Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   303 / 489
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Szia!
Ha a rotor programja képes a kommunikációra és azt érzi, hogy a bázis is kommunikál és adja is az adatokat, tovább nem hallgat a távirányítóra. Ennek oka, az, hogy a kommumikáció csak egyirányú: a bázis tud csak küldeni adatot. Ahhoz, hogy a PC -ről is lehessen állítani a kijelzés módját, tudni kell, mi is volt beállítva. Szóval a bázis kezel mindent, a rotornak szóló parancsokat is, végrehajtja azokat, jelzi a PC -nek és továbbítja az állapotot a rotornak...
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Akkor ezek szerint a rotor érzi hogy a bázis kommunikál
akkor a rotor tiltja a távirányítót és a bázis parancsait követi?
Nálam pillanatnyilag a távirányító nem megy. Tiltva van?
de akkor miért nem hajtja végre a bázis parancsait ? semmit nem csinál
Sem a dátumot sem az időt nem veszi át a bázistol
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Szept 3, 2013 / 1
 
A bázison kapcsold ki az adat kommunikációt a PC -s programmal, állítsd le a rotort, várj amíg teljesen leáll és a tápja megszűnik. Ehhez az kell, hogy standby -ban egyáltalán ne adjon tápot. Egy kis idő múltán indíítsd el a rotort. Ha a bázis nem kommunikál, a rotor infra vevőjét kezeli a program.
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Szia
Nyert!! Kikapcsoltam a bázis kommunikációt és a rotor "hallgat" Távirányítóra
Most akkor azt kell kiderítsem a kommunikáció miért is nem megy
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Kösd ki a motort, készíts regisztrátumokat a PICKit2 Logikai analizátorával a PIC adat vételi lábáról.
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Mit csináltam ??? Micsodának a kicsodája ? Ehhez pihentebb fej kell kössem rá a pickit2 és nézzem meg mi jut el a távirányítóból a bázison keresztül a Pic lábára?
Ha jól értem. Vagy előbb próbálkozzak a tekercs másik végével? Azt még felérem ésszel.
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Sajnos most fejből nem emlékszem a lábszámokra... Álló motor mellett kellene elvégezni a mérést, de a rotornak táplálást kell kapnia - a saját trafója is jó. Indítsd el a PICkit2 kezelő programját,, lépj be a Tools / Logic Tools menübe, válaszd a Logic Analyzer -t. Kapcsold be a Vdd -t. A rotor földjét kösd össze a PICKIt2 földjével, a rotor PIC -jének data vezetékét (egy pic láb, a BC847 kollektora és egy felhúzó ellenállás közös pontja) kösd rá a PICkit2 AUX vezetékére. Indítsd el az adatküldést. A PICkit2 -n válaszd az AUX fel vagy lefutó élét triggernek. Amikor hallod a modulációt, készíts regisztrátumot, mentsd ki a képet file-ba. Olyat keress, aminben egy kb. 20ms hosszú pilzus van. Ennek a pulzusnak magas szintűnek kell lennie.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
szia
Ennek csak kipihenten állok neki Így munka után ez már nem megy Szépen megy az óra
nagyin kicsit billeg valószínűleg a fordulata motornak változik egy kissé? Vagy a mágnes mérete is befolyásolja? KB 10mm széles.
Kb 1500-as fordulatnál már nem villog kb 2500-ra tudom gyorsítani a hangja minimálisat változik a fordulatszámtól függően A Pc motor hangjához ha hasonlítom akkor szerintem nem hangosabb
(#) m_ix hozzászólása Szept 4, 2013 /
 
video ?
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Szia!
Igazad lehet.Ha átfordítod a mágnest rövidebb ideig kapja a jelet és stabilabb lessz a kijelzés még kissebb fordulaton is.Nekem ez a tapasztalatom.

Fordít.JPG
    
(#) tibapu hozzászólása Szept 5, 2013 /
 
Tisztelt fórumozók!
Valaki megépített már "kly"mester óráját?Mivel ez lenne a következő a ledek számát tekintve.Ugyanakkor lehetnek más buktatók is benne.Ezért szeretném kikkérni a tapasztalt óraépítők véleményét.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Szia!
Két utánépített Kly féle óráról tudok beszámolni: Patexatiéról és az enyémről.
Nálunk a tápellátással volt gond. Nem Kly által ajánlott tápot használtuk, hanem egy PC tápventilátor motoros tápot, olyat, mint a többi verzióhoz. A dsPC tápját 5.5V -ra emelve, agyonszűrve, a bázist 19V -ról táplálva, a trafót az adási és a vételi oldanon is rezonanciára hangolva (egyutas egenírányítással, a rotoron SMPS -sel) működik. Több apró programozási anomális is van: Az óra Phillips RC5 kommunikációt hasznája, de csak 20 (0x14) lehet a címe, az ékezetes nagybetüket nem kezeli jól a szövegkiíratás.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2013
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm az infót.Talánn először a propeller nyák készítéssel kellene kezdenem.Mivel nagyon pontos munkát igényel.Eddig vasalásos technikával készültek a nyákjaim,ezért aztán jó kihívás egy"kly"féle propeller elkészítése.Ha sikerül utánna jöhet az alkatrész beszerzés és további tervezés.
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
szia
Mielőtt nekiesel kly óráját megépíteni azt nem árt tudnod hogy amatőr módszerekkel nem tudod elkészíteni a nyákot. Én ez miatt nem kezdtem bele. bár még nincs kizárva hogy belevágok.
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Kétféle Kly óra van: A 64 egyszínű led -es és az 64 RGB led-es. Ez utóbbizoz már reménytelen az otthoni panel készítés. Az elsőt még meg lehet csinálni akár vasalóval is.
(#) pittyu2 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Hali. Sikeresen megépítettem az egyszinü- inkább - nem rgb ledes órát. A panelt vettem , de szerintem még fotózva is nehéz lenne meg csinálni. Van rajta furat átvezetés bőven és nagyon véknyak a vezetősávok.
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Szia megnéztem Kly oldalát díjazom tibapu bátorságát! Itt vagyunk páran a fórumon akik segítenek ha valami nem sikerül Itt vagy te és patexati a gerince ennek a fórumnak akikre lehet számítani. Nem tudom kly milyen mennyire támogatja az után építőket vagy van e támogatói fóruma
(#) KKobra válasza pittyu2 hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
szia
patexati panelján is vékonyak a vezető sávok de egy kis türelemmel egy nagyon jó lézer nyomtatóval szépen meg lehet csinálni vasalással ami nehéz a két oldal egymáshoz igazítása a többi csak a a nyomtatón múlik
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Szia!
Lehet,hogy egy kicsit elhamarkodtam.Ez annak köszönhető,hogy sikerült az eddigi legkisebb áramkörömet elkészíteni.Egy CD-rom motor meghajtó áramkört MTD5601-el ami 3mm x 3mm és 10 a láb kiosztása.Ilyenkor azt hiszi az ember hogy"Megy ez".Ujra átnézve a hozzászólásokat,patexati-nak volt hasonló megépíthető verziója,de valahogy elmaradt a fejlesztése.Kly mester oldaláról kinyomtattam a nyákot és totál csőd lett.
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Szia!
Sajnos kinyomtatva egészen mást kaptam mint amire vártam.Arrol nemlehet nyákot nyomtatni.Egyenlőre.A sok átkötéstől vékony vonaltól nemvagyok megijedve,de ez valami más technikát igényel.
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
szia
Nagyon jó leaser nyomtató!!!! És ne műnyomó papír!! Én az öntapadós papírról lehúzom a ragasztós részét és arra a felére nyomtatom ahová a ragasztós része volt tapasztva, majd ezt vasalom rá a nyákra mert erről a papírról maradéktalanul átkerül a festék a panelra.
Vagy öntapadós tapétára amiről lehúztam az öntapadós részt. Vasalásnál figyelni kell ennyire nyomom rá a papírt a vasalóval. Vasalás után lehűtöm a panelt vízzel és könnyedén leválik a papír a festék szépen átragad a panelra Csak a nyomtató minősége határozza meg milyen lesz
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Szia! Ha te kly 67 ledes óráját az oldaláról letöltött anyagból lézernyomtatóval elkészíted és éleszted akkor minden elismerésem. Szerintem nem kivitelezhető csak másik nyák tervezés esetén.
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Látszik a nyomtatásról készült képről, hogy ezt így nem lehet! PDF-ből, jpg-ből nem igen lehet dolgozni.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Én ezért osztottam meg a tervezett nyákot lay-ban a 16f886 smd és a többi órához mivel ezek az órák teljesen "nonprofit" célból lettek fejlesztve illetve tervezve. Én örülök ha valaki megépíti valamelyiket. Árulhattam volna nyákot,és egységcsomagot de itt ez soha nem vetődött fel pedig rengeteg munka energia lett belefektetve az órába. Hp41C nem egy órát írta a belevaló asm file-t,és én sem egy nap dobtam össze mire elkészült egy teljesen utánépíthető óra.
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2013 /
 
Szia
Tudod kly órája már a profi szintet üti itt mi néhány kivétellel amatőr utánépítők vagyunk az eszközeink háát az elégséges szintet súrolják. Én személy szerint azért tudok valamit elkészíteni mert nagyon pontosan próbálom betartani amit írnak. Csőszerelő a szakmám amit az elektronikáról tudok az Ezermester újság Hobbi elektronika oldalairól tudom Emlékszem az első áramköröm egy kristálydetektoros ős rádió építése volt. Milyen öröm volt mikor megszólalt a Kossuth rádió.
Na egy kép a kly órájának a nyákjáról Talán ki lehetne nyomtatni
Nem tudom az átvasalásnál és a maratásnál milyen lenne a vonalak között
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Én ezekkel tisztában vagyok és kalapot is emelek előtettek. Mikor nekiülök pl. egy nixie órának vagy megnézem bármelyik asm fájlt látom rajta micsoda munka fekszik bennük.
(#) tibapu válasza pittyu2 hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Szia!
Ugylátom türelem van nálad is ha elkészítetted ezt a nagyon összetett szerkezetet.Talánn tudnál segíteni abban,hogy a méreteit megadod pontosan miliméterben. A szélességét és a hosszát az már nagy előrelépés lenne.Még az SMD ledek mérete érdekelne,hogy egyszerű 1206-os vagy yalami más méretű.Előre is köszi.
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Szia!
Tisztelt patexati.Megkérdezhetem,hogy a 16F886 smd verzióhoz nagyon hasonló propellernek mi lett a sorsa.Titkositva lett vagy szétesett vagy esetleg nemvált be.Mert a kép alapján nagyon jól lett megtervezve
(#) pittyu2 válasza tibapu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Hali.Lett is miattam jó pár ősz hajszála Kly mesternek. Nagyon messze lakunk egymástól , elvinni nem tudom a szerkezetet. Posta nem jöhet szóba. De ha jársz pl:pestre , vagy északkeleten Miskolchoz minél közelebb akkor meg mutatom.
Hiába építed meg ,mert Kly- től kell kérned egy kódot a felélesztéshez.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Szia!
Müködik rendesen. Kellett némi változtatás az RTC címvezetékeinek bekötésénél, a tápegységben. Az IrDa kapcsolat nem működik (az eredeti Kly félében sem), így az adó-vevő el is hagyható, bár a súlyeloszlás ettől megváltozik. Minden STP -hez 10µF kerámia és 22µF tantál kondenzátort kellett tenni.
Következő: »»   303 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem