Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szalagfűrészlap forrasztó
Lapozás: OK   4 / 5
(#) Fastra hozzászólása Dec 31, 2010 /
 
BUÉK mindenkinek.

Csak bekukkantottam kíváncsiságból .

Pár 100 lapot hegesztettem már össze CO-val és még senki nem panaszkodott.
(#) jampi válasza pszihopata hozzászólására (») Dec 31, 2010 /
 
Nekem, van trombita lemezem a forrassztáshoz,bórakxot a régi melóhelyről mentettem, és igaz, a gyógyszertárakban lehet még kapni ,nagyon kevés kell belőle, csak épp- megsózni.Ha valakinek kell 0,2-0,3-as trombita lemez, tudok adni baráti áron levél borítékban elküldve, szerintem ,egy borítéknyi egy életre elég kb,5mm x szalagszélesség. Tudok nektek küldeni fotokat is a saját gyártmányú lapheggesztrőmről két fokozat van rajta szélesebb-keskenyebb,és a lényeg a lapokat mindíg vissza szoktam ereszteni van,hogy 2-szer-3-szor,külömben törik! Soha nem a heggesztnésnél, 2-3-foggal arrébb...
(#) jampi válasza jampi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /
 
Na, tessék...
(#) Freedomocska válasza jampi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /
 
BÚÉK neked és persze mindenkinek! .... Én nem tartom jó ötletnek a többszöri megeresztést ...nem vált be . Egyszer 30-35 sec-ig és kész .
(#) Freedomocska válasza jampi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /
 
Ez nem hegesztő .
(#) mpisti válasza Freedomocska hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Szia Lajos!
"Ez nem hegesztő"
Nem is. Szalagfűrész lapforrasztó.
Csak a szorítócsavarok alól hiányoznak a leszorító pofák.
(#) Freedomocska válasza mpisti hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Persze , láttam már több ilyent is csak a fórumtárs írta fentebb , hogy "saját gyártmányú laphegesztő" . .. A pofák fontosak de gondolom itt a képen láthatónál is használatkor biztosan betesz a csavar alá egy-egy darabka laposvasat .
(#) bogarász hozzászólása Jan 21, 2011 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Új tag vagyok itt a fórumon(valóságba nyugdíjas gépész).Kérdezni szeretném valaki hozzáértőtől:mi a lényeges külömbség a fűrészlap forrasztó és a fűrészlap tompahegesztő elektromossága között? Pontosabban:a fűrészlap rögzítő mechanikán kívül mivel másabb a hegesztő mint a forrasztó?
(#) frank tibor válasza bogarász hozzászólására (») Jan 21, 2011 / 1
 
Üdvözletem
A hegesztőben van némi autómatika, a hegesztőáram lekapcsolására, az elektromágnes vezérlésére, légyítóáram bekapcsolásra.
(#) Freedomocska válasza bogarász hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 1
 
Szia (jobb ha tegeződünk mivel általában ez a szokás , meg persze én is közelebb vagyok a nyugdíjhoz mint a gyermekkorhoz ). A ellenőrzött hegesztés jobb , egyenletes minőséget garantál (iparban ez lényeges ) mint a forrasztás . Jóval nagyobb teljesítmény kell a hegesztéshez mint a forrasztáshoz (hálózatnál ez lényeges ). Hegesztésnél a szekunder feszültség 6-7 V ( terheléskor - 4.5-5 V ) de mikor lágyítod-feszültségmentesíted a lapot (mivel hegesztéskor nagyon magas a hőmérséklet különbségek vannak a szalag kis szakaszán belül - ív hőmérséklet + közvetlenül a varratnál van a megfogó pofák gyors hőelvonása ) akkor 0,5-0,6 V-on megyen . A forrasztás jóval egyszerűbb , olcsóbb , kisebb teljesítményű géppel megoldható és egy-két faipari gép mellett gazdaságosabb is . Itt egyforma szekunder feszültség kell (0,6-1 V ) a forrasztáshoz ill. a feszültség mentesítéshez .
(#) bogarász válasza Freedomocska hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Tulajdonkép van egy saját készítésű fűrészforrasztóm.
A vasmagja 50cm2-es szilíciumos trafó lemez.A primer oldalon 5 csapolással 5 fokozat.A szekunder oldalon kb 100 m2-es réz sodronyból 2 menet ami a legkisebb fokozaton 1,8volt a legnagyobb fokozaton 2,6volt.A fűrészlap megfogó mechanika úgy van kialakítva,hogy az egyik megfogó egy karral mozgatható.A hegesztésnél az a gondom,hogy mikor a két lapvég egymásba olvad az esetek többségébe egy roppanó hang kiséretébe a megolvadt anyag egy része szétfröccsen.
(#) bogarász válasza bogarász hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
A szekunder keresztmetszet helyesen: 100mm2
(#) bogarász hozzászólása Jan 23, 2011 /
 
Helló fiuk!(frank tibor és Freedomocska) nagyon köszönöm az eddigi segítséget,nagyon sokat segítettetek már ezzel az egy véleményezéssel is.Szerettem volna még pár dolgot kérdezni tőletek,de úgy tűnik nagyon hamar beleuntatok a véleményezésbe.
(#) frank tibor válasza bogarász hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hello
Sajnos eddig nem sokat tudtunk segíteni, sajnos ezekről a hegesztőkről nagyon kevés információ található.
A lap szétolvadását okozhatja
Kicsi a hegesztőáram.
Az áram túl késön kapcsol ki.
Kicsi az összeszorító erő.
A befogópofák nem egyenletesen adják át az áramot.

A mechanikának tudnia kell:
Beállított erővel egymáshoz szorítani a lapvégeket
Beállított hegesztési út után kikapcsolni a hegesztő áramot.

Egyszer találkoztam épített laphegesztővel ami 230V-ról működött, de csak max. 20mm lap hegesztésére volt alkalmas.
Az 50 cm2 vasnak elég. A 100mm2 szekunder elmegy, a gyáriban 200mm2 van. A primer 1.5-mm átmérő 400V-ra. A 2.6Volt 20mm laphoz kb. jó.
Egy kép a mechanikámról.
(#) Freedomocska válasza bogarász hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Örülök , hogy segíthettem . Azt nem értem mit kell "véleményezni" ? Írtad , hogy van működő lapforrasztód és a szek. feszültségeket rajta ... ez jó .. de nem tudok hozzá véleményt írni mert nincs vele problémád amit még meg kellene oldani . Gondoltam egy jól működő gépet pedig nem akarsz átalakítani (meg persze alkalmatlan is rá ) . Ha pedig visszaolvasol ott találsz fényképet a hegesztésről - tettem fel . Több kérdésed pedig nem volt azért nem válaszoltam , bocs .
(#) bogarász hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Elnézést kérek a türelmetlenkedésért. De mentségemre szóljon,hogy közel 40éve próbálok rájönni a fűrész forrasztó és a fűrész hegesztő elektromosság közti külömbségre.Eddig még soha sehol nem találkoztam sem leírással sem kapcsolási rajzzal ezen a fórumon kívül.Valószínű,hogy az eddigi próbálkozásaimba a szekunder oldali 1,5-2volt volt a legnagyobb tévedés.
(#) bogarász válasza frank tibor hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Köszönöm a képet és a véleményezést.Ha jól fejtettem meg a képet akkor az ekcenterrel állítható rugó ereje nyomja össze a két lapvéget és a másik oldalon lévő mikrókapcsoló kapcsolja ki a hegesztő áramot?
(#) frank tibor válasza bogarász hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Pontosan így van. A mikrokapcsolónál található kis csavarral az áram kikapcsolását lehet állítani. A bal oldali excenterrel lehet nyitni a befogópofákat.
A szekunder üresjárati feszültség: Lágyításnál 0.98V-1.73Volt, Hegesztés 2.1V-3.6Volt közt állítható. A trafo teljesílmény nam nagy (3.2KVA) 50%bekapcsolási idővel igy a 50cm2 vas már elég. A hegesztési teljesítmény a közel rövidzárlat miatt már 9.5KVA ami 230Volltos hálózatrol nem biztosítható. Az összeszorító erőt 0.5-16Kp közt lehessen változtatni.
(#) bogarász válasza frank tibor hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Köszönöm a részletes információt! Valószínű most első próbálkozásra megduplázom a forrasztóm szekunder tekercsének a menetszámát és majd meglátom hogyan tovább.
(#) kroki1 hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
Sajnos nem kapok a szalagfűrészemhez szalagot. Amit megvettem az 10 cm-re hosszabb! Hol vállalnak fűrészszalag hegggesztést, vagy ki gyárt végtelenitett szalagot, ami mindössze 6 mm széles és 140 cm hosszú-
(#) Alkotó válasza kroki1 hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
(#) kroki1 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
nem értem a választ. a hobbielektronika árul szalagfűrész szalagot? én nem találkoztam ezzel.
(#) kadarist válasza kroki1 hozzászólására (») Máj 16, 2011 / 1
 
Kattints az aláhúzott szövegre.
(#) razor00 hozzászólása Jún 21, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudna nekem valaki feltenni egy képet, hogy hogyan kell előkészíteni a fűrészlapot forrasztás elé,a lelapolásra gondolok.
Előre is köszönöm.
(#) ist35 hozzászólása Okt 12, 2011 /
 
sziasztok ugy látom nincs aktivitás?
(#) ist35 hozzászólása Okt 12, 2011 /
 
szerintetek jó ez a lemez a forrasztáshoz?

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=297240
(#) frank tibor válasza ist35 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Helló

Az anyaga jó csak kicsit vastag, sok anyag kifolyik forrasztásnál. 0.1mm is elég lenne.
(#) ist35 válasza frank tibor hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Köszi a választ de még egyenlőre nincs semmi
(#) fantomas3 válasza ist35 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Ha *

* Törölve, ezt itt a felületen nem lehet .
(#) Wuti91 hozzászólása Feb 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Szalagfűrészlap forrasztót szeretnék csinálni és a képen látható trafó szerintetek jó lesz hozzá?
Aki adta azt mondta, hogy ez neki is egy forrasztójában volt. Nem tudom mekkora a primer tekercs menetszáma és hogy lett megtekercselve csak annyit tudok róla ami a képen látható. Szerintetek jó lesz ez nekem?

Töröltem 7 db kérdőjelet, ha egyet teszel, az is kérdő mondat lesz!
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem