Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Beszélő konyhamérleg, gyengén látóknak
Témaindító: Verebélyi Kálmán, idő: Jún 25, 2013
Hangos konyhamérleget szeretnék csinálni , gyengén látó feleségemnek . Tudnátok-e olyan anyagot küldeni ami ebben segítene ! Köszönöm előre is ! Lehetőleg egyszerű legyen !
Egy gyári konyhamérleg nyúlásmérő ellenállásán kellene a feszültséget mérni egy kis driftű műveleti erősítővel, pl.: MCP6V31, ezt pedig egy 8-bites mikroprocesszorral kiértékelni, és vezérelni a Nuvoton ISD15100 tipusú hagtárolóját .
Nem tudom, hogy tudod-e, kapható ilyen mérleg. Az igaz nem olcsó, de a házilagos kivitelezés sem lenne olcsóbb és nem biztos, hogy sikerülne ilyenre. Persze megvenni nem kihívás, ha van miből.
![]()
Egy nagyobb kapacitású mikrokontrollerrel le lehet játszani hang mintákat is. Mivel alig kell hangminta, nem kell különösen nagy memória kapacitás. Roman Black BTc3. Talán jó beszédre is...
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Kedves Kálmán,
azt hiszem pontosan értem a problémát. Előttem szólók már nagyjából körvonalazták a megoldási lehetőségek jelentős körét. 1.) Van ilyen magyarul beszélő mérleg, kb. 25 KUF áron 2.) Van hasonló sokféle angolul beszélő, Bővebben: Link Elvileg szerintem használtan olcsóbb mindkettő... Lehet egyedi készüléket is építeni, mikrokontrolleres alapon is, meg PC alapon is. Kell olyan mérleg aminek van "valamilyen" interfésze, csak ízelítőként De most komolyan, menjen egy laptop a konyhában a mérleg mellett? Ámbár miért ne? Vagy nekiállsz hangmintákat felmondani egy ISD modulra, felprogramozol egy PIC-et és megépíted? Én még mindíg azt mondanám, hogy próbáls venni egy használtat, vagy ha nem sikerül újat...
Köszönöm Mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat !
Sziasztok!
Van rá egy egész egyszerű és jó megoldás - mármint a beszélés részére! Ha valaki járatos a mikrovezérlő programozásban (én is konyítom, de sajnos időm nincs...) azzal csinálhatunk közös projektet! Lenne is igény pl. beszélő termosztátra. * Vagy a fórumon, vagy azon kívül! A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
Szerintem felesleges ennyiért már:
Vegyél egy android-os telefont, arra pár perc alatt lehet fejleszteni olyan alkalmazást amivel le lehet olvasni a digitális kijelzőt, de talán már van is ilyen. És így nem csak a mérleget, hanem minden digitális kijelzőt le tud vele olvastatni. Ja és mivel az újabb telefonok már hangvezérlésre is reagálnak így a program elindítása sem gond... Ezen kívül 1000 más hasonló dologra is lehet használni. Lehet készítek is egy ilyet nagyon jó ötletet adtál köszönöm ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
Jó az ötlet!
Én a hardverekkel vagyok jóban, ezért ebbe gondolkozok. De meg lehet oldani szoftveres úton is...
Esetleg szerezz egy LED kijelzős mérleget! Az talán elég teljesítményt lead ahhoz, hogy akár nagyobb kijelzőt köss rá, vagy saját készítésű, megfelelő méretű, olvasható kijelzőt.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
A VS1000 modul ára 3590Ft.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |