Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   928 / 1394
(#) mekkmesterke válasza pluto hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Egyébként mennyiért készítik a filmeket? Már régóta gondolkodom rajta hogy lehet megérné nyomdai filmet használni, de sosem jutottam még el egy nyomdába.
(#) pluto válasza mekkmesterke hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

A "normál" film A4, ca. 600,- Ft vagy olcsóbb. Az attól függ, hogy éppen van-e más munkája, ahová be tudja illeszteni az enyémet, mert nem használta ki az egész ívet. De ez cége válogatja. Egyszer éppen a Videotonnak készített mesterfilmet és még maradt hely az íven és akkor 300,- Ft volt az A4. Azóta tudom, hogy a mesterfilm vastagabb. Én azért szeretek odajárni, mert láthatólag nem egy "lehúzós fajta" az ember.
(#) mekkmesterke válasza pluto hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Az nagyon baráti ár. Pontosan hol található ez a nyomda ha szabad tudni? Mostanság úgyis egy kicsit bonyolultabb nyákot akarok csinálni, ami viszonylag nagy felülettel rendelkezik és nem akarom hogy pont a filmen menjen el az egész.
(#) pluto válasza mekkmesterke hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Ez egy kis levilágító stúdió. Chroma-Top Bt. 1015 Budapest, Donáti utca 40-42. A Mária térnél van. Tel: 488-0069. A honlapján található ár már rég nem aktuális, régen volt frissítve.
(#) Mdavid válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Az az igazság, hogy nem nyákgyártáshoz kell, hanem egy órát készítek, aminek a számait hátulról LED-ekkel világítom meg, és ahol nem szeretném, hogy fényes legyen, ott lenne ez a fekete réteg. Azt olvastam még itt korábban, hogy ezek a legjobb minőségűek, nem lehet, vagy csak nehezen átvilágítani őket. Ez tényleg így van? Melyik cégnél gyártatod?
(#) sastas01 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Egy debreceni cégnél: Studiodebrecen.
Csak a fekete rész kell, vagy mintát is akarsz bele? Mert "sima feketét" Tudok küldeni postán mert van egy raktattal.
(#) Mdavid válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Egy ilyet készítek. Ehhez jó az, amit tudnál küldeni?
(#) sastas01 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szóval kell rá minta. Gondolom a feliratoknak a fólián kellene lennie. Ezt a legegyszerűbb úgy csinálni, hogy csinálsz egy olyan tervet amin a szövegek így vannak elhelyezve és megfelelő a mérete is. Aztán azt elküldöd egy levilágítós cégnek(vektoros PDF-ben), hogy csinálják meg negatívba(ha eredetileg fekete betűkkel írtál fehér alapra).
(#) titilla hozzászólása Jún 13, 2013 /

Egy kis segédlet tőlem...NYák fotózás
(#) titilla hozzászólása Jún 13, 2013 / 1

Egy kis segédlet tőlem...

Nyák fotózás
(#) BarnaPili válasza titilla hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szépen megírt cikk,mehetne a fejlécbe.Köszi!
(#) pjg válasza titilla hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Olyan retro filingje van, de jó. Köszi.
(#) nagym6 válasza titilla hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Ha már ilyen alaposan tájékoztattál ügyes leírásoddal minket, két dolgot hozzáfűznék. A TN150 gyorsmarató sokkal több nyák kimaratására elég, 1 flakon legalább 20-25db. kb. 10x10cm nyákra elég melegítéssel, az utolsóknál kb. 20 perc maratási idővel. Beültetési rajz ráfotózása a nyákra: ha a fotolakkot előhívás után ráégetjük a nyákra, sokkal nehezebben jön le, nem oldja az akrillakk sem, és jobban látható barna színű lesz. Régen szerepelt a P20 leírásában, ott 130C fokot adtak meg. Én úgy csinálom, hogy -kicsi- grillsütőben a fűtőszálak alatt addig van, amíg barnulni nem kezd a fotolakk. Ekkor kiveszem. Egyébként ezt maratáshoz is meg lehet csinálni, előhívás után ráégetni, maratás alatt biztosan nem jön le a lakk.
(#) elektrorudi válasza titilla hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Köszönjük a leírást.
Két kérdés:
- Hol kapható 3000,- ért P20 ?
- Ki lett a győztese a tucatnyi lézerprinter próbának?
(#) bandi777 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Itt ~3050HUF: Bővebben: Link
Itt még olcsóbb: Bővebben: Link
És az árgép oldalon van 3500HUF-ért 200ml-es kiszerelés.

Szép napot!
(#) titilla válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Alapesetben megfelel a HP LJ 1010 gyári Q2612A tonerrel. Ennek azért meg vannak a határai. Vastag vezetősávoknál (1mm felett), vagy kitöltött felületeknél "kiszürkül" a nyomat, ezáltal alámaródás jön létre a maratásnál. Nem vészes mértékben, de nem esztétikus. Általánosan elmondható a nyomtatókról, hogy amit ipari célokra terveztek, annak jó a nyomata. Bármely felsőbb kategóriás nyomtató amit kipróbáltam megfelelt, kivéve a HP Color LaserJet 3800. Jelenleg egy Kyocera FS-C8100DN-t használok, ez szinte tökéletes.
(#) titilla válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Hát mindig tanul az ember, legközelebb kipróbálom a rásütést a szitánál.
(#) titilla válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Tn150 témája: Írtad:
Idézet:
„A TN150 gyorsmarató sokkal több nyák kimaratására elég, 1 flakon legalább 20-25db. kb. 10x10cm nyákra elég melegítéssel, az utolsóknál kb. 20 perc maratási idővel.”

Nos ha megnézzük ez a nyák 14x14cm-es és kétoldalas, azaz mindkét oldalánál használod a maratót. tehát a két érték nem áll messze egymástól. (a te esetetben 100cm2 az én esetemben 200cm2-ről beszélünk, ha figyelembe vesszük a 2 oldalt, akkor a te értéked és az én értékem találkoznak :Nálad 100cm2 x 20 alkalom= 2000cm2; Nálam 200cm2*2 oldal *5 alkalom=2000cm2)
(#) Doky586 válasza titilla hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Sok maratószert lehet megspórolni ha nem maratjuk le onnan is a rezet potyára ahonnan felesleges...
Csak a PCB-t kell jól megrajzolni.
(#) nagym6 válasza titilla hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Igazad van, így kb. ugyanannyi. Nem számoltam-figyeltem pontosabban nekem mennyire elegendő, visszagondolva úgy tűnik mintha jóval többre elég lett volna az általad írt összes felületnél. Talán nem mindig egyformák a maratóanyagok, nekem jobb jutott? A jelenlegi kicsit lassabban marja le a rezet. Az előző anyag -első maratásnál- 40C fokon 3-4 perc volt, a mostani 10 perc.
(#) titilla válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Vannak nyákok, amik kényesek a kitöltésre, főleg ha az földhurkot, ne adj Isten antennát képez, pl műszerek, nagyfrekis áramkörök...stb. A leírásban szereplő áramkör is pont ilyen. Amúgy pedig helyt adok az észrevételnek, mert szimpla digit áramköröknél én is előszeretettel alkalmazom a kitöltést.
(#) elektrorudi válasza bandi777 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Ja..., hogy 100ml? + szállítási klt?
Vagy 200ml + szállítási (+ kezelési) klt?
Köszi.
(#) elektrorudi válasza titilla hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Köszi.
Ilyen profi printer nem érhetők el számomra. Amik elérhetők: Kyocera FS-1035M, Samsung CLX-3300, és Hp 6L. Ezek közül egyikkel sem tudok normális, "lyuk mentes" nyomatot produkálni, semmilyen alapanyagra (laser-fólia, írógép papír, pausz, műnyomó papír). A nitro hígítós technológia is inkább látszati, mintsem valós megoldás a problémára. A gond az, hogy nagyon kevés a por, amit a papírra próbunk nyomni. Ezen pedig semmi sem segít. Egy durva rajzolatnál (pl. hangfrekvenciás erősítő, vagy valami 30-40mil feletti rajzolat) jó lehet a két film (papír stb.) egymásra rakása, de 10-15mil szélességnél felejtős.
(#) eyess válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Nem tudsz semmilyen alapanyagra normális nyomtatást csinálni.akkor ezek szerint még másoló papírra sem ??
Én nem hiszem , hogy ennyi fajta nyomtató selejt lenne eme célra.
(#) titilla válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Probálkozz publikus fénymásoló helyekkel, esetleg önkormányzatnál, ilyen helyeken mindig profi gépek vannak, azok jók is!
(#) Mdavid hozzászólása Jún 15, 2013 /

Próbált már valaki közületek készíteni SMD-s kemencét? Nem tudom a magyar nevét, külföldi oldalakon láttam, hogy létezik ilyen csináld magad változat, egyszerű grillsütőből. Érdemes vele foglalkozni?
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Reflow-ra gondolsz?
(#) Mdavid válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Igen, arra
(#) storm hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok!
Van egy PDF-em, benne egy 40x25cm alapterületű nyákrajzzal. A kép alapból kicsit össze van nyomva, valahova át kéne rajzolni méretarányosan, de az SL5 csak 30x30cm-ig megy. De ha átmásoltam akkor meg hogy gyártom le? Előre is köszi!
(#) pjg válasza storm hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Tedd fel ide a pdf-et. Meglátjuk lehet e tenni vele valamit. Szerintem igen.
Következő: »»   928 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem