Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1047 / 1715
(#) vicsys válasza Szammer hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Így van és ráadásul a hibákból (legyen az akár esztétikai is), lehet tanulni!
(#) Moderátor hozzászólása Jún 9, 2013

Uraim!
"Kissé" eltértünk a témától!
(#) kistee hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap lett kész ez a két kis panel, az egyik HT 12 E, a másik HT 12 D alapú. A kettő között HM-T és HM-R RF modulokkal létesítek kapcsolatot 868 MHz-en. Egyelőre dobozolás nélkül, mert csak kísérletezésre építettem. Ebben a formában 4 csatornás kétállapotú adatátvitelt tud, magyarul: ameddig nyomom az adón a gombot, a hozzá tartozó kimenetet testre teszi. A kimenet az ötös tüskesor.

A későbbiekben egy 6 csatornás analóg RC kódert és enkódert is építek majd, amiket szintén ezzel két RF modullal kapcsolok össze, nem titkoltan modellirányítási céllal.

Üdv: t
(#) Szammer válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia!
Csináltam hasonlót mikrokontrollerrel, modellirányításra, az 1200 baud-ig volt stabil (Ez modellirányításnál, 6 csatornánál, nálam kb. 0,2-0,3 sec késleltetést jelentett kb. ami elviselhető szerintem).
2400 baud-nál már hibázott (hozzáteszem, hogy 433MHz-es modullal próbáltam).
(#) kameleon2 válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Csak kíváncsiságképpen.. Mennyibe jött ki neked eddig a teljes adó+ vevő páros? Pusztán azért érdeklődöm, mert Kínából 4-5$ alatt jön ki... relékkel max 18$
(#) Szammer válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Nem tőlem kérdezted, de az enyéim (páros) itthon 800HUF/350 posta volt.
(Vakerán)
Vagy te a kókoló/dekódoló IC-re gondolsz?
Egyébként miért kérdezed?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) kameleon2 válasza Szammer hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Igazad van kistee-nek címeztem.. A komplett áramkör ennyi. Megéri néha megvenni, mert 1db-ot legyártani mindig drágább - én legalábbis így vettem észre. Ja és dobozolva is van az adó..
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) Szammer válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Na ok.
Csak Ő írta, hogy tovább akar lépni. Ahhoz meg a komplett relés kimentű ármkör kevés.
Te nem jártál úgy sosem, hogy amit megépítettél olcsóbban megvehetnéd?
(De ezt hagyjuk rá.)
(#) Mybuster hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!

Bemutatom nektek saját magam tervezett kapcsolási rajz alapján épített léptetőmotoros ütemvezérlőmet. A kapcsolás nem annyira bonyolult egy mikrofonos előerősítő található benne mely kapcsolgat egy tranzisztort ezáltal a léptetőmotor tekercseinek két közös pontját. Az egész lelke egy MSP430 G2553-as MCU mely adott időközönként váltogatja a menetirányt és egy ULN2003-as útján vezérli a motort. A kapcsolást saját magam terveztem büszke vagyok rá. Probáltam törekedni most is az arányokra. A panelt úgy nézzétek hogy csak ennyiből tudtam gazdálkodni. Előre elnézést a videó hangminőségért.

Bővebben: Link

Minden kritikát javaslatot meghallgatok. A kapcsolás itt található.
(#) slogan válasza Mybuster hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Kafa lett !
(#) Mybuster válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Köszönöm nektek igen most csak egy
(#) nagy hoho válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Mérted mekkora távot tudsz áthidalni? Nekem 30 m-re kellene. Már mindenem meg van hozzá csak időm nincs.
(#) kistee válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

A hozzávalókat a Hestore-ból vettem. Igaz, drágább, mint a kínai kész cucc, de így megvan az építés öröme.

Az árak tételesen:

HT12E ----- 170 Ft
HT12D ----- 175 Ft
HM-T868S --- 1281 Ft
HM-R868S --- 1263 Ft
78L05, 2 db --- 100 Ft
4 db nyomógomb, 4x50 Ft, összesen 3189 Ft.

Nagy hoho-nak: a hatótávot még nem teszteltem, csak a házon belül próbáltam, a max. táv kb. 10 méter volt. Ennél messzebbről nem láttam a vevőt, hogy dolgozik-e. Ha majd lesz segítségem, kipróbálom az udvaron is, messzebbről.

Van "rendes" modellirányító készletem is, a repülőbe nyilván azt fogom beépíteni (első a biztonság!). Ehhez valami lassú autó-, vagy hajómodellt tervezek, ami nem okoz balesetet, ha a rádiókapcsolat esetleg megszakad.

Üdv: t
(#) mykymokus hozzászólása Jún 11, 2013 /

Gyorsba összelöktem sztereó hangszóróvédőt működik rendesen készülhet a végfok.
(#) Mybuster válasza mykymokus hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szép lett barátom Hm de ismerős nekem ez a panel ..
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jún 11, 2013 /

Építettem egy fagylalt keverő-készítő géphez elektronikus vezérlést. A manuális kapcsolót cseréltette le a gazda, mikrovezérlőre. A PIC relét vezérel, a relé pedig mágneskapcsolókat kapcsolgat. Ezek pedig a kompresszort és a néhány KW-os motort kapcsolják.
(#) t-dani válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Profinak néz ki!
(#) Szammer válasza Mybuster hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia!
Ötletes megoldás.
Ha nem titok, milyen időzítés jött ki a megfelelő működéshez a STEP jelre és a DIR átkapcsolásra?
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Gratulálok. Pontosan eltaláltad azt a kivitelt, ami passzol a géphez.
Ha még a kék szín ányalata is ugyanaz lenne, mind a gép gyári előlapjáé, senki nem mondaná meg, hogy nem gyári a vezérlés.
(#) Mybuster válasza Szammer hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszönöm! Persze ,nem titok a motort egész lépéses módban használom mivel így jött ki a legjobban az időzítés, a motort ~165Hz-es órajellel hajtom és 1s váltási idővel jobbra balra.
(#) dudassandor1 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Zoli_bácsi gratulálok! Ez nagyon patent lett!
(#) Zoli_bácsi válasza Szammer hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszönöm szépen! Werywell nevű festéket szoktam használni, ebben pedig nincs olyan árnyalat, amilyen a gépen is van. No de ez legyen a legkevesebb. Tesztelni kell a gépet. Ez sok-sok fagylalt gyártással jár... (Nyami)
(#) Szammer válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Remélem azért kiharcoltál magadnak egy ingyen fagyi-bérletet.
(#) mekkmesterke válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szerintem így is nagyon mutatós. Én hirtelen azt hittem hogy direkt gyárilag van ilyen árnyalat különbség.
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Grat !!
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Kaqkk! Ezúton is köszönöm, hogy segítettél, hogy ötletet adtál a szoftver egy részének megírásához!
(#) Melphi hozzászólása Jún 13, 2013 /

Sziasztok!
Vicsys féle frekvenciamérőhöz készítettem egy új nyákot, mert NEKEM nem jött be a sűrű rajzolat.
Elég jó lett, elsőre indult és üres bemenetnél semmi ugrálás nincs.
Köszönet az áramkörélt Vicsysnek.
(#) zolika60 válasza Melphi hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Gondos munka, gratulálok.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
(#) vicsys válasza Melphi hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szép munka, gratula.
(#) Melphi hozzászólása Jún 13, 2013 /

Köszönöm
Következő: »»   1047 / 1715
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem