Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1483 / 2208
(#) mofesa válasza marone hozzászólására (») Jan 17, 2013
Szóval eszembe jutott még valami.Ha bontott csőfoglalatot használsz,a "susogó" hangot érintkezési hiba is okozhatja.Ha így van,akkor a foglalat kitakarításával a hiba megszűnhet.
(#) bakos13gab válasza lorant hozzászólására (») Jan 17, 2013
Én úgy gondolom, reagálva részben az előttem szólókra is, hogy ha biztosítoda körülményeket, akkor nekimehetsz akár ennek is. Nemtudom, mennyire vagy eleresztve anyagilag. Ha a pénz annyira nem érdekes, akkor jobb helyzetben vagy. Én mindenképpen keresnék valakit, aki tapasztalt ilyen erősítők készítésében és aki "mellett" össze tudod rakni. Ezt azért írom, mert anno nekem is sokat segített a fórum - de ez már nem az a fórum, mondhatnám... - de minden problémára nem tudunk itt megoldást találni. Célszerű, ha amikor már nagyjából összeállt, akkor valaki élőben is átnézni és mondjuk veled együtt éleszti, végigméri. Én is azóta merek nagyobb beruházásokat tenni, hogy vannak segítőkész barátaim, akik nem csak az interneten keresztül tudnak segíteni, hanem egy asztalnál is ülünk. Ajánlom, hogy olvass el egy plachtovics cikket (akár a mostani évkönyv GU50 parallell PP cikkét), hogy foglamad legyen az élesztés menetéről. Én is vittem izzásba már csövet, amikor nem voltam tisztában az előfeszültséggel stb. De az egy 300Ft-os GU50-es volt és nem egy többezres KT88. Nagyon nem mindegy a földelési huzalozás, erről külön cikkeket írnak.
Volt más is, aki KT88-al csinált itt első erősítőt, 60000Ft-os csőkészlettel. Ha tudsz találni olyan embert, aki nem csak a neten át segít, szerintem akár egy ilyenbe is belefoghatsz. De előre tessék tervezni, mert egy elbaltázott kimenő/hálózati sok pénzbe fájhat. Ezen némileg segít, hogy konkrét kapcsolást szeretnél összehozni.
(#) küzmös Gergely válasza petemazi hozzászólására (») Jan 17, 2013
Erre most csak azért válaszolok ,mert majdnem így csináltam én is.. de ez csak egy próba volt. Egy tv paneldarab hátuljára.. amelyből kiforrasztottam az alkatrészeket.. na erre építettem fel a PCL86PP kapcsolás egyik felét. A TV-kimenőket összekötöttem,és nagyon jó lett!! Üvölt ám rendesen egy 12W-os RFT hangfalon. Rendesen kíváncsi lettem hogy mit tudna tisztességes PP kimenővel.. ha ez ilyen. (Volt itthon hozzá mindenem,a lomtalanításokon tett körutaknak köszönhetően.)
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) CIROKL válasza kisastra hozzászólására (») Jan 17, 2013
(#) petemazi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2013
Nyílván akinek fogalma sincsen arról ránézésre, hogy az adott helyen nagyságrendileg mekkora áramok folyhatnak, ehhez mekkora teljesítményű ellenállások kellhetnek, az azért ne kezdjen bele bármilyen erősítő építésébe.. Iyleneket mint pl nem lehet terheletlenül hagyni a kimenő szekunderét, én pár óra olvasgatás után már bőven tudtam, ennyit rá lehet szánni.
(#) CIROKL válasza petemazi hozzászólására (») Jan 17, 2013
Na Péter látom neked majdnem mindegy mit írunk , a picasadban nem látok csöves erősítőt , tudnál mutatni egy -kettőt az általad elkészített és már üzemelő példányból ?
Ja special nem is a te tudásod a kérdés csupán ha jól emlékszem egy másik kezdő fórumost akarnak lebeszélni a drága kezdetekről ennyi a történet !
(#) petemazi válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 17, 2013
Nem is az én tudásomról van szó, hanem arról, hogy mennyire nehéz megszólalásra, zenélésre bírni pár csövet, két trafót meg egy marék alkatrészt. Ha a kedves kolléga KT88-al akar kezdeni, szíve joga. Ha van rá pénze.
Más: Elnézést, de nekem nem telik drága csövekre, jó kimenőkre. Egy hálózatit még meg tudnék engedni magamnak, ha nagyon kellene. Amíg ez így van, addig nem sok csöves erősítő lesz a picasámban. Szó szerint szemétből épített gitárerősítőt tudnék mutatni, na de azt meg minek?
(#) mofesa válasza petemazi hozzászólására (») Jan 17, 2013
Engem érdekelne mindenképp az a "szemétből" épített gitárerősítő,és itt nem a csilli-villi dobozra gondolok.(Nekem sincs még bedobozolva).
(#) djhans hozzászólása Jan 17, 2013
Készen van a GU50 SE-2. Egész jól szól. Még nem mértem.
(#) petemazi válasza mofesa hozzászólására (») Jan 17, 2013
Túrtam egy darab használt alulemezt, rádobáltam a dolgokat, alján meg multigéppel 'kimart' nyákon pont-pont huzalozással felhányt alkatrészek, és az egész frankeinstein-i szörny rá van dobva a láda tetejére, fotót sem érdemel a dolog.
Még nem döntöttem el, érdemes-e rendesen megcsinálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) mofesa válasza petemazi hozzászólására (») Jan 17, 2013
Az enyém meg így néz ki még.Trafókra vár és egy komplett panelre,de nem megy minden egyszerre,sajnos.
(#) Orbán József válasza djhans hozzászólására (») Jan 17, 2013
Ez nagyon szép lett, gratulálok!
Megköszönném, ha bevezetnél a belsejébe is...
(#) djhans válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 17, 2013
Köszi, majd teszek fel olyat is.
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Jan 17, 2013
Gratulálok ! Jani ezt lesem tudnád tagadni , a jegyek messziről felismerhetőek !
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Jan 17, 2013
Nagyon patent lett. Olyan Janis , nekem tetszik , jó hogy levetted azt a csúf kupakot. Csini nagyon.
(#) CIROKL válasza mofesa hozzászólására (») Jan 17, 2013
Mmm lehet ugynevezett szemétből is építeni , miért ne lehetne , egy kis fantázia és elképzelés kell a megvalósításhoz csupán.Bővebben: Link
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 17, 2013
Pont ilyen hangszórókat építettem nemrég ki egy roncsból. Nem látszott a rádió már Pacsirtának, inkább olyan döglött veréb forma volt, mert a méh telepen átment rajta valami jármű...Ha kerül valaha még egy ilyenem, esküszöm építek vele valami ügyes hangládát...Olyan szép.
(#) mofesa válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 17, 2013
Ilyet sosem állítottam,hogy nem lehet,de én már csak olyan kíváncsi fajta vagyok.Számomra nem olyan nagy baj,hogy ha hamar megöregszem miatta.
(#) gkari válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 17, 2013
Adok neked Pacs. hangszórót ingyér, csak el kell jönni érte!!!
(#) Orbán József válasza gkari hozzászólására (») Jan 17, 2013
30.-adikán megyek Bp.-re!

( a kicsi is megvan, ami mellette volt? - nyújtsd a kisujjadat...)
Van régről egy hajtogatott belsejű dobozpárom MDF-ből, beleprószálnám...

Valamelyik csövesem majd' megszólalna vele!
(#) petemazi válasza mofesa hozzászólására (») Jan 17, 2013
Akkor már megmutatom én is, ez a 'prebéta' változat, azért született, hogy próbálgassam, mit tud. Sajnos a potik olyanok amilyenek voltak, és tonestack sincs benne, mert ahhoz már pénzt is kéne költeni, hiszen nincsenek itthon hasonló potijaim se. Amúgy egy fender AA763 vibroverb előfoka, meghajtórésze, és ecl86 kimenet. Lehet nem is lenne rossz, sőt, hogyha normális ládán hallgatnám. Ugyan nem fotóztam, de egy találomra méretezett MDF dobozban van egy 20 centis orion mélyközép hangszóró. Szólni szól, csak nem biztos hogy jól is. Az alaplemez egy régi analóg műszer előlapja volt..
(#) djhans hozzászólása Jan 17, 2013
Köszönöm. Még majd kipróbálok más meghajtást is.
(#) mofesa válasza petemazi hozzászólására (») Jan 17, 2013
Szerintem próbára az akármilyen potméter is megfelel,csak működjön,de később sem kell az x ezer forintos.Én mondjuk egy hangerővel és egy fázisfordítóval tökéletesen elvagyok.Persze mély meg közép,meg hasonlók lehetnének,de nincs szükségem rá.
(#) djhans hozzászólása Jan 17, 2013
Következő csövesem zárt dobozos. Minimál design lesz. 6P1P PP SM74 kimenőkkel.
(#) gazsee hozzászólása Jan 17, 2013
Sziasztok!
Adott a képen látható előlappal rendelkező trafó. Állítólag csöves erősítőben volt táp. A hozzáértőbb kollégáktól kérdezném, a bekötés feliratai alapján ez igazolódni látszik? Mit jelentenek a +-..% jelzések? Konkrétan hogyan kellene bekötni?
Köszi a választ előre is!

Untitled.png
    
(#) petemazi válasza mofesa hozzászólására (») Jan 17, 2013
Amúgy egész tűrhetően muzsikál. Egy jobb hangszóróval csodákat művelne ahhoz képest, mennyit költöttem rá. A reverb hiánya fájó pont nálam, de hát ötezer pénz alatt nehezen lehet reverb egységet venni..
(#) Doncso válasza gazsee hozzászólására (») Jan 17, 2013
A felső sor a primer. Az egyik kábelt a nullára kell kösd, a másikat attól függően mekkora a fesz a konnektorodba oda kell kötni. az 5% azt jelenti, hogy 220v+5% tehát 231, én oda kötném a másikat. Az alsó 8 a szekunder kivezetések. Ugyanerre a sémára épül.
(#) gazsee válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2013
Köszi! De ez azt jelenti ha jól sejtem, hogy a trafón nincs különálló tekercs a fűtéshez? Akkor ahhoz még tekercselni kéne pluszba ugye?
(#) akos70 hozzászólása Jan 17, 2013
Ha már a guberált alkatrészekből készült gitárerősítő a téma, éppen én is készítek egy mikrokombót, 2 elkó kivételével mindene kukaszökevény.
(#) Doncso válasza gazsee hozzászólására (») Jan 17, 2013
Meg még előfeszt is ugye.... De egy másik trafóval ezeket pótolhatod.
Következő: »»   1483 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem