül a Pb és Pr csatlakozókat is össze kell kötni (már ha van ilyen mindkét készüléken).
Tehát min. 3, max. 5 RCA kábel szükséges.
(#) Cinema válasza mikrodigit hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
A DVD-lejátszókban nincs RF-egység, ami antennakimenetként működne.
A DVD-lejátszók kiadnak SCART-csatlakozón képet-hangot, RCA-Y-Pb-Pr-Pg -színes RCA aljazatokon a három szín-alapjelet, és mellé RCA csatlakozón a sztereó hangot. Többségük ad ki digitális hangot is, S/P-DIF RCA-koax csatlakozón és - vagy optikai kimeneten is.
Nekem is kellett vennem két darab SCART-HDMI átalakítót, ami külön kis táppal működik, jól használható, bár csodát ne várjunk tőle, a hangot érdemes mindig külön kezelni, ami nálam S/P-DIF és optikai is van, mert miért ne legyen mindenből, hogy zavarodjunk bele.

Üdv!
(#) antiktelefon hozzászólása Máj 20, 2022 /
 
A tv egyértelműen támogat pb pr bemenetet, rá van írva. A DVD lejátszó leírását kell elolvasni, de ha nem a legolcsóbb szemét, akkor a scarton ad ki y pb pr jelet, nem kell semmi átalakító, egy scart csatlakozóra kell 5 RCA-t forrasztani, vagy egy scart RCA átalakító dobozt rakni. Nincs semmi konvertálás, csak egy darab rézdrót kétféle dugóval, nincs veszteség, skálázás, konvertálási zaj, semmi.
(#) mikrodigit válasza Cinema hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
A 2. képen az látszik, hogy ez egy Sony DVD-VHS kombinált készülék. A konkrét típust nem ismerem, de a kérdező állítása szerint a kép átment az antenna csatlakozón, ezért gondolom azt, hogy éppenséggel lehet bene RF egység is.
(#) increduluszoltan válasza mikrodigit hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
Köszönöm a türelmeteket,és a segítőkészségeteket,megoldódott a dolog. az RCA csatlakozók a TV-ben,SCART a DVD-ben,egy másik DVD lemez a lejátszóban,és minden OK! Szép napot!
Hál istennek Tecso gazdaságosan megoldódott,mindenem volt hozzá itthon!

Az antennakábellel lett kép,a TV-é bemenetét kellet át állítanom antennára...de hang nem jött.. azért próbálkoztam,sikertelenül az RCA kábelekkel... azért a Sony készülékét nem nevezném hulladéknak,ahogy azt itt az egyik segítő hozzászóló aposztrofálta..
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2022
(#) antiktelefon válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 20, 2022 /
 
A 2. képnek nincs előnézete és olyan homályos, semmi sem látszik. De hidd el, a Sony-nak is sok hulladéka volt, az adott VHS-ről nem tudok nyilatkozni, de sok másról igen.
Antenna bemenettel vagy compozit videóval a minőség jól láthatóan, sokkal rosszabb, 3+2 RCA-val kösd be Y Pb Pr bemenetre, azzal jön át a teljes felbontás és szín.
(#) increduluszoltan válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Nem tudom,mit látsz homályosan,az a Sony eleje.. Maradjunk abba,ez egy komoly kombó készülék volt,és szolgál bennünket 2003-tól.szép napot!
(#) antiktelefon válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Nem tudom mit látsz nem homályosan, de lehet nem velem kéne kötekedni, amikor olyan életlen és zajos a kép, hogy a készülék elején egy felirat sem olvasható.
Ha meg annyira büszke vagy rá, hogy milyen minőségű, akkor Y Pb Pr -re kötnéd be, mert antennakábellel igen jelentős minőségbeli romlás tapasztalható, ami vak A B tesztben is egyértelműen megmondható akárhányszor, nem apró különbség.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem