Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   441 / 1190
(#) kadarist válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Ez egy automata indító, tehát nem kell külön nyomógomb az indításhoz, mint a relé nélküli kézi megoldásoknál. De ez nem meglepő, mert egy esztergánál ezt nem is lehetne másképpen megcsinálni.
(#) Fidel válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Ja! Ez olyan, mint a köszörű, amin nyomni kell a gombot, amíg felpörög.
Úgy gondoltam, hogy bekapcsoló sincs rajta, hanem bedugom, és megy, ide kellene valami kapcsoló, amivel tudom ki-be kapcsolni, csak nem voltam biztos benne, hogy hová tegyem?
De akkor a 230-as kábelre kell és kész.
(#) kadarist válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Elég furcsa megoldás, hogy kézzel kell nyomni a gombot az indításhoz. De akkor miért van venne az indítórelé? Lehet, hogy ki van kötve, mert nem jól működött.
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Biztos, hogy nem szkópé a mérőfej. A három kivezetésről gyanítom, hogy valamilyen kompenzált diódás mérőfej. Ezt támasztja alá a széles frekvencia sáv, a kis ráadható egyen, és viszonylag nagy váltófeszültség. Vagy nagyfrekvenciás feszültség mérő, vagy wobler mérőfeje lehetett.
Az átvezető kondikat nagyfrekvenciás áramkörök árnyékolásán keresztüli hozzáféréseinél alkalmazzák, a kapacitás az átmenő vezeték, és a csavaros rögzítés között van.
Az előző képeken látható dobozban pedig valamilyen nagyfrekvenciás keverő áramkör van, valamilyen mikrohullámú berendezésekhez készülhettek. A táp bevezetésnél láthatod azokat a bizonyos átvezető kondikat.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) blasz válasza pucuka hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Köszönöm,de forditva Ac15v Dc 400v
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Ez egy Rhode&Schwarz nagyfekvenciás csővoltmérő mérőfeje.

Lényegében mindegy, de maga a műszer enélkül a mérőfej nélkül nem sokat ér.
(#) blasz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Heuréka! Megtaláltam,és még a műszer is meg van!
Ezért nehéz megtalálni bármit.

A kettő együtt már igen értékes darab. Típust mondhatnál.
(#) ttindian válasza blasz hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

huuu , azt hitem csak en vagyok ilyen gyujto ..............., de van testverem)

Bocsi nem megyek le a pincébe megint,de a képen minden ott van,ha kell holnap körbe fotózom.

Bizony,kis ínyencség.És még sok minden más...
(#) kadarist válasza blasz hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Szépek a készülékek, csak a fotók lehetnének élesebbek is. Sok bemozdult, életlen kép van.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) blasz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Sajnos nem vagyok fiatal,de holnapra ha kell csinálok penge fotókat.A lényeg látszik.A csővolt mérőböl legalább 6-8db van ilyen olyan fajta.
(#) mraulajos hozzászólása Jan 14, 2013 /

Sziasztok!
Kaptam egy ilyen mérő szerkezetet. Lehet ezt valamire használni? Sajnos keveset tudok oroszul.

100_2754.JPG

(#) Doncso válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia, ez egy OML-2-es egysugaras kis szkóp, hangfrekis mérésekre tanulni, ismerkedni a szkóppal teljesen jó, illetve ha nincs más, akkor is jó lehet javításra erre arra.
(#) Action2K válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia! Hű de jó neked, hogy csak úgy kaptad. Bár ez már nem csak egy alkatrész, hanem komplett műszer. Erősítőépítésben nagy segítség!
(#) kameleon2 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia! Szerintem ez egy sima oszcilloszkóp. Vklucsity - vüklucsity be-kikapcsolás - bár mivel egy lágyságjel a különbség mindig keverem én is. Egyébként nem kell sok dolgot tudni oroszul, a google fordíto megoldja ezt is. Az már keményebb dió, hogy a cirill betűket hogyan viszed be neki . A képernyő (katódsugárcső) melletti első sor V/div azaz feszültség per osztás. A második sor idő vagy frekvencia, ahogy tetszik, azaz idő/ osztás. A cynkron az szinkron...
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia!
Van itt egy leírás a szkópról. A letöltéshez kattints alul a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.
(#) gabriel80 válasza blasz hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia!

Szépek és érdekesek ezek a régi műszerek, esetleg egy egy gyűjtőt érdekelhet pár ezer forintért...
Viszont Szerintem sokkal jobb helye lenne, ha már ilyen jó állapotban vannak a:
Elektrotechnikai Múzeum (VII. kerület Kazinczy u. 21.) -ban! Tel./fax: 3-425-750
email: info@emuzeum.hu E. Múzeum
És ott akár ki is írják ha kéred a neved mint adományozó, ( Esetleg ugyan annyit ott is megkaphatsz mint a gyűjtőktől. Ha kérsz, mert eddig jól elvoltak ott ahol voltak..)
Szerintem Fontold meg.
Gábriel
UI: Hozzáteszem, Én korábban, több képzőművészeti könyv, Örökségemet ajánlottam fel a Szépművészetinek, nagyon örültek neki, mert hiánypótló példányok voltak benne. És adtak kp is.
(#) blasz hozzászólása Jan 15, 2013 /

Sziasztok igértem a képeket a műszerről,a csővolt mérőről,két mérőzsinórt is találtam hozzá.És lenne még kérdésem,van itt még két müszer ugyan rá van irva hogy mi az de konkrétan mire használhatóak?
Ja és találtam még egy kettős tápot 30vAc 10A barom nehéz darab,komolynak néz ki

A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) Kari55 válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Jé! Az a Mérőgenerátor a volt Mechanikai Laborból /Műszergyár/ való. A pécsi gyárában dolgoztam a megszűnéséig.

Régi szép emlékek...
(#) blasz válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Mindenem a Mech laborból van a dunakeszi raktárat mi bontottuk el képzelheted

Irigyellek de nagyon

Már a készülékházak is megérnek egy misét, hát még ami benne van...

Azért ez nem kevés munka és pénz volt./kiadás/

Komplett rack-ek vannak még teli műszerrel,és még vagy 200, műszer,sajna soknak vége már.
(#) granpa válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Azért a "törmelék" is igen értékes anyag, alkatrész-tár az amatőröknek!És nem is vagyok nagyon sárga.

...és mihez kezdesz velük, Saját használat, múzeumot nyitsz, vagy áruba bocsájtod őket?
Naja!
Idézet:
„alkatrész-tár az amatőröknek!”
erről nem is beszélve.

Szerinted?

Itt az apróhirdetésekben is megtalálhatóak?
Következő: »»   441 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem