Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1076 / 1672
(#) zenetom válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Értem, köszi a választ!
(#) kadargeri hozzászólása Aug 25, 2013 /
 
Hello vágre valóra vált egy régi álom amit el szerettem volna késziteni. Egy Éjeli lámpa az ágyam felé praktikus sokoldalu és keveset fogyaszt. Egy 9v kocka elem ész egy régi NOKIA aksi a tápja bene van 1 digitális óra (egy rádióból szereztem) 3 db azt hiszem SMD LEG (bármien mobil képernyőben megtalálható) egy 12 ledes (10mm ledek, egyszerü zseblámpából van) továbra egy elektromosan sötétithető kis lapka és még hozá van a kis vezérlődoboza. A 100% ujra van hasznositva és egyetlen darab rezisztor, tranzisztor, és kondenzátor nélkül épitettem ha valakit érdekel el tudom mondani hogy pontosan miket használtam fel Melékelek néhány képet (ja és ez az első bejegyzésem itt )
(#) nik válasza kadargeri hozzászólására (») Aug 25, 2013 / 1
 
Nem rossz...bár a dizájn egy kicsit minimalista. Egy kicsit dédelgetni kellett volna még ezt az álmot. Ezt látod meg minden ébredéskor elsőnek...hát, szebb dobozolás büszkébbé tenne téged is reggelente.
(#) kadargeri hozzászólása Aug 25, 2013 / 1
 
Kösz szépen de ha látad volna az előzőt amugy kb egy fél vagy egy évig fogom használni aztán teljesen ujat épitek de amire kell azt teljes erőbedobással csinálja. itt egy kép a régiről de sajnos csak egyik részéről elfelejtettem lefénylépezni az öszeset itt van róla 1 kép (a másik még csunyább volt)

DSC01221.JPG
    
(#) Laslie válasza kadargeri hozzászólására (») Aug 25, 2013 / 1
 
Már megbocsáss, de az látszik, hogy nem vagy valami igényes a munkádra.
Sajnos a helyesírásra sem.
Félre ne érts nem az a cél, hogy gyári minőségű terméket állítson elő az ember amatőr körülmények között, de azon amiről a képeket készítetted van még mit javítani.
(#) kadargeri hozzászólása Aug 25, 2013 / 1
 
Elnézést kérek mindenkitő akinek nem tetszik de még csak 16 éves vagyok és Ukrajnában Kárpátalján élek és mifelénk nincsen felén egyetlen darab elektronikai üzlet vagy szaküzlet úgyhogy csak abból gazdálkodok amit magamnak "előalítok " és nincs közelbe segítségem de ha tudna valaki jó tipped adni hogy mit változhassak rajta amit különböző eszközök nélkül is elő tudok alítani akkor nyugodtan írjátok le előre is köszi
(#) zolika60 válasza kadargeri hozzászólására (») Aug 25, 2013 / 1
 
Nem olyan rossz ez. Nem kell minden kritikát a lelkedre venned. Ez ilyen lett de a következő szebb lesz. Ahogy tanulsz egyre szebbek és jobbak. Gratulálok hozzá.
(#) laszlo raduj válasza kadargeri hozzászólására (») Aug 25, 2013 / 1
 
Szia!
Egy cipoben jarunk, jo lett, csak igy tovabb.Nem mindenki ertekeli mert nem erzik a boruken a helyzetunket.

Udv.
(#) csongore hozzászólása Aug 26, 2013 / 1
 
Csinaltam egy tekercselo gepet mert mar meguntam kezzel hajtani, foleg egy lampas erosito kimeno transzformatornal
A gepezet mukodik csak az elotolassal van baj szinte lehetetlen osszehangolni a csevetest fordulatszamaval. Pedallal is vezerelheto amit egy lyukasztobol csinaltam. A szerkezet tartalmaz egy szamlalot is a motor fordulatszam szabalyzast CD4093-as PWM vegzi, menetirany valtas relevel tortenik.
A tap egy PC tap felhuzva 18V-ra

es egy kis video
Bővebben: Link

Link gomb nem harap, használd bátran!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) kristikoma válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 / 1
 
Szép munka, az előtolás legyen a legkisebb bajod. Még mindig jobb ez, mintha kézzel tekernéd.
(#) kameleon2 válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Nem rossz. Igaz én más célból készítettem az enyémet, mert felhalmozódtak a lógó vezetékek és csévékre szerettem volna tekerni. Íme a sebességváltós és irányváltós "szörny" képekben. Igyekszem még fotózni, mert cnc-vel készült pár csévetest és készül a csévetestek tartója is - hulladék padlóburkolóból.
(#) kameleon2 válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
..és a folytatás képekben.. Tudom, nem túl szépen lett feltekerve, de nem is induktivitásnak készült, hanem arra, hogy ne a földön fekvő "kígyókon" gázoljak végre. Ha fent lesznek a falon, végre szteppelhetek is a műhelyben Az első képen a durván leszabott csévetest alapjául szolgáló padlólap van és a 16mm átmérőjű alu rúd, ami a közepét adja.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) zsoltee0001 válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Hello
Anno én is csináltam rossz akkus fúrógépből tekerőt, de nekem nem vált be, mert túl magas volt a fordulata, ha meg lejjebb vettem, elfogyott a nyomatéka, jó lett volna bele egy lassító áttétel.
Neked nem voltak ilyen gondok?
(#) Doncso válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Nem rossz a cucc. Nekem is van egy tekercselőm. Előző életében valami 8 csatornás fényíró volt, vagymi, nem tudom mi ez, de jó mert nagyon lassan is tud tekerni és gyorsani is tud csévélni. Az egyetlen gondom vele, hogy a huzalt kézzel kell vezetni, viszont a te huzal vezetőd tetszik, eddig nem tudtam mivel vezessem, dehát kis ékszíj tárcsa magnóból, hát persze. Köszi az ötletet. Már csak a huzal feszességet kell megoldani. Pár kép a cuccról : Bővebben: Link Az előtolás sebességével mi a probléma?
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) sargarigo válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Tetszik a pedálod! Miből van a fogasléc?
(#) csongore válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Nekem nem volt gond vele de a legjobb a pedallal vezerelni 0.3mm drotbol 3-4000menetet is felraktam perfektul egymas melle de kezzel iranyitottam.
(#) csongore válasza Doncso hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Az elotolas sebesseg a cseve forgasi sebessegevel nagyon egyhangba kell legyenek mert hanem kessz lehetetlenseg menet-menet melle keruljon. Kovetkezo modositasom az lessz hogy kiktatom a kicsi motrot es fogas szijjal fogom atvinni a forgast az elotolasi reszre.
(#) csongore válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
A fogas lecet egy CD-ROM astal belso felerol mutottem ki
(#) sargarigo válasza csongore hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Ötletes!
(#) sz_ferko hozzászólása Aug 26, 2013 /
 
Digitális óra, naptár és hőmérséklet funkciókkal.
A projectet az interneten fedeztem fel néhány éve, most végre elkészítettem. Főbb alkatrészek: PIC 16F628A, DS 18B20 egyvezetékes digitális hőmérő, 4db 7 szegmenses kijelző.
Kijelzett értékek idő: óra-perc. Dátum: nap-hónap, szám vagy karakter kijelzéssel, az adott évnek megfelelően. Hőmérséklet: Celsius-fok. A kijelzett értékek ideje állítható. Az óra szoftveresen kalibrálható. Készítettem egy rövid videót is amely: itt látható.
sz_f
(#) janikukac válasza sz_ferko hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Egész komoly, gratulálok!
(#) vanzerr válasza sz_ferko hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Ügyes vagy!

Ezt én is megcsináltam, de őrült pontatlan. Elszórakoztam a kalibrálással néhány napot, de nem jött össze, így hagytam...
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
(#) sz_ferko válasza vanzerr hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását és a Youtube látogatásokat!
Első bekapcsolás után az óra nekem sem volt pontos, szemmel láthatóan késett. Viszonylag hamar (kb 1 órai 'gógyizás után ) rájöttem az egyszerű okára.
(#) vanzerr válasza sz_ferko hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Elmondanád hogyan sikerült beállítani? Úgy csináltam mindent ahogyan le van írva, de egyszer késett egyszer sietett, pontos nem volt sohasem...
(#) kocsgab002 válasza sz_ferko hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Jó lett, gratulálok hozzá.
Esetleg egy linket tudnál mutatni hozzá?
(#) sz_ferko válasza vanzerr hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Az én álláspontom szerint forráskódban ill. hex fájlban nincs hiba. A quartz legyen kereken 4Mhz ebben jelentős pontatlanság nem lehet. A Set gomb nyomkodásával elérem az "SH és SL" menüpontokat. Első bekapcsoláskor ezekben bármilyen értéket találhatunk hexadecimális formában. Ide én ide nullákat írtam. SH-ba beírt érték növeli SL-ben csökkenti az órajelet. A beállított értékeket a chip belső memóriájában eltárolja. Újbóli bekapcsoláskor maximum csak az időt kell állítíni. Részleteket bővebben: itt találhatsz.
(#) sz_ferko válasza kocsgab002 hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Köszönöm a hozzászólásod. Bővebben: Link
üdv. sz_f
(#) sz_ferko válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Szia!
Megrendeltem. Őszre meglesz .
(#) vanzerr válasza sz_ferko hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Köszi szépen, most elővettem ismét, kipróbálom az általad leírtakkal...
(#) djloui válasza csongore hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Szia a tekercselőd kísértetiesen hasonlít arra ami a 320 volt-on is fent van, vagy azt a cikket te csináltad?
Következő: »»   1076 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem