Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lézernyomtató minősége, képekkel
Témaindító: sikolymester, idő: Feb 27, 2011
Az előző munkahelyemen hosszú időn keresztül Xerox nyomtatókat használtak. Aztán egy napon valaki kitalálta, hogy mi lenne, ha inkább bérelnénk a nyomtatókat, nyomtatási szolgáltatás címén (per oldal konstans zsetonért). Így történt, hogy a 6-8 éves, jól működő Xerox N2125-ünket lecserélték egy vadi új Xeroxra. Amit utána kb. havonta kellett a szervízesnek javítgatnia. Amikor már sokadjára volt ott, kérdőre vontuk, hogy hogy van az, hogy a 2000-ben gyártott nyomtatónk sok év után is jól ment, míg a vadi új, sokkal modernebb Xerox meg esett-kelt. Azt mondta, hogy azok még nyomtatók voltak, ezek meg egy kalap szamócával se érnek fel...
Köszi a választ,
Azt gondoltam, hogy nem lehet hosszú időre venni mostanság semmi elektronikai cuccot. De akkor a mai világban nem lehet viszonylag olcsón jó nyomtatót kapni? Mondjuk meg tudom érteni, ez kinek érné meg a vásárlón kívül... Szégyen. Tudnál ajánlani valami hasonló árkategóriában lévő nyomtatót, ami viszonylag jó?
Én vettem egy ~10 éves LaserJet 4100-ast, 12 rugóért. Nem bántam meg.
Sziasztok!
Gondolkodom mostanában egy lézernyomtató beszerzésén, bőven elég lenne a monokróm is, de van ezzel kapcsolatban pár kérdésem. Ezekben a toner újratölthető porral? Illetve a szinesek, azokban is tölthetőek a tonerek? Gondolom ha igen akkor nem végtelen alkalommal mert előbb-utóbb úgy is cserélni kell a tonert. Bővebben: Link Ezt néztem ki magamnak, és természetesen mint az összes többi olcsó tintás vagy lézeres nyomtató esetén, a toner ez esetben is ugyan annyiba kerül mint maga az egész nyomtató. Kérdés hogy nagyjából hányszor tölthetem újra a tonert mielőtt kuka? Valami erős becslés is jó lenne, mert kíváncsi vagyok hogy valóban megérné-e nekem beruházni egy ilyen nyomtatóba. De hogy ne legyen olyan nagy off ez itt, mi a véleményetek a nyomtatóról? Persze tudom van sokkal jobb is 6x ennyiért de...
Ez mindig attól függ , hogy az egyén mire , és milyen célból akarja használni.
A kiválasztott nyomtató megfelelő bár nem írtad , hogy az igénybe vétel milyen lenne . A toner után tölthető többször is , ha jó minőségű por van bele téve , és mindig az eljárásnak megfelelően van kezelve a toner. Azt tudnod kell , hogy ez a nyomtató , de bármelyik újonnan vásárolt nyomtatóba demó toner van .Ami azt jelenti , hogy nem sokáig fogja bírni , és venni kellesz bele egy másik hozzá való tonert. A két fajta nyomtató közül tehát színes , és csak fekete különbsége annyi , hogy a színes drágább , és a fenntartási költségei is mivel több szín stb stb stb .És az utántöltése is drágább.De mint írtam , és amit nem írtál ,hogy milyen célokra , és mennyire lenne kihasználva a nyomtató , akár fekete , vagy színes, így csak felületesen tudtam válaszolni .
Attól függ mire akarod használni, a SAMSUNG tonerje elég gyengén fed, halvány így NYÁK
nyomtatásához nem használható. Nekem legjobban a HP tonerek váltak be, igen régi HP LJ 5 nyomtatót használok pár ezer HUF beszerezhető, legutóbb 10 éves bontatlan eredeti tonert vettem hozzá, tökéletesen használható 2500 HUF volt. Könnyen újratölthető, CHIP nincs a toner kazettában.
Csak dokumentumok nyomtatására használnám havi talán 20-30 oldallal, néha pauszhoz fotózásra. Tehát akkor a demó tonert nem lehet, vagy nem célszerű tölteni? Nézegettem én is a használt nyomtatókat, de aztán arra jutottam hogy ha már veszek akkor új legyen. Lehet ennek a modellnek a 2165w változatát veszem, wifin talán könnyebb lenne megosztani 3 gép között. Ha tudtok valami hasonló gépet olyan max 20-ért ami tapasztaltok szerint jobb, azt szívesen meghallgatnám.
Nézőpont kérdése. Mindig azt mondják az új mindig jó még ha Trabant is.Ahogy olvasom 3 gépről is szeretnéd használni.Nekem ez úgy hangzik mintha egy irodai használatra lenne befogva a nyomtató, mert ha ez , így van , akkor ez a Samsung nem sokáig fogja bírni.Se tonerben se élettartamra.Ezt a típust nem arra találták ki.Otthoni használatra jó , de szerintem irodaira nem annyira.Nagyobb gépben gondolkodj , ha ilyen terveid vannak.
3 külön szobában 3 külön gép és mindhez egy router. Nincs kedvem még printservert is venni, így pont kapóira jönnie egy wifis nyomtató. Mint írtam havi max 20-30 oldallal lenne használva.
Sima LAN-ra köthető nyomtató stabilabb szokott lenni, mint a wifis és a megosztása is egyszerűbb. Egyszer kell csak fix ip-t adni neki, s onnantól bárki nyomtathat vele a hálózatban. Nekem jelenleg egy Xerox 6125N van így használva és tökéletesen elégedett vagyok vele, igaz mikor megvettem 44 volt (persze ez színes lézer), cserébe az utángyártott toner bele 3000Ft alatt kapható! Ha meg én akarom tölteni, akkor még olcsóbb (és igen a benne lévő eepromot tudom programozni).
A Samsung fedésére meg csak annyit mondanék, hogy a CLP500 és a CLP550 (gyakorlatilag ugyan az a fajta, csak egy generáció különbséggel) nagyon klassz nyomtatók voltak, csak méreg drága volt beléjük a toner. Viszont a fedés elég jó volt ahhoz, hogy NYÁK készítésre használhassam. Amúgy meg bármilyen vicces, de a Samsung és a Xerox is ugyan azon a belsőn osztozik némely esetben, csak más meghajtóprogramokkal...
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy pl. egy kyocera (Fs-6525) nyomtató beégető hengerét mivel szabad tisztítani? Utángyártott festék ráégett itt-ott a "beégető" hengerre.
Sziasztok!
Adott egy Lexmark CS417dn színes lézernyomtató, mikor megvettem elraktam 4-5 oldal kinyomtatása után. Akkor tökéletesen működött. Feltettem a gyári dobozban, fóliában a szekrény tetejére, most 4 év elteltével levettem a polcról... piros foltokat nyomtat a lapra. Szétkaptam, minden, nincs rajta kosz, meg nem is mehetett bele, tehát létezik az hogy állásában tönkrement? Mit lehet ezzel kezdeni? Válaszokat előre is köszönöm! Szétkaptam, OPC-n sérülés nem látszik, lézer levilágító lapja is tiszta.
A tintasugaras nyomtató mellé kellene egy lézer nyomtató. Az előbbi leginkább a scanner része miatt kell még ha már be van kapcsolva ki is nyomtatom a dokumentumot. Xerox nyomtató mint márka teszik. Csak találni kellene olyan ami nem veszett drága és a toner sem kerül annyiba mint egy fél ház. Tudnátok valamit ajánlani? Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |