Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A panel azért ekkora, hogy a tekercs a lehető legtávolabb legyen a többi alkatrésztől. A külön lévő forrpontok csak a rögzítést szolgálják.
Ne hülyéskedj már! A képen lévő is le van vágva kisebbre... Én az összes forrpontrol beszélek.
Ennek a nyáktervnek az alapján van elkészítve a kapcsolás. Akkora a panel, amekkora a nyákterv.
A két trimmer kondi szerepe között mi a különbség? A wifi antenna nem rontja el a kimenő jelet? Gondolom valami rádióval fogod, az meg nem éppen GHz nagyságrendben mocorog.
Idézet: Kb. a kékkel jelölt terület hiányzik a fényképről. Dehogy is van rajta! Mérd már meg vonalzóval a panelodat. Megeszem a kalapom, ha 100x160mm-es... „Akkora a panel, amekkora a nyákterv.”
Nemtudom pontosan, hogy mi a különbség a két trimmer kondi között; De úgy vettem észre, hogy az egyikkel nagyjából be lehet állítani, a másikkal meg pontosítani rajta(műanyag csavarhúzóval). Antenna nélkül is elég nagy a hatótávolsága, a wifiantennával csak szobán belül próbáltam, de úgy jól működött.
Kinyomtattam a nyáktervet, és amekkora helyet elfoglalt a RAJZ, akkora nyákra vasaltam rá.
Szia%
Nekem tetszik. Régebben (úgy tíz éve) az öcsém csinált hasonló gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket, csak fotózott maratásos technológiával, antikolva. Igaz a motívumok más jellegűek voltak. A gyűrű annyiban volt más, hogy nyitott volt az személyre szabható méret miatt. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Köszi. Ezen óra és egyéb réz alkatrészek vannak forrasztva. Szivesen néznék képeket, ha valahova feltöltötte.
Ebben a kapcsolásban nincs olyan elem ami az áramot korlátozná, szabályozná, így a nyomógomb megnyomásakor a már leírt elemek egyenáramú ellenállása határozza meg a töltőáramot, ami nagy valószínűséggel több lesz a műszer végkitérésénél. Ide ilyen esetre jobb lenne olyan nyomógomb ami a megnyomás idejére rövidre zárja az alapműszert így védettebb lenne. Vagy esetleg egy soros ellenállást iktat be a műszer áramkörébe, így védve a nagyobb terheléstől.
Urak!
Fejezzük be a végkitérés megbeszélését itt. Van akkutöltős topic, ott lenne a diszkurzus helye. Köszi!
Sziasztok. Az egyik barátom csapágyboltjába lesz kirakva ez a "forgó csapágy", gondoltam megosztom veletek a képeket az építéséről.
Köszönöm. Igyekeztem kész lenni vele, hogy a HE találkozóra el tudjam vinni megmutatni nektek. Már várom a találkozót, nekem ez lesz az első
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Szuper jó az ötlet, és a kivitelezés is, gratulálok!
Azt is megtudnád csinálni, hogy a golyók is forogjanak körbe, mint az igazi csapágyban? A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Szia. Tervben volt hogy a "golyók" olyan nyolcast formát írjanak le, de nem tudtam volna szépen megoldani. Ha van valami ötleted akkor azt szívesen olvasgatom, ugyanis ha ez a mostani "forgó csapágy" tetszeni fog a gazdájának akkor még kell belőle többet is csinálni.
Ha van kedved még finomítani rajta, akkor célszerű lenne másképp megoldani a csapágy forgását. Ugyanis a csapágy nem így forog, ezért nekem -aki már láttam néhány csapágyat- nagyon feltűnő a hiba.
A golyóknak kellene körbe haladnia, méghozzá lassabban mint ahogyan a külső gyűrű forog. A sebességklünbség az itt most nem fontos. Szerintem lényegesen látványosabb lenne, és csak a programot kell módosítani. Javaslom kipróbálni. Szerk.: Már más is javasolta, de azt nem olvastam mikor írtam A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Idézet: „és csak a programot kell módosítani” Na arra kíváncsi vagyok
Szia. A külső gyűrű kétszer olyan gyorsan forog mint a golyók, lehet a videó nem adja ezt vissza rendesen. Igenis, a programon lehet módosítani de a "hardveren" már nem, talán majd a következőn.
Jó ez így. Gratulálok hozzá.
Az általam módosított panelterv lemaradt hátha jól jön valakinek!
Jó lenne ez így, csak a belső gyűrűnek ellentétes irányba kellene forognia , ami jelen esetbe áll.És a golyókat szemléltető ledek nem egyenként kellene körbe menniük , hanem mint futó fényként , és golyónkét futna körbe nem pedig ledenként.Akkor megkapnád a forgó mozgást , és persze ha variálni is szeretnéd , akkor időzítve jöhet az irányváltás stb .
Igazad van, elkerülte a figyelmemet, hogy itt nem egy "teljes mátrix tábla" van, hanem csak az adott helyen vannak ledek, így azok térbeni elmozdítása valóban lehetetlen.
Az ide nem tartozó, esetenként személyeskedő és felesleges vitát szító hozzászólásokat eltávolítottuk. A továbbiakban az ilyeneket szigorúan szankcionálni is fogjuk!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, nagyon jó lett