Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
ritkán szólok hozzá itt a dolgokhoz de most támadt egy ötletem amit nem tudok megcsinálni egyedül! karácsonyra gondoltam ajándékot becsomagolni egy kis ládába melyen egy visszaszámláló óra látszik(mint egy bomba) és csak amikor a nullához ér akkor lehet kinyitni ezt meg tudja vki csinálni?mondjuk 6számjegyes és másodperc számlálóval én nem értek ilyen szinten az elektronikához a kis láda az nem lesz gond ![]() várom a tippeket ajánlatokat köszi
Szia;
Valami orara gondoltal ami visszafele szamol es az oldja meg a kinyitast vagy esetleg egy PIC -et szeretnel beprogramozni, hogy az vezereljen egy kijelzot, es a zarat,.. ![]()
Nagyon tetszik az ötlet.
![]() Menyivel izgalmasabb lenne ha kifele lenne hurokba 3 szál drót. Ha a jót vágod el gyorsabban számol. Ha nem lassabban számol vagy egy órával többet kell várni. ![]()
a legkönynebb módszer hogy beállítasz 1 olyan ébresztőórát ami másodpercekben számolgat vissazfel
a hangszóró helyére relét teszel és a relé meg 1 motort kapcsol, ami elforgat mondjuk 1 kulcsot és nyitható is a dobozka ez jó ötlet, lehet énis megvalósítom ![]() ![]()
hát úgy látom itt hamar születnek jó megoldások
![]() de ehhez a PIC-es dologhoz asszem kicsi vagyok (nah korban 28 de elektronikában) ez a 3 drótos megoldás is tetszik ![]() vki összerakná nekem az elektromos részét? mielőtt nekiáll megalkuszunk mailben de tényleg jó lenne megvalósitani ![]() köszike a gyors hozzászólásokat!
Ez a projekt mekkora (geometriai) mérteben készülne el?
Ez lényeges szempont az áramkör kialakítása miatt. Gondolok itt bonyolultági fok, rendelkezésre álló hely, PIC égetési lehetőség ( tudás). Közben átom h a PIC kiesett a lehetőségek közül... PL. Innen is tudsz ihleletet meríteni: LED-ek sorban történő léptetése. Jellemzően az egyszerű 4017-es, számlálós kapcsolásokat taglaltuk. Vagy Számláló1 Számláló fájlmellék. De, viszonylag elfogadható alkatréssámmal akár TTL áramkörökkel is megoldható. Órajel -> BCD fel-lefelészámláló IC PL:74192, DL192D (Ebből anyit lebet sorbakapcsoni (kaszkádosítani) ahány szegnemset akarsz.) -> Dekórer pl 7447, vagy CD4511. -> s némi logikai kapu a lefutás kiértékeléséhez. Szóval egy kicsit igy bonyolultabb. De + oldható... ![]()
szia
a hely nem akadály mivel bármekkora dobozt tudok épiteni és becosmagolni is ![]() sajnos tudás hiányában megépiteni nem tudom ugyhogy ehhez kéne egy vállalkozó kedvű fórumtárs is persze az lenne a jobbik megoldás amelyik egyszerübb nektek vagyis aki megcsinálja nekem ! nem tudom anyagárban mennyi lehet de mondjuk 5e-et felteszek rá ![]()
Érdekes. H. mennyi számlálós topic van...
![]() ![]()
Szerinten ebből már egy "egyszerűbb" PIC-es kis kijönne.
Szóval a labda fel van dobva! ![]() ![]()
A formára van valami elkédzelésed? Kijelző magasság, kijelző színe. Vagy elég a síma piros...
Hi látom azért tetszik pár embernek az ötlet! formára ugy gondoltam hogy a doboz/láda teteje olyan mint egy dupla alju (filmekben csempész
![]() ![]() ![]()
Neked melyik megoldás jönne be?
A 24 órás tápstarteros, vagy a beállítható?
a beállitható megoldás lenne jobb inkább
![]() ![]() a mechanikus kioldóra egy olyan megoldás lesz hogy 3 egymás melletti lemez kettő a dobozhoz egy a középső a fedélhez rögzitve mindhármon egy helyen furat ebben fog egy tengely mint zárnyelv mozogni és a tengely-t egy elektromágnes szerü rész tekecs behuzza visszafelé egy gyengépp rugó nyomja röviden igy képzeltem remélem meg tudom majd a doboz részét szépen csinálni mérete még képlékeny nem tudom milyen és mennyi ajándék lesz ![]() ![]()
Nincs túlbonyolítva a szerkezet. De nem is kell. Fő az egyszerűség.
![]() Egy PIC es történetben gondolkodom, s a hardver elvi felépítése 95% megvan. De önállóan még nem írtam picre progit. Itt még lehet h kell egy "kis" (sok) segítség. ![]() ![]() Azért ha időm engedi, kidolgozok egy log.kapus verziót is... Ez lehet h. egyszerűbb lesz (most még) elkészítenem. ![]() De ha találsz egy kedvedrevaló kapcsolást, az feltétlen linkeld be. Vagy ![]()
Hogy ez mekkora ötlet már!
![]() ![]() PIC-es ötleteket szívesen látnék hozzá.
Hello!
Ezt valaki megtudná oldani, PIC és hasonló dolgok nélkül? Arra gondoltam, hogy egy potméterrel lehetne állítani, hogy mennyitől számoljon vissza. Pl belenn állítva X óra, és egész kis egységre visszalehessen tekerni a potival. Ja és a kábeles megoldás, hogy 3 kábel van, az nekem is nagyon tetszik, úgy is jó lenne, ha mind a 3 felgyorsítaná a számlálót, csak a látszat kedvéért lenne 3 drót ![]()
én nem vagyok ilyen engedékeny a 3 kábellel hogy mindegyik jó legyen
![]() sztem egyik gyorsit másik lassit 3.nél mondjuk megáll 20 percre ![]()
Ez a drótos lehetne, hogy PIC lábát magasba emelni, dróttal nullára kötni és ha elvágják a drótot, akkor megint magasba állna ugye és akkor megdobja a számlálót 10 perccel, a másik drót meg mondjuk 20perccel dobja meg. Kicsit szívatós
![]() ![]() Már csak számlálni kéne PIC-kel és hogy nyomógombbal lehessen pl percenként léptetni felfelé, egy másik gombot megnyomva meg indulhat a visszafelé számlálás. Én nem is raknék rá zárat, csak ha lejár a számáló, széttépheti az ajándék csomagolását ![]()
hát ezzel a számláló lejár és kibonthatja mi van ha nem várja meg? én azért teszek rá zárat mert ugye addig kinyitni nem lehet szétverni meg csaknem fogja
![]()
kéne egy kis segitség elektromágnes készitésben
9V-ra kb hány menet szükséges hogy be tudjon húzni mondjuk egy 5-mm--s 8cm-s rúdat? megpróbáltam cirka 120-200menettel de csak melegszik ![]()
Szerintem egyszerűbb lenne, ha egy kis motort hajtanál meg vele. és a dobozban lenne a kikapcsolója.
Amit elhúz kart azon meg "ilyen fogaskerék lenne" mármint nem fogaskerék hanem lapos, rajta lenne a karon és a kismotor meghajtaná, amikor elhúzza akkor meg nemég le a motor mert kimegy a fogaskeréktől, és a motor forog tovább, amit egy kis benti kapcsolóval lelehetne álítani. De először az időzítős dolog legyen meg szerintem ![]()
Üdv!
Ha nem akarsz PIC et használni és van pártucat diódád és 4017 es ic ből is akad, nameg idő és kedv sem akadály összehozható a számláló. Én egy 24 órár órát csináltam így és 1 éve mióta megy kb 2 ásodpercet siet. A pices megoldás egyszerűbb mert kevesebb cucc kell hozzá, de a 4017 es számlálók átláthatóbbak (szerintem).
Szia.
Esetleg megtudnád csinálni a beültetési rajzát a számlálónak, egy 6 szegmenses kijelzővel, amit potival lehet állítani fel és le?
A következőket találtam a témára:
Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 Bővebben: Link3 Bővebben: Link4 Bővebben: Link5 :smoke:
Az 1. linked, az nem pic-es megoldás igaz?
Köszi a linkeket!
Nem akarlak elkeseríteni de, az elsö link AVR-s megoldás ami szintén PIC hez hasonló mikroprocesszor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |