Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nem jól értelmezed a csomagbontási költséget. Ez típusonként/értékenként egyszeri.
Tehát pl. 1 db 1kOhm-os ellenállás 2+40=42 Ft. 100 db 1kOhm-os ellenállás 100x2+40=240 Ft. Persze ha 100 db különböző értékű ellenállást veszel, akkor az 4200 Ft. Ilyenkor kell a kisker részbe menni.
Hát az ugye elég ritka hogy készülék építésekor kizárólag egyforma ellenállások/alkatrészek kellenének
![]() Idézet: Van a RET vagy Lomex-ben kisker rész? Én úgy olvastam a RET Bp-i részén biztos nincs. „Ilyenkor kell a kisker részbe menni.” A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Ez igaz, hogy ritkán kell sok ugyanolyan alkatrész, de amikor 2 Ft-os alkatrészről van szó, ami sok helyet sem foglal, akkor jön a "készletezés" és nem kettőt, hanem húszat vásárolok.
Idézet: „Van a RET vagy Lomex-ben kisker rész?” Amennyire figyeltem kameleon2-vel a beszélgetésed a Lomexről volt és van is szó.
A lomexben van kisker rész. Közvetlenül a csomagátvevő helyük mellett van.
Azért ha pl. csak egy darab csatlakozó kell és abból 150 db-ot kell venni minimum azért az már durva nem?
Szerintem olvasd el végig, amit írtam. Igenis számít a végösszeg. De ha neked 1db ellenállás kell, akkor is el kell menned érte. Ahhoz képest elhanyagolható 40Ft. Ha 4000db kell, akkor pedig megéri tekercsben rendelni és nyilván más darabár jön ki a végén. A logisztika néha többe kerül mint maga a termék - erre próbáltam rávilágítani. Azaz nem az ellenállás lesz drága, hanem amíg eljut hozzád.
Sziasztok!
Régi fajta vasalóbetétet hol lehet kapni? Egy 500W-os Elekthermax vasalóhoz kellene.
Végszükség esetén velük lehet tárgyalni...
Idézet: „Van a RET vagy Lomex-ben kisker rész? Én úgy olvastam a RET Bp-i részén biztos nincs.” A RET esetén ennek nincs túl sok értelme, mert ők rendelési volumen alapján adnak kedvezményt, egyébiránt meg egységárral dolgoznak, tehát rendelhetsz akár 1 db-ot is egy ellenállásból - igaz, én speciel bunkóságnak tartanám, ha egy 2-3-4 Ft+áfa árú ellenállásból 10 db-nál kevesebbet rendelnék tőlük. A RET-nél az egyedüli korlát, hogy a rendelés el kell érje a nettó 2 rugót. Magyarul lehet 10 különféle ellenállásból 1-1 db-ot rendelni, csak kell még további ~1950 Ft-nyi mást is rendelni még tőlük... ![]() A Lomex esetén más az árazási szisztéma a webes rendelős (nagyker) és a "rendes" bolti (kisker) részlegben. A kisker rész csak egységárral dolgozik, ami viszont magasabb, mint a nagyker részben. Hogy mennyivel, azt majd elmeséli valaki, aki jár a kiskerbe - én azóta nem teszem, amióta van ez a webes, mivel régen is nagyon untam, hogy ha van előttem 3-4 kuncsaft, akkor ~1 óra, mire kiszolgálnak. Pusztán ennek megspórolása elég indok lenne nekem arra, hogy kifizessem a csomagbontási díjat. A nagyker részben még sosem tartott 10 percnél tovább a történet.
Az egyedi elkészítés nagyon drága lenne szerintem. Ha semmiképp nem tudok szerezni, akkor ellenálláshuzalból, és porcelánszigetelőből elkészítem.
Az ElektroArt 1500Ft-ért szállít, és elég jó árai vannak. Nyilván nem éri meg 120Ft értékű alkatrész esetén, de 1-2000 felett már megérheti, főleg ha ellenállás sort rendelsz.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Köszi az árazási szokásokról az ismertetőt!
Tehát Lomexben: X*N+Z=X*k ahol N: nagyker ár; k: kisker ár; Z: zacskózási díj; X: darabszám Így kijön hogy 2ft alkatrész nagykerár, 5ft kiskerár, és 40ft zacskódíjjal számolva 13db alatt érdemes inkább kiskerben venni. Amit én említettem kiskert, ott kevesen vannak, sose kell 1percnél tovább várni, illetve ha úgyis arra járok akkor nincs se parkolási díj se BKV költség. Futár/posta díjakat se kedvelem, egyszerűbb személyesen átvenni. Az ElektroKontha árazása is ilyen Zacskódíj-alapú?
Ha nem akartok mindenféle csomagolási, meg hasonló díjakkal küzdeni, tudom ajánlani ezt az üzletet. Nem szükséges százszámra vásárolni az alkatrészekből, a kiszolgálás nagyszerű, az árak nem rosszabbak a hasonló üzletek árainál, és ha előre megírod, mit, és mikorra készítsenek össze, mire odamész, már csak fizetned kell, és viheted, összekészítve vár a cucc. Szakmai hozzáértés terén is "ott vannak", nem beszélve arról, hogy ha valami hiányzik, megkérdezik, mi legyen. Vársz, vagy viszed, esetleg keressenek Neked egy helyettesítő típust.
A weblap dizájnja ne riasszon vissza senkit, a belbecs helyett nem a külcsínre tettek hangsúlyt!
Szia! Köszi a tippet. Engem nem is annyira a kicsomagolás és egyebek izgatnak, mint inkább az, hogy 5 helyről kell összeszedni egy egyszerű DAC-hoz is a dolgokat. Így minden szállítás, utazás stb költség sokkal rosszabbul alakul. Számtalanszor megfogadtam, hogy egy helyről igyekszem mindent beszerezni, egy fuvarban, de soha nem jön össze. Ha másért nem - kiürül a raktárkészlet... Most is csak pár dolog kellett volna, de nincs az az isten, hogy egy helyen meglenne.
![]()
És náluk is elég kedvező árakkal találkozhatunk.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Kinek a pap, kinek a papné. Már másodszorra ajánlod ezt a boltot. Nekem egyszer volt hozzájuk "szerencsém". Nem azt mondom, hogy nem jó bolt, de szerintem kicsit elmúlt felettük az idő. A bolt kb. olyan, mint a Lomex, amikor még a Gömb illetve a Kruzslák Béla utcában voltak. A weboldaluk is kb. ezen a szinten maradt, egyszerű, de nehézkes. Kosárba tevés után a keresést kezdheted elölről, ez egy 15 oldalas lista esetén nem túl kényelmes, nincsenek termékleírások, képek, van amiről, nem nagyon tudni, hogy mi is az, csak ha utánakeresel máshol, egyhuzamban kell megtenned a rendelést, mert a kosaradat elfelejti, ha másnap akarnád folytatni. A rendelés elküldése után kb. 4-5 nappal telefonáltak, hogy megakadtak a rendelésnél, mert egy led csak 3-4 hét után érkezne meg Kínából, kell-e. Megegyeztünk az átvétel napjában, előtte való nap megkérdeztem, hogy mehetek-e, nem nagyon tudták, ígérték, hogy visszahívnak, nem tették meg, teljes fejetlenség volt. Amikor odamentem, azt hittem valami kandikamerás felvétel zajlik, összevissza rámolták az összekészített csomagból a tételeket, a végén már abban sem voltam biztos, hogy minden megvan-e, tőlem kérték a megrendelt dolgok listáját, hogy meg tudják nézni, hogy minden megvan-e. A számítógépes "rendszerük" bedöglött, félóra volt csak amíg a számlázásig jutottunk.
Lehet, hogy egyedi eset volt, de nekem nem voltak jó tapasztalataim velük, pl a Lomex nagyker "kényelméhez" képest. Igazi békebeli bolt, viszont annak biztos tökéletes, amíg ott voltam (volt időm nézelődni), láttam, hogy van minden, Jézuskától a géppuskáig. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Sziasztok! Hol lehet jó áron vásárolni elektromos golyóscsapot? 3/4"-es vagy 1"-os kellene, de majd még megnézem. Üdv!
Milyen hőfokra??? Az enyémek a Solartrede-től vannak. Ezek gumigolyós változatok - bár inkább szelepek, mert nyit-zár funkciósok, átmenet nélkül.
Valóban, kinek a pap, kinek a paplan. Nekem eddig még nem voltak olyan tapasztalataim, mint Neked, és engem nem zavar a "szegényes" weblap. De ez én vagyok...
Tulajdonképpen nekem is elég egy nyitás-zárás, átmenet nélkül. A hőfok az 10-25C víz lenne.
Akkor nagyságrendekkel is olcsóbb megoldás megfelelne neked.... Mosógép szelep 1000-2000Ft
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
Sziasztok!
Magyarországon lehet egyáltalán venni 0,35 mm átmérőjű zománchuzalt? Átnéztem az összes általam ismert forgalmazó katalógusát, adtam fel itt apróhirdetést, de nem találtam ekkorát. Van 0,375-ös, 0,325-ös, csak 0,35-ös nincs.
Szia,
a Conradnál van: 605125 rendelési számon. (A kép illusztráció, alatta vannak az adatai) vagy próbáld meg itt: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül hogy hol lehet SJ2038 tipusú Ic-t kapni? Adatlapot találtam a neten, csak azt nem hogy hol lehet venni.
Szerencsére már megoldódni látszik az elektromos szelep kérdése, más mechanikus elemmel lesz kialakítva, pont a drágaság miatt, mert nekem legalább 1,5 de iknább 2" méretben kellett volna.
Én keresnék olyan verziót, amit "klasszikus" szelepre lehet ráapplikálni, a kar helyére. Így függetlenül lehetne megválasztani a szelepet, meg a mozgatót.
Valami hasonló van tervbe véve szervo-val.
Szegediek és a környékiek!!
Tudja-e valaki, hogy Szegeden hol lehetne venni alumínium L profilt kis mennyiségben??? Labortápegységhez kellene egy kis darab, kb. 20cm ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |